Paducelul, planta din care a fost facuta coroana de spini a lui Iisus, e cea mai buna planta impotriva afectiunilor inimii!

paducelConform legendei crestine, se crede despre Cununa de Spini ca era impletita din paducel, la fel ca toiagul lui Iosif din Arimateea, omul care l-a coborat pe Iisus de pe cruce. Mii de ani in sir, s-a spus ca aceasta planta poseda puteri tamaduitoare miraculoase – frunzele si fructele fiind bune pentru problemele digestive si urinare, fructele si semintele pentru pietre la rinichi si hidropizie (retentia apei). Sub forma de ceai, se spune ca vindeca problemele neurologice. Dar paducelul este celebru ca remediu pentru dificultatile cardiace si circulatorii.

Fructul de paducel, este, probabil, cel mai bun tonic cardiac descoperit vreodata. E absolut inofensiv si nu poate face decat bine. Nu e niciodata contraindicat, in niciun fel de afectiune cardiaca, desi in unele situatii pot fi necesare alte remedii. Nu are egal ca remediu in majoritatea cazurilor de inima.

In medicina moderna, extrasul din fruct de paducel se foloseste pentru a trata atat hipertensiunea, cat si hipotensiunea, bataile de inima prea rapide sau prea lente, acumularea de fluide, inflamarea miocardului, arterioscleroza, bolile valvelor cardiace si anghina, imbunatateste circulatia, deschide arterele colmatate, ajuta la degajarea peretilor arteriali si intareste muschiul inimii, favorizand longevitatea. Este deosebit de bun pentru problemele cardiace ale batranilor si insomniile bolnavilor de inima.

A fost descoperit absolut intamplator. John Wesley, un cleric englez din secolul al XVIII-lea, a observat ca, atunci cand erau obositi si-si pierdeau suflul, caii sai rontaiau boabe de paducel si-si reveneau imediat. Wesley a inceput sa foloseasca fructele de paducel, cu rezultate excelente, ca tonic energizant pentru enoriasii lui. Apoi, la sfarsitul anilor 1800, un anumit Dr. Grenn din County Clare, Irlanda, a dobandit o mare reputatie – si avere – cu ajutorul unui medicament pe care ii tinea secret. La moartea lui, in 1894, fiica sa a declarat ca remediul consta intr-o tinctura din fructe coapte de paducel englezesc.

Actiunea paducelului este atat de larg raspandita, incat putine sunt afectiunile cardiace pe care nu le include si nu exista nicio contraindicatie. De fapt, poate fi considerat vecin cu un panaceu al bolilor dc inima. Actioneaza atat ca un puternic tonic cardiac, cat si ca stimulent. Afecteaza profund circulatia, intarind pulsul slab si reglementandu-i ritmul, corectand deopotriva tahicardia, brahicardia (pulsul slab) sau simpla aritmie (pulsul neregulat), aparent fara nicio legatura cu cauzele acestora.

Actiunea sa in bolile valvulare de inima este cu adevarat remarcabila, fie ca e afectata zona mitrala, fie cea aortica. Pare sa aiba o putere neta de a dizolva excrescentele valvulare de origine calcaroasa sau vegetativa. De asemenea, este valoros si in bolile de inima cauzate de anemie sau asociate cu aceasta.

Cazuri aparent lipsite de speranta au fost vindecate cu aceasta miraculoasa planta tamaduitoare. Fara medicamente sau operatii chirurgicale moderne, victimele bolilor de inima – unele abia putandu-se tine pe picioare cativa pasi, chinuite de dureri ingrozitoare – s-au transformat, din niste schelete ambulante, in persoane sanatoase si robuste, capabile sa alerge, sa sara, sa danseze si sa faca fata oricaror eforturi.

Be the first to comment

Leave a Reply