Home Franturi de realitate Nici nu va inchipuiti ce-am putea aduce in casa, daca nu ne descaltam de pantofi atunci cand venim de afara!

Nici nu va inchipuiti ce-am putea aduce in casa, daca nu ne descaltam de pantofi atunci cand venim de afara!

by admin
156 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

pantofiInca de mici, in cei 7 ani de acasa, am fost invatati ca trebuie sa ne descaltam de papuci atunci cand intram in casa si ca nu se umbla cu papucii de afara si prin casa. “Ca sa nu facem mizerie in casa”… asa ne-au spus parintii. Dar, acest obicei bun e o masura de precautie impotriva unor lucruri si mai grave.

Astfel, cercetatorii ne avertizeaza de pericolul nerespectarii acestei indicatii, adica descaltarea atunci cand intram in casa. Dar ce-am putea aduce pe pantofi prin toata casa, daca nu ne descaltam?

Bacterii periculoase – Cercetarile efectuate la Universitatea din Houston (vedeti studiul AICI) a constatat ca 40% din pantofi poarta bacteria Clostridium difficile, sau “C.diff”. Infectiile cauzate de C.diff sunt extrem de rezistente la antibiotice, putand duce la perioade dificile si lungi de recuperare pentru oricine care se infecteaza. Prin urmare, C.diff este capabil sa supravietuiasca in cele mai multe zone ale gospodariei, inclusiv in toalete, blaturi si suprafete si oriunde se gaseste praf de podea.

Obiecte murdare – Ce altceva mai gasim pe pantofi? Pantofii sunt, in mod natural, obiecte murdare, pur si simplu pentru ca sunt pe teren tot timpul. Praf, excremente de pasare, rahat de caine, frunze, guma, fluide auto, si lista ar putea continua cu multe alte lucruri. Cercetarile au constatat ca bacteriile daunatoare pot supravietui pe pantofi zile sau chiar saptamani intregi.

Ce-am putea face?
* Sa ne descaltam intotdeauna imediat dupa ce intram pe usa si sa nu umblam cu pantofii prin casa.
* Cand ajungem acasa, sa luam pantofii, sa-i ducem la baie si sa-i spalam cu putina apa, sapun si dezinfectant.
* Din cand in cand, sa punem pantofii in masina de spalat si sa-i spalam cu detergent.

Numai asa putem avea o casa mai curata si mai sanatoasa!

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment