Home ReligiePractica religioasa Imagini spectaculoase cu ceremonii religioase de Vinerea Mare

Imagini spectaculoase cu ceremonii religioase de Vinerea Mare

by admin
97 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri inaintea Pastelui. Este numita si Vinerea Pastelui, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra, Vinerea Seaca. In aceasta zi a patimit si a fost rastignit Iisus Hristos. Este una dintre cele trei zile de sarbatoare religioasa crestina numite “Triduum Sacrum” din care face parte Joia Mare, Vinerea Mare si Sambata Mare.

Dupa credinta crestina, in aceasta zi a avut loc moartea lui Isus care a fost rastignit si a murit pe cruce pentru rascumpararea neamului omenesc de sub jugul pacatului stramosesc. Unii crestini tin in aceasta zi un post sever, numit si post negru. Slujbele din aceasta zi cuprind: Denia de Joi seara, in timpul careia se citesc „cele douasprezece Evanghelii“ care vorbesc despre Patimirile Domnului; Ceasurile imparatesti au loc vineri dimineata, Vecernia, in timpul careia se face si „Punerea in mormant“ sau scoaterea Epitafului in mijlocul bisericii, spre inchinare si Pavecernita.

Din Africa de Sud pana in Filipine, crestini din toate varstele se aduna pentru rugaciuni si procesiuni pentru a comemora Vinerea Mare, ziua in care Iisus Hristos a murit pe cruce. Iata in continuare cateva fotografii uluitoare cu aceste ceremonii din toate colturile planetei:

1) Un barbat care il infatiseaza pe Iisus Hristos, de Vinerea Mare, in Guwahati (India)

2) O femeie filipineza este batuta in cuie, fiind crucificata, intr-o ceremonie religioasa din timpul Saptamanii Mari

3) Lideri religiosi poarta o cruce, in timpul unui mars de Vinerea Mare, in Durban, Africa de Sud

4) Actorul Brendan Paul joaca rolul lui Iisus Hristos in timpul procesiunii “Calatoria crucii” in Sydney (Australia)

5) Imigranti traversand raul dintre Mexic si Guatemala, pentru a participa la “Via Crucis” de Vinerea Mare

6) Procesiune religioasa de Vinerea Mare de-a lungul lui Via Dolorosa in Orasul Vechi al Ierusalimului

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment