Home Spiritualitate practicaMeditatii O meditatie spirituala cu crucea, cel mai puternic simbol al crestinismului

O meditatie spirituala cu crucea, cel mai puternic simbol al crestinismului

by admin
257 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

cruce albastra 1Crucea reprezinta cel mai puternic simbol al crestinismului; la ea se inchina catolicii, ortodocsii, anglicanii si luteranii. Sa desenam semnul crucii, sa purtam crucea ca pe un semn interior. Crucea sa fie simpla, preferabil din lemn, fara Iisus Christos. Iisus spune: „Eu am invins lumea”. Prin sacrificiul de pe Cruce s-a nascut o noua religie care a revolutionat omenirea. Daca citim cu atentie capitolele ce cuprind cele 4 Evanghelii cu Patimile si Rastignirea, se poate vedea ca povestirea, indiferent de evanghelist, nu ne duce spre tristete, din contra spre reflectie profunda. Asa este cand meditam asupra semnului Crucii. Crucea simpla si meditatia asupra ei nu ne va produce tristete, ci pace.

„Iata Crucea Domnului! Fugiti partilor potrivnice! A biruit Leul din tribul lui luda, odrasla lui David, ca sa deschida cartea si sa desfaca cele 7 peceti”. Este rugaciunea spusa de Sfantul Anton, prin care invingem toate obstacolele si negativitatile din jurul nostru.

In cazul meditatiei care se poate face cu Sfanta Cruce putem lua exemplu urmatoarea:

Cu mana dreapta facem semnul crucii stand linistiti pe un scaun. In ultima instanta se poate sta si intins pe pat. Mana dreapta porneste de la frunte in jos incet si trece peste fata pana in regiunea ombilicului. Tot incet urmeaza linia orizontala de la inima in partea dreapta sau invers. Miscarea e inceata. O facem de mai multe ori fara sa ajungem sa simtim oboseala. Cand se simte putina oboseala in mana terminam. Eventual dupa o mica pauza putem reincepe.

Aceasta miscare se face zilnic. Treptat vom putea face aceasta miscare pe corpul nostru sau in interiorul nostru in mod imaginativ. Apoi imaginar o putem face si pe strada, pe urma in mod continuu.

Se poate face semnul Crucii de 7 ori intr-un ritm lent si urmatoarele 7 intr-un ritm foarte rapid; sau putem face alternanta 4 lente – 4 rapide; sau 3 lente – 3 rapide, dupa cum dorim.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

6 comments

serafim 10 noiembrie 2014 - 7:26

“o Cruce” fara Iisus Hristos pe ea, nu este o Cruce ci doar un simbol. In felul asta ea poate reprezenta orice!!

c 10 noiembrie 2014 - 10:07

Crucea este un simbol ce precede cu muult crestinismul.primii crestini nu aveau cultul acestui obiect fara valoare.

ovidiu 10 noiembrie 2014 - 12:53

NECREDINCIOSUL EVREU NU SE DESMINTE ,DEZINFORMEAZA SI UCIDE CU CUVANTUL

shalom 11 noiembrie 2014 - 10:44

Crucea si crestinismul au in comun exact ce are baba cu mitraliera 😀
Cred ca multi crestini de pe aci nici macar nu stiu care a fost simbolul initial al crestinilor si de ce .

shalom 13 noiembrie 2014 - 7:12

Ovidutule ,i-a zi tu mai credinciosu’ lu’ PESTE ,care a fost simbolul initial al crestinismului si de ce.Stii in ce an a fost adoptata crucea ca si simbol al crestinilor?
Hai ca e usor,ti-am pus o intrebare ca la scoala de militieni.

nimeni 16 decembrie 2014 - 1:49

crucea este cea pe care isus hristos a fost rastignit pentru noi si asta o face speciala noi cand ne inchinam sfintei cruci nu o facem obiectului in sine ci ne gandim la ceea ce simbolizeaza ea sa avem credinta e tot ce conteaza toate au fost facute cu un scop si se va termina la fel

Leave a Comment