sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaBiografii spiritualeO poveste incredibila: cum Ciprian s-a transformat din mare vrajitor in mare...

O poveste incredibila: cum Ciprian s-a transformat din mare vrajitor in mare sfant!

O poveste incredibila: cum Ciprian s-a transformat din mare vrajitor in mare sfant!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Sf Ciprian si Sf. IustinaUndeva in secolul al III-lea d.Hr., in Antiohia traia o fecioara frumoasa, care se numea Iustina, nascuta din parinti pagani. Auzind intamplator propovaduirea unui diacon, a vrut sa invete mai multe de la el. Nu a indraznit sa-l caute, dar a mers in taina la biserica, unde a ascultat cuvintele lui Dumnezeu si a crezut in Hristos. In scurta vreme, Iustina i-a adus la credinta si pe parintii sai, iar apoi au fost botezati toti trei.

Iustina a continuat sa se nevoiasca, traind in post, rugaciuni si in mare infranare. Intr-una dintre zile, cand mergea la biserica, a vazut-o un tanar desfranat, pe nume Aglaid, care s-a indragostit de ea. De atunci a pandit-o si a tot incercat sa o convinga sa-i fie sotie. Dar de fiecare data ea l-a respins, spunandu-i ca mirele ei este Hristos, caruia ii slujeste si vrea sa isi pastreze fecioria. Atunci, Aglaid a rapit-o si a dus-o acasa, dar au salvat-o vecinii cand i-au auzit strigatele.

Pentru ca nu stia ce sa mai faca, Aglaid a mers la un mare vrajitor si fermecator Ciprian; acesta va deveni mai tarziu Sf. Ciprian. Acesta a inceput sa invete de la varsta de 7 ani mestesugul vrajitoriei, iar cand a implinit 10 ani a ajuns in Grecia pentru a savarsi jertfe in Muntele Olimp. Aici a deprins multe dintre cunostintele sale: stia sa starneasca vantul, tunetele si ploile, sa tulbure valurile marii, sa provoace pagube in gradini si in campii. Apoi a mers in diferite cetati pentru a afla mai multe taine diavolesti. Astfel, la 20 de ani a mers in orasul Memfis ca sa studieze misterele egiptene, iar peste zece ani a plecat la caldeeni pentru a invata sa citeasca in stele. Multa vreme a stat si in Antiohia, unde a ucis multi oameni cu otravuri si cu farmece, iar pe copii ii jertfea diavolilor.

Vrajitorul Ciprian i-a spus tanarului ca dorinta sa va fi indeplinita si i-a dat un vas plin cu o licoare diavoleasca pentru ca sa stropeasca locuinta Iustinei. Si noaptea, cand s-a trezit sa se roage, Iustina a fost cuprinsa de pofte trupesti si gandul ii era la Aglaid. Dar ea a inteles ca toate acestea erau de la diavol, si astfel si-a facut semnul crucii si a inceput sa se roage cu tarie lui Hristos. Asa a reusit sa zdrobeasca puterea diavolului care o chinuia. Atunci, Ciprian a facut vraji si mai puternice, dar si Iustina a luptat cu postul, infranarea si rugaciunea staruitoare si a scapat si de data aceasta. Atunci, Ciprian i-a trimis din nou demoni nu doar ei, ci si familiei, insa Iustina a biruit din nou.

Cum toate vrajile pe care le credea de neinvins au fost destramate de o tanara fecioara, Ciprian a inceput sa puna la indoiala puterea diavolilor si a incercat sa-i alunge. Cand acestia au vrut sa-l sugrume, el si-a amintit de Iustina si si-a facut semnul crucii. Asa a inteles puterea credintei in Iisus Hristos.

Ciprian a mers apoi la episcop si i-a povestit tot ce a facut pana atunci; a luat cu el si cartile despre vrajitorie ca sa le arda. A fost botezat, iar apoi a ajuns citet, diacon, iar dupa un an a fost hirotonit preot. Mai tarziu, cand Ciprian a fost facut episcop, a invatat multi oameni sa creada in Iisus, iar pe Iustina a facut-o diaconita si stareta intr-o manastire de fecioare.

Insa conducatorul cetatii i-a trimis pe amandoi in temnita, unde li s-au zdrobit coastele si au fost aruncati intr-o galeata cu apa fiarta. Au rabdat toate chinurile si nu au renuntat la credinta lor, iar la data 2 octombrie 304 li s-au taiat capetele cu sabia. Trupurile lor au zacut timp de sase zile neingropate, apoi au fost luate de niste straini, care le-au dus la Roma, si acolo le-au dat unei femei cinstite, pentru a le ingropa. La mormantul lor, multi oameni bolnavi au fost tamaduiti.

Mana dreapta a Sf. Ciprian se afla in prezent la biserica Zlatari din Bucuresti.

Sursa: formula-as.ro

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

1 Comment