
De multe ori ni se intampla ca dimineata sa ne sculam intr-o stare proasta, plangandu-ne de oboseala, de durere de cap, de depresie – toate din cauze pe care nu le cunoastem precis. Doar incercam sa ghicim imprejurarile care ne-au facut neplacuta noaptea. Poate am mancat prea mult seara sau suntem raciti, am baut prea multa cafea, sau poate schimbarea vremii ne-a facut acest rau.
Un medic biolog, voind sa-si schimbe locuinta, a facut cunostinta cu un profesor universitar, care a informat-o despre intentia sa in felul urmator: „Ne-am saturat ani de-a randul ca in fiecare seara sa ne mutam patul in mijlocul camerei, altfel toata noaptea numai ne-am zvarcoli in pat. Fiindca toata locuinta e plina de zone de excitatie, iar patul sta tocmai deasupra uneia din acestea”. Surprinsa de cele auzite, cercetatoarea a inceput sa se ocupe tot mai mult cu radiatiile terane, despre care a aflat ca sunt complexe si se compun din mai multe feluri de energie. Tocmai din acest motiv cercetarea lor fizica e mai anevoioasa.
In locurile unde apar aceste radiatii, se modifica directia si fluxul liniilor de forta ale campului magnetic de pe glob, se ridica conductibilitatea electrica in sol si in aer, se schimba intensitatea si densitatea radiatiilor infrarosii. Aceste radiatii terane sunt frecvente, deci sunt un fel de manifestari zilnice ale naturii inconjuratoare, si se produc de obicei in punctul de intersectie a vinelor de apa subterana, unde fluxul de energie este totdeauna foarte intensiv. In anul 1934 a devenit posibila fixarea acestor radiatii pe fotografie. Dar si fara mijloace tehnice se pot receptiona mai ales de persoane sensibile, cu sistem nervos sensibil.
Cateva din urmarile radiatiilor terane asupra persoanelor sensibile: insomnie cronica, reumatism, hipertensiune, si nu in ultimul rand, boala cea mai ingrozitoare a zilelor noastre: cancerul. Specialisti cu autoritate sunt de parere ca intretinerea mai indelungata in zonele geopatologice poate fi considerata ca un factor al formarii cancerului, la fel ca inclinatia, predispozitia mostenita, aptitudinile individuale sau alte cauze exterioare. Sunt tinute in evidenta in multe parti ale lumii statistici din care reiese ca oamenii domiciliati la etajele suprapuse ale anumitor case de locuit se imbolnavesc, de obicei, de cancer. In alte parti, unde s-a mostenit prin generatii patul in acelasi loc, se imbolnavesc de cancer toti aceia care folosesc acel pat. Bineinteles aici e vorba numai de persoane sensibile.
Aceste date sunt intr-adevar inspaimantatoare, dar ele ar putea fi folosite pentru „cartografierea” locuintei, si, daca s-ar gasi ca o parte a acesteia cade in zona de excitatie geopatologica, ar trebui scoasa din uzul familiei.
Cu privire la legatura dintre radiatia terena si daunatoarea inmultire peste masura a celulelor, medicul Stark din Salzburg a prezentat urmatoarea interesanta si destul de convingatoare versiune inca in anul 1983: cercetarile facute cu microscop electronic au descoperit, cu privire la celulele vii, ca o latura a celulei are sarcina pozitiva, iar cealalta negativa, si aceasta diferenta de polaritate face posibila pentru limfatic, respectiv pentru sange preluarea alimentatiei. Iar radiatia perturba tocmai aceasta polaritate, amestecand sarcinile caracteristice ale laturilor celulelor. Dr. Stierlin din Zürich a comunicat in anul 1980 rezultatele cercetarilor sale: bacteriile si virusii sporesc cu mult mai bine in zonele de excitatie, decat in alte parti.
Asadar, zonele de excitatie geopatologice se pot considera ca un factor de risc al bolilor. Ar fi mare nevoie de aparate mai simple cu ajutorul carora s-ar putea gasi locul radiatiilor terane. Din pacate insa nu exista. Numaratorile neutronice, masuratoarele de intensitate spatiala, magnetometrii de protoni, folositi de cercetatori, pentru laici sunt inaccesibile.
Deci, ce e de facut? Sensibilitatea oamenilor e foarte diferita. Unii – mai ales cei ce practica un mod de viata sanatos – nu reactioneaza deloc la radiatii, de altfel o mica cantitate a radiatiei pot sa o suporte si persoanele mai sensibile. Necazul e insa ca radiatia se acumuleaza in celule. Si iata cateva semne, care indica prezenta radiatiei terane: aversiune fata de pat, insomnie indelungata, somn nelinistit, ne este frig sau transpiram, stare de deprimare dimineata, lipsa poftei de mancare, nervozitate, batai de inima, crampe, puls ridicat, etc. Daca oricare din aceste neplaceri, de altfel zilnice si frecvente, apare pe neasteptate, fara precedente, respectiv dupa mutarea in noua locuinta, sau dupa ocuparea noului loc de munca, sa fim banuitori. Si sa ne aparam prin mutarea patului, a biroului, sau in felul urmator: pe tavi de plastic sa lipim oglinzi, pe care apoi sa le asezam sub pat, oglinzile fiind indreptate spre sol. Oglinzile reflecta o parte a radiatiei, si astfel reduc efectul daunator.
De asemenea, animalele se orienteaza instinctiv mai bine in privinta radiatiei terane. Mai ales felinele. Pentru a gasi locul cel mai scutit de radiatie in camera de dormit, sa-i dam drumul unui caine in incapere; unde se aseaza, acolo nu e zona de excitatie. In mod contrar, pisica se simte mai bine in spatiul radiat.