Telefonul mobil: o adevarata bomba la ureche! Radiatiile sale pot produce boli grave – cititi sfaturile noastre!

O parte dintre noi am aflat deja cat de periculoasa este folosirea excesiva a telefonului mobil. Problema telefonului mobil nu este data de puterea semnalului sau (care este chiar mica fata de alte aparate), ci de natura haotica a semnalului sau si de capacitatea sa de a perturba si a interfera cu ADN-ul uman.

Telefonul mobil poate cauza cancer?

Desi nu exista dovezi de necontestat, totusi mai multe studii arata existenta unui raport de directa proportionalitate dintre folosirea telefonului mobil si cazurile de cancer inregistrate. In 2014, un grup de cercetatori israelieni au semnalat o crestere brusca a incidentei tumorilor glandei parotide in ultimii 30 de ani, cea mai abrupta crestere avand loc in anul 2001 (atunci cand a avut loc o crestere brusca a utilizatorilor de telefon mobil). Glanda parotida este situata in apropierea obrazului, iar marea majoritate a oamenilor tin telefonul langa obraz atunci cand vorbesc. Cercetatorii au descoperit o crestere de patru ori a ratei de incidenta a cancerului glandei parotide intre 1970 si 2006, iar acest lucru nu poate fi o coincidenta.

Se crede că în lume 5,9 miliarde de locuitori folosesc telefoanele mobile, adică 87% din populatia globului. Pe 31 mai 2011, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut ca telefoanele mobile ar putea duce la aparitia cancerului, campurile electromagnetice de radiofrecventa fiind clasificate ca „posibile cancerigene pentru om” (clasa 2B).

Din pacate, copiii si adolescentii au cel mai mare risc pentru dezvoltarea de tumori ale glandei parotide, dar si de tumori cerebrale, ca urmare a penetrarii radiatiilor telefonului mobil. Radiatia poate intra pana in mezencefal, unde tumorile sunt mai mortale. Profesorul suedez Lennart Hardell a avertizat ca cei care incep utilizarea telefoanelor mobile ca si copii, au un risc de 4-5 ori mai mare de a dezvolta cancer cerebral ca adulti.

Pericolul telefoanelor mobile pentru gravide

Ar fi intelept ca femeile gravide sa evite utilizarea telefoanelor mobile cat mai mult posibil. In 2008, cercetatorii au analizat datele de la aproape 13.000 de copii si au constatat ca cei care au fost expusi masiv la telefoane mobile in timp ce se aflau in uterul mamelor lor aveau probleme de dezvoltare, conduite de hiperactivitate si disfunctii emotionale. In general, studiul a aratat ca mamele insarcinate care au folosit telefoane mobile au cu 54 la suta mai multe sanse de a avea copii cu probleme de comportament. Mai tarziu, cand copiii au inceput si ei sa foloseasca telefoane mobile, aveau 80% mai multe sanse de a suferi de dificultati comportamentale, 25% sanse de a avea probleme emotionale si 35% sanse de a fi hiperactivi.

Ce-am putea face?

Iata cateva sfaturi utile pentru a evita nenorocirile produse de telefoanele mobile:

1) Copiii sa nu foloseasca deloc telefonul mobil. Nu le puneti viata in pericol!

2) Folositi cat mai rar telefonul mobil – doar in situatii de urgenta sau probleme semnificative. Utilizati mai degraba pentru comunicare telefonul fix (ori de cate ori se poate).

3) Gravidele ar trebui sa evite de tot utilizarea telefonului mobil. Daca sunteti insarcinata, evitati folosirea telefonului mobil… poate dauna copilului!

4) Utilizati telefonul mobil numai atunci cand receptia este buna; o receptie mai slab inseamna ca telefonul dumneavoastra are nevoie de mai multa putere pentru a transmite/receptiona, adica mai multe radiatii emise. In mod ideal, puteti utiliza telefonul mobil numai cand acesta indica un semnal maxim.

5) Nu tineti telefonul mobil in buzunarul de la pantaloni. Cel mai bine pastrati telefonul mobil intr-o geanta. Daca-l veti purta la buzunar, lipit de corp, cu timpul zona respectiva va putea crea probleme (de exemplu, infertilitate la barbati). In mod normal si ideal, telefonul mobil trebuie tinut la cel putin 20 cm distanta fata de dvs.

Comentariile sunt închise.