Ne putem vindeca cu ajutorul muzicii!

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Muzicoterapia poate fi utilizata in ingrijirea femeilor insarcinate, insa mai ales pentru a intra in contact, intr-un mod diferit, cu copiii autisti. Ea nu consta doar in a asculta o bucata muzicala. Specialistii au constatat ca anumite note cantate la anumite instrumente sau anumite tipuri de voci sunt dotate cu frecvente (intre 41 Hz si 300 Hz) resimtite de intregul corp, caruia ii aduc o senzatie de calm. Fiecare frecventa poate avea o virtute terapeutica precisa. De exemplu, frecventa 50 Hz este stimulatoare, in timp ce frecventa 110 Hz este mai degraba sedativa.

Instrumentul cel mai utilizat in muzicoterapie este contrabasul, deoarece prezinta calitati de frecventa optima. Insa anumite voci (de exemplu cea a cantaretei Nolwenn Leroy) sunt recunoscute de asemenea pentru calitatea terapeutica.

Acasa, in liniste, puteti sa alegeti bucati la contrabas si sa le ascultati in mare liniste. Insa un disc nu va inlocui un concert: este o buna ocazie sa iesiti! Intr-adevar, desi inregistrarile sunt din ce in ce mai precise, ele nu produc toate frecventele pe care le resimtim atunci cand muzicianul se afla langa noi.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply