Muzeul McDonald’s: misterul pentru care hamburgerii arata la fel de proaspeti ca acum 20 de ani

Social Media

Povestea incepe in ianuarie 1989. Un tanar din America isi cumpara doi hamburgeri de la McDonald’s. Primul hamburger l-a mancat, iar cel de-al doilea l-a pus intr-un buzunar. Insa a uitat de el…Si a uitat de hamburger cam un an de zile, pana cand, intr-o zi, umbland prin dulap, si-a regasit hamburgerul in buzunarul hainei. Ciudat era faptul ca, dupa un an de zile, hamburgerul arata si mirosea exact la fel ca acum 1 an de zile! El le-a spus asta la prietenii sai, dar nimeni nu l-a crezut. Cum ar putea un hamburger, dupa 1 an de zile, sa arate atat de bine???

Asa ca tanarul s-a apucat sa colectioneze mai multi burgeri, pe care i-a pastrat in subsol. Si asta a fost acum circa 20 de ani; in prezent, el detine cea mai cuprinzatoare colectie de „Big Mac”-uri imortale: cheeseburgeri si hamburgeri. Astfel, el si-a deschis un adevarat muzeu Mc Donald’s. De ce mass-media, marele retele de televiziune si cele de presa au ignorat aceasta poveste uluitoare? Noroc de YouTube, caci videoclipul cu muzeul McDonald’s a fost accesat de peste 2.000.000 de ori.

Dar, totusi, care e marele mister pentru care hamburgerii si cheeseburgerii reusesc sa se pastreze atatia ani de zile, fara sa se strice? Caci, precum se stie, orice mancare, in timp, se strica in mod inevitabil…Si, ia ganditi-va putin: cat de „sanatoasa” poate o fi o mancare care rezista ani de zile?

„Secretul” consta in ingredientele folosite. Si, ori de cate ori mai consumati de la McDonald’s vreun hamburger sau cheeseburger, sa va aduceti aminte ca nu consumati doar carne de vita, ci si urmatoarele „ingrediente”: faina imbogatita (faina alba, niacina, mononitrat tiaminic, riboflavina, acid folic, enzime), apa, sirop de porumb cu multa fructoza, drojdie, ulei de soia si ulei partial hidrogenat de soia, sare, sulfat de calciu, carbonat de calciu, gluten de faina, sulfat de amoniu, clorat de amoniu, agenti de coacere (E481: Stearoil lactat de sodiu, acid ascorbic, azodicarbonamid, mono si digliceride, monogliceride etoxilate, fosfat de monocalciu, enzime, peroxid de sodiu, faina de soia), propionat de calciu, propionat de sodiu, lecitina de soia.

Cu atatea E-uri si alti conservanti chimici, va dorim pofta buna! Si multa sanatate!


Social Media

19 Comments

  1. dacă tu chiar şi crezi ce ai scris atunci îi bine :))
    cum … a ajuns mancarea de la McDonald’s sănătoasă ??? Tu chiar eşti lovită rău de bombe….
    tu afişezi o largă varietate de e-uri şi porcării care numa bine nu fac organismului şi zici, culmea, că este sănătoasă :))

    ca şi cum ai zice ” focul nu arde, puneţi mâna „.

  2. Faceam zilele trecute un inventar asupra mancarurilor sanatoase care se gasesc de cumparat de pe piata. M-AM INGROZIT. Tot ce este procesat. Da absolut tot e mancare de @£@$& ( m-am autocenzurat). Pai si de ce asa ? Pai din cauza ca daca nu ar fi conservata chimic s-ar strica in 3 zile. Cine isi permite sa arunce tone de mancare, daca Doamne fereste nu s-ar cumpara ? Cate unele produse fac si 1 saptamana de la producator pana in frigiderul nostru. VAI DE NOI. Si se plang aia pe la televizor ca poporu asta a ajuns „ciua batailor” ( bolnavii europei ). Stam prin case ca popandaii si bagam la mat toate cacaturile si de la zi la alta femeile de peste 25 de ani incep sa arate ca pernele ( umflate ) si barbatii zici ca-s ca in bancul ala cu somalezu care a inghitit o maslina. Ca sa nu mai zic ca ai nostrii copilasi sunt conservati sa nu se strice si pe la 50 de ani o sa inceapa sa umfle in ei medicamente cu sacu, ce sa mai prinda pensia !
    Decat sa mananc un Mac mai bine zdrobesc o ceapa cu pumnu si cumpar de la un satean din varf de munte o daraba de slana si pun langa 2 stampale de rachiu de ala sa sara mortu de pe nasalie si sa iasa cantand la secere si o telemea pe care o fac inca satenii nostri si acu ca-i toamna legume de gradina ( le cunosti dupa miros si dupa faptul ca nu arata toate lafel ) si gata masa. Lapte de la vaca aia mecanica din piata si o mamaliga cu branza si-o papara cu carnat fara conservanti, doar sare, piper, usturoi si un piculet de fum si hai sa facem pariu ca te duc in spate pana mori de foame :)) . Am uitat ce mancau bunicii si strabunicii nostri si-o sa ne cam para rau.

  3. A fost mai zilele trecute la TV, parca pe Pro, un reportaj despre gustul deosebit al mancarurilor de acest tip. Se zicea acolo ca exista un compus chimic care da acest gust si ca un aliment, indiferent de cat de slab este din punct de vedere nutritional, capata o savoare si-o atractie irezistibila. Monoglutamatul de sodiu. Substanta facuta sa imbunatateasca gustul mancarii. Pai si se stie ca tot ceea ce este extrem de placut pt creierul uman devine drog. Ma rog ! Acu nu stiu daca voi observati ca din aceeasi cantitate de mancare sanatoasa sa zicem 250 grame te saturi. In schimb burgeri poti manca cu sacu, sau ma rog de 3-4 ori mai mult. De ce ?( e retorica nu trebuie sa-mi raspundeti ).

  4. Procesarea alimentelor inseamna BANI pentru anumite categorii..Trebuie sa ne straduim in aceasta lume sa gasim inceputurile in toate…Este greu…foarte greu! De aceea eu cred in schimbari mari ale mentalitatii umane…dar ele se misca incettttt…si cred ca tin de spiritualitate..SPIRITUALITATEA….va schimba totttttt!

  5. @Sabin, am văzut și eu un reportaj despre Mc Donalds. Au o armată de cercetători care calculeaza cu exactitate și cât de groasă trebuie să fie felia de castravete. Monoglutamatul mai este numit și „întăritor de gust”și e folosit în foarte multe alimente. Dacă te obișnuiești cu el nu îți mai place nimic pur, totul pare fad. Se mai folosește și o substanță care influențează glandele salivare. În mod normal după două felii de pâine sau 2-3 biscuiți ți se face sete, se uscă gura ca să zicem așa. Dar prin substanța asta perversă bagi în tine în neștire și tot îți mai lasă gura apă.

  6. sabin
    e clar ca ai spus un adevar si ne-ai mai si facut pofta de mancare adevarata.

    in primul rand eu imi amintesc ca atunci cand am fost la olimpiada intr-un oras care are un fastfood McDonalds, dupa ce am iesit toti colegii cu care eram au strigat in gura mare: mc!
    ce pot sa zic eu una mananc cat se poate de natural si iubesc sarmalutele. E clar ca totul e o reclama. Gustul e genial, dar eu considr fastfood-ul echivalent cu junkfood-ul. Oricum e mancarea traditional-americana, si cum noi luam tot de la americani, de ce sa nu mancam ca ei, ca oricum, vorbind de obezitate, ei ne-au intrecut .
    cel putin ma gandesc ca bunica s-a ingrasat pentru ca facea prajituri de casa…

  7. foarte tare comentul lui Sabin :)) m-am ras de nu am mai putut de el
    m-ai dat pe jos omule!!
    junkfood=fastfood=mcdonald=kfc=shaormaria de la colt=bomba calorica=obezitate=colesterol marit=boli de inima=moarte prematura prin infarct => lasati mancarea aia proasta si bagati in voi un darab de clisă deaia de porc crescut cu tenchi deala la care s-a pus gunoi de grajd, nu azot, mai adaugati cateva cepe apoi bagati cate 100 de flotari, beti apa de fantana si o sa traiti pana la 100 de ani fara reparatii…de adaugat la ce ai scris Sabine…clisa fara miscare duce la obezitate…daca vezi taranu ala care mananca zilnic un darab de clisă cu ceapa si branza de oaie sa stii ca nu e gras din cauza ca dupa ce mananca se duce la camp si da cu coasa…daca tu ai o viata sedentara si mananci clisă o sa te faci mai mare decat Ghiţă ala de l-ai taiat.

  8. Iata ce frumos arata un hamburger.Este ca un ornament pentru pomul de craciun.Dar craciunul este doar o data pe an si nici nu ar trebui sa fie de mai multe ori.Vreau sa spun ca daca nu faci excese, o cantitate mica de e-uri si toxine nu pot sa te dezechilibreze. Este stiut ca nici otrava nu te omoara daca o consumi in cantitati foarte mici.Vinatorii de cobre se antreneaza cu venin luat in cantitati mici astfel incit la prima muscatura veninoasa a sarpelui ei sint aproape imuni.As trage un singur semnal de alarma; nu dati bebelusilor si copiilor mici un asemenea produs! In rest insa, POFTA BUNA!

  9. Eh, mai mancati acuma hamburgeri? Va spun eu ca da. Nu ca nu ati avea vointa sa n-o mai faceti, dar la ingrediente sunt si monoglutamatul sau drogurile alimentare care va fac sa mai vreti, sa vi se para gustoase, asa ca o sa mai mancati. Chiar daca rar, dar tot o veti face. Ma intreb asa, daca NU ar fi existat toate otravurile astea in mancare, in natura, in apa, in ORICE, cum am arata noi oamenii? Cat de inalti… 2 metri? Cat de puternici… cu corp atletic? Cat de frumosi….fara acnee si asprimea/caderea parului? Cat de sanatosi…sa rezistam la frigurile iernii mergand dezbracati si desculti fara sa patim nimic? LOGIC. Otravurile ne slabesc organismul ca sa ne faca nevoiti sa le cumparam lor medicamentele, cremele, ca sa aibe de la ce prosti sa priemasca bani pentru achizitionarea unor unelte cu care fac ei experimente prin laboratoarele subterane. Mai spunea cineva ca daca Pamantul asta ar avea gura sa vorbeasca, ne-am inspaimanta de cate ne-ar zice. Eh uite ca eu nu am vazut/auzit totul si tot m-am inspaimantat.

1 Trackback / Pingback

  1. Compania McDonald's vrea să ne vrăjească de calitatea cartofilor săi prăjiţi... De ce n-ar trebui s-o credem? | Secretele lui Lovendal - Nr.1 in Romania in conspiratii si mistere

Leave a Reply