Muzica lui Brahms vindeca durerile de spate

Social Media

durere-de-spateDe acum e oficial: muzica lui Brahms e cel mai bun sedativ. Cercetatorii de la Cleveland Clinic din au descoperit ca persoanele cu dureri in zona lombara care ascultasera muzica cel putin o ora pe zi erau mai putin „trase de spate”, dupa o saptamana de tratament. Acest fenomen s-ar putea datora faptului ca muzica iti distrage atentia si, totodata, induce relaxarea musculara. in prezent, se desfasoara studii privind efectul muzicii asupra hormonilor de stres, precum cortizolul. Totusi, pastreaza volumul la un nivel normal. Cercetarile arata ca sunetele puternice pot ridica nivelele de cortizol, anuland, astfel, orice efect binefacator.

Sursa: www.menhealth.ro


Social Media

1 Comment

  1. Mereu s-a stiut ca muzica are un efect ciudat asupra fiintei tale si ca te ajuta.Pe mine personal ma ajuta mereu sa ma calmez cand sunt nervos sau sa ma simt mai bine cand am anumite dureri si asa mai departe.
    Iarasi un lucru interesant e faptul ca muzica clasica ajuta foarte mult la dezvoltarea intelectuala a copilului in primii sai ani de viata.Multe genii de-a lungul timpului au trait „bombardati” cu muzica clasica de cand erau copii si uite unde au ajuns.

Leave a Reply