Sfaturile extraordinare ale parintelui Argatu despre cum ne putem vindeca de boli grave

Parintele Argatu (1913-1999) a fost un preot ortodox, renumit duhovnic si exorcizator roman. La sapte ani de la trecerea sa la cele vesnice, in mai 2006, trupul sau a fost deshumat si s-a gasit aproape intact.

Intr-un interviu acordat in anii 90, el spune urmatoarele lucruri interesante despre boli:

* Sunt doua feluri de boli. Exista o boala trupeasca si mai este o alta, numita boala sufleteasca. Dar stiinta doctorului nu trebuie nesocotita, caci tot de la Dumnezeu este. Asa ca e bine sa fie intrebat si el, iar daca sfaturile lui n-au adus vindecarea, omul sa vina la preot, sa-si cerceteze sufletul, caci s-ar putea sa fie vorba de demoni, care isi incearca puterea asupra multor oameni.

* Dupa cum spune Iisus Hristos, demonii sunt de trei categorii: „Va dau eu putere voua sa calcati peste serpi, peste scorpii, si alte cele.” Cei numiti serpi, dau tarcoale copiilor mici. Atunci cand pruncul doarme, matale te duci acolo si scapi, sa zicem, o tigaie. Zbang! Iar copilul, daca mama nu-i prin preajma sa-l aline, se sperie tare si capata epilepsie. Ori cand parintii se grabesc, ca imediat ce termina slujba, preotul sa faca botezul, sa fie fala mare, sa vina lume multa. Si daca preotul care face legatura cu Dumnezeu, e prea obosit, si fie nu spune dezlegarile, fie vorbeste gura fara dansul, atunci iarasi poate copilul sa capete epilepsie. E stiut apoi ca pruncii fara botez cad usor sub stapanirea dracilor si a blestemelor.

* La copii epilepsia se vindeca prin rugaciuni care se fac lunea, miercurea si vinerea. Dar pentru aceasta, trebuie sa tina post negru si mama si tata. Daca se intampla cumva sa fie mai mare de un an sau doi, copilul se insanatoseste cu rugaciuni in sapte luni, miercuri si vineri. Cand copilul este mai mare de sapte ani, si dracul are mai multa putere, trebuie sa ridici rugaciunile in noua saptamani. Iar daca nici in noua saptamani nu s-a vindecat, atunci dracul a avut mai multa putere si credinta oamenilor a fost mai mica. Totusi, sunt unii serpi care ies la treisprezece saptamani, altii la patruzeci.

* Categoria a doua este a scorpionului sau a scorpiei; aceasta este mai puternica decat prima. Si daca au trecut 40 de saptamani, iar omul nu s-a intremat, inseamna ca este sub puterea lor. Cum sunt alungati asemenea diavoli? In prima saptamana de post nu mananci nimic luni, marti, miercuri si vineri. Tii sapte saptamani dintr-acestea, iar daca nici asa nu a pierit boala, este semn ca s-a trecut la categoria a treia, a lui Scaraotchi. Acesta are si subalterni, si fiind atat de puternic, poate face mult rau. Asa ca si truda este mai mare cand vrei sa-l alungi: omul trebuie sa tina post negru 16 zile la rand si sa bea numai aghiazma, dimineata ori daca nu reuseste, tine 30 de zile de post neintrerupt, iar daca n-a izbutit nici astfel, va urma un post negru de 40 de zile.

Be the first to comment

Leave a Reply