Egiptenii o numeau „planta imortalitatii”! De ce ar trebui sa consumam zilnic suc de Aloe Vera! E uimitor!

aloe-veraAm auzit cu totii de Aloe Vera si proprietatile sale uimitoare de vindecare. Am putea chiar creste o planta de Aloe Vera, pentru a ne asigura ca o avem intotdeauna disponibila in caz de urgenta. Si asta pentru ca Aloe Vera este extrem de benefica pentru organismul nostru. Exista un numar foarte mare de motive importante pentru a incorpora Aloe Vera in viata de zi cu zi. In primul rand, puteti detoxifia corpul cu suc de Aloe Vera. Astfel, consumul de suc de Aloe Vera ar trebui sa devina un alt obicei sanatos de care sa ne folosim zilnic.

De peste 6.000 ani, Aloe Vera a fost utilizata pe scara larga pentru a trata multe afectiuni. Egiptenii au numit-o „planta nemuririi”, datorita diverselor sale aplicatii pentru sanatate. Consumati suc de Aloe Vera si veti vedea diferenta. Sistemul vostru imunitar va fi mai puternic ca niciodata. Intr-o cercetare publicata in „Revista de Stiinta Mediului si Sanatate” s-a constatat ca Aloe Vera are puternice proprietati anti-bacteriene, anti-virale si anti-fungice, care ajuta sistemul imunitar pentru a curata organismul de toxine si agenti patogeni invadatori.

Sucul de Aloe Vera este un amestec din aproximativ 70 ingrediente, printre care amintim aproape 20 de minerale (calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, sodiu, fier, potasiu, cupru, mangan etc). Aceste minerale actioneaza impreuna pentru a stimula caile metabolice enzimatice. Minerale precum zincul actioneaza ca antioxidanti in celulele corpului vostru si creste activitatea enzimatica responsabila pentru detoxifierea deseurilor metabolice.

Aloe Vera contine, de asemenea, enzime, cum ar fi amilaza si lipaza, care, atunci cand luate pe cale orala ajuta la digestie, descompunand grasimile si zaharurile. O enzima speciala, bradikinaza, ajuta la reducerea inflamatiei excesive. Sucul de Aloe Vera are 20 din cei 22 de aminoacizi necesari, ceruti de catre organism uman. Aloe Vera contine, totodata, acid salicilic, care lupta cu inflamatiile si bacteriile (precum stiti, aspirina se bazeaza pe acid salicilic).

Aloe Vera este una dintre putinele plante care contin vitamina B12, care este necesara pentru producerea de celule rosii din sange. Aloe Vera contine mai multe vitamine, inclusiv A, C, E, acid folic, colina, B1, B2, B3 (niacin) si B6. Vitaminele A, C si E asigura activitatea antioxidanta a Aloei Vera, care lupta impotriva radicalilor liberi. Colina si grupul de vitamine B sunt necesare pentru metabolismul aminoacizilor.

Polizaharidele Mucilaginoase Aloe (AMP) sunt molecule de zahar cu lant lung, compuse din manoza si molecule de zahar legate impreuna. Aproximativ 200 dintre aceste ingrediente AMP se gasesc in planta de Aloe Vera. Ele sunt cele responsabile pentru proprietatile curative ale Aloei Vera, realizand mai multe functii-cheie in organismul vostru. Ele actioneaza ca agenti antiinflamatori; au un efect anti-bacterian si anti-viral; sporesc functiile sistemului imunitar.

Aloe Vera este, de asemenea, una din plantele cele mai bune pentru curatarea corpului. Ea curata de toxine stomacul, rinichiul, splina, vezica, ficatul, dar si colonul. Multiple studii au dovedit ca sucul de Aloe Vera alineaza indigestia, rezolva problemele de stomac si chiar ulcerele. Consumul de suc de Aloe Vera va ajuta organismul sa amelioreze inflamatia tesutului care provoaca de multe ori dureri articulare si chiar artrita. Se recomanda sa beti un pahar plin de suc de Aloe Vera, cel putin de doua ori pe zi. Sucul ajuta sa scape de orice deseuri, detoxifiind astfel corpul.

1 Comment

Leave a Reply