Misterul Universului: intunericul si iadul sunt tot creatia lui Dumnezeu?

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Caderea Ingerilor de sub Lucifer, adica a unei treimi din ingerii creati pana in acel moment, a dus la pierderea potentialelor si calitatilor lor primite de la Dumnezeu in clipa creatiei. Ingerii cazuti si-au pierdut, printre altele, frumusetea si lumina. S-au transformat in serpi, scorpii si balauri. Cel putin asa spune Sf. Vasile cel Mare.

Ingerul cazut, actualul demon, il regasim sub forma de sarpe si in ispita lui Adam si a Evei, si in povestile populare romanesti sau ale altor natii. Il mai revedem in Cabala, sub forma de Od si Ob sau sarpele adevarului si al minciunii, in capatul bastonului patriarhului sau incolacit pe toiagul lui Esculap, simbolul medicinei.

Ingerii cazuti au fost izgoniti in Intunericul Primordial. Doar ca acest intuneric se regaseste in Dumnezeu, este parte din Dumnezeu. Intunericul este Principiul Feminin Divin. Si atunci demonii, cu iadul lor cu tot, sunt tot in Dumnezeu. Despartirea Luminii de Intuneric in atemporal s-a produs din cauza disensiunilor dintre Principiile Divine Feminine si cele Masculine.

Lumina il reprezenta pe Tatal, Yang, iar Intunericul, Principiul Feminin, pe Maica, Yin. Poate asa se clarifica, o data pentru totdeauna, ca intunericul nu este raul, iar lumina, binele.

Teoria Mantuirii Universale a lui Origene este justa si nimic nu poate exprima iubirea lui Dumnezeu fata de Creatie mai bine decat faptul ca El este dispus oricand sa accepte intoarcerea demonului la El.

Universul material a fost creat in Intuneric, din Lumina si Intuneric, ca un teatru experimental in care demonii sa reinvete binele si raul, iar Demonul a fost inchis in materie. In Universul material, decorul, scena, personajele, muzica, scenariul, luminile si trupurile oamenilor, spiritele, ingerii si demonii – toate sunt creatia lui Dumnezeu. Universul material este creat ca loc de educatie, de joaca, de pedeapsa pentru demon.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply