O povestire interesanta: misterul statuetei de bronz

Lucrurile furate niciodata nu aduc noroc. Iata urmatoarea poveste… Un hot a pradat odata un intelept batran, care ii ajuta pe oamenii din localitatea unde traia. Tot ce castiga batranelul prin vindecari trecea in contul caselor de copii, dar hotul nu stia asta.

Furisandu-se in casa, hotul a cautat banii inteleptului si, negasindu-i, a luat ceea ce a gasit: o mica statueta de bronz care reprezenta o divinitate si statea pe servanta. Hotului i s-a parut ca este un lucru pretios. Dar in chiar prima noapte la el in casa, hotul nu a putut sa doarma. Statueta statea pe dulapul de vizavi si i se parea ca il strapunge cu privirea. In cele din urma s-a sculat si a intors statueta cu fata la perete. Totusi, dupa ce stand culcat in patul lui s-a uitat la ea, dupa o vreme s-a dovedit ca iar sta cu fata la el. Omul acela nu credea in misticism, dar a inghetat fara sa vrea.

Dupa 5 minute s-a uitat – necunoscuta divinitate il privea fara intrerupere… Restul noptii, ghinionistul hot l-a petrecut la un prieten. Dimineata a aruncat statueta cat mai departe ca sa scape de necaz. Cine a cules-o si care i-a fost soarta pe mai departe nu se stie. Dar de atunci a jurat sa nu mai calce casele oamenilor sfinti.

Este foarte posibil ca statueta de bronz sa fi avut si insusiri tamaduitoare. In plus, se stie ca bronzul, ca toate metalele galbene – aurul, arama, – absoarbe energia negativa, distructiva si radiaza energie pozitiva. Puterea acestei incarcaturi era de asa maniera incat putea manifesta o actiune extrasenzoriala asupra psihicului hotului. In concluzie, el a vazut cum statueta se rotea, desi in mod real nimic de tipul acesta nu s-a intamplat.

Si daca ar fi gasit in el forta de a nu o arunca, ci de a o returna stapanului, toata viata lui ar fi putut sa se schimbe in sensul cel bun.

Be the first to comment

Leave a Reply