Home Spiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala Un filozof grec ne dezvaluie misterul alcatuirii fiintei umane

Un filozof grec ne dezvaluie misterul alcatuirii fiintei umane

by admin
154 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Hierocles din Alexandria a fost un filozof grec care a trait in secolul al V-lea d.Hr. El a devenit mai cunoscut in Renastere, ca fiind unul dintre filozofii care se opuneau astrologiei fataliste. Dar iata si opinia sa despre alcaturirea fiintei umane:

Substanta inteligenta a sufletului a primit de la Demiurg (Logos) un trup imaterial inseparabil si a intrat astfel in fiinta. Prin urmare, nu este nici corporala, nici incorporala, ci comparabila cu Soarele si stelele, care sunt produsele unei substante imateriale. Acest trup-suflet, pe care il poseda atat fiintele umane, cat si „spiritele”, are o natura stralucitoare.

Vehiculul sufletului este continut in trupul material al omului; respira Viata in organismele lipsite de viata si de suflet si contine armonia acesteia. Principiul vietii din om este fiinta interioara care produce activitatea Vietii in organism.

Omul interior consta dintr-o substanta inteligenta si un trup imaterial (material din punct de vedere transcendental). Forma materiala vizibila este produsul imaginilor omului interior. Forma externa consta din corpurile animale, neintelectuale, material-grosiere si eterice, si are loc o separare a substantei vii de materia moarta – astfel omul devine capabil sa realizeze contactul cu spiritele pure.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

8 comments

Herald 27 august 2012 - 23:11

Interesant ! Dar stim cu totii ca oamenii au fost creati de Dumnezeu din Pamant.

Lucian 30 august 2012 - 17:24

Interesant si atat, o poveste care te fascineaza.

Elena 13 septembrie 2012 - 21:31

oamenii au fost creati de D-zeu din argila ca nu i putea arde la cuptor.Apoi cand a luat pauza de tigara a uitat unul mai mult si zice cand deschide cuptorul:ptu drace l-am ars,ei ,asa au aparut negrii…babilonieni evrei etc cand au scris miturile religioase nu prea stiau de ADN asa ca: succes in aflarea adevarului!

Davids Syato 16 septembrie 2012 - 16:01

“De acord Elena ptr”negri” dar cei gri cum de ia facut gri”

Alexey 10 septembrie 2013 - 14:41

O teorie foarte interesanta!

iosif balazs 8 noiembrie 2013 - 21:48

daca esti un adevarat crestin ortodox, si ai citit biblia ai mers la biserica,atunci trebue sa sti ce stiu si copii de scoala ca omul e facut din lut, si punct. restui speculatii.

iosif balazs 8 noiembrie 2013 - 21:51

cea ce comentati voi este la misto.tota lumea crestina stie cum afust creat omul. vai de sufletul vostru,

Sorin 30 ianuarie 2015 - 14:55

În general, ideile sunt pro și contra. .cu mici excepții. .invit celebrii comentatori, ai Genezei, să studieze (în cazul în care sunt capabili), istoria religiei, pentru a vedea CATE ADEVĂRURI A ASCENSION BISERICA. .și ce înseamnă Duhul sfânt (Eu-l interior. .După aceea se pot lansa în afirmații. Mulțumesc.

Leave a Comment