Oricine poate sa vindece cu ajutorul mainilor. Pentru asta trebuie sa parcurgeti urmatoarele etape:
1. Gaseste pe cineva care experimenteaza o durere si care are incredere in tine. Intreaba persoana cat de mare este durerea sau disconfortul pe care il simte. Roag-o sa isi ierarhizeze acest disconfort pe o scara de la 1 la 10, unde 10 reprezinta disconfortul maxim. Este uimitor cat de multi oameni uita cat de neplacuta a fost durerea dupa ce aceasta a trecut.
2. Intreaba persoana care este locul care o doare. Nu face niciodata presupuneri referitoare la localizarea durerii altcuiva. Daca intrebi pe cineva unde il doare si acesta iti raspunde ca il doare umarul stang, insista si intreba-l care parte a umarului este cea dureroasa. Daca nu ai capacitati de medium, prezumtiile tale personale se vor dovedi de cele mai multe ori gresite. Cea mai buna modalitate de a afla locul exact al durerii este sa rogi bolnavul sa iti arate exact sau sa iti plaseze palma pe locul dureros. Acest aspect pare banal, dar este extrem de important, asa ca l-am numit: tehnica „Unde te doare?”
3. Plaseaza-ti mainile fie direct pe locul dureros, fie de o parte si de alta a zonei respective. Prin crearea acestui „sandvici” a zonei dureroase intre mainile tale, tu creezi practic un camp de rezonanta foarte puternic, care ii va permite tesutului respectiv sa isi schimbe vibratia si sa se vindece singur.
Daca lucrezi asupra spatelui sau a cefei unui bolnav, plaseaza-ti mainile de o parte si de alta a vertebrelor pe care le tratezi.
4. Incepe sa practici tehnicile de respiratie, focalizandu-ti atentia asupra senzatiilor pe care le simti in maini in timpul expiratiei. Urmareste sa respiri tot timpul foarte profund in toata perioada in care lucrezi. Daca incepi sa te simti usor ametit, respira ceva mai superficial, pana cand iti revii.
5. Tine-ti mainile cat mai relaxate, caci energia circuli mult mai usor daca muschii sunt destinsi. Foloseste intotdeauna ambele maini in timpul sedintei de vindecare. In acest fel, vei crea un camp ideal in jurul tesutului afectat. Atunci cand lucrezi, fii foarte atent la schimbarea senzatiilor din maini. Aceste schimbari reprezinta informatii foarte utile, pe care ti le voi descrie pe scurt.
6. „Urmareste” durerea. Roaga bolnavul sa te informeze daca senzatiile din corpul sau se schimba in vreun fel.
Nu rareori se intampla ca pacientii sa declare ca durerea a disparut din locul tratat, dar s-a mutat intr-o alta regiune a corpului. In acest caz, muta-ti mainile in noua locatie a durerii. Intr-un fel, este ca si cum ai „urmari” durerea oriunde s-ar duce.
7. Daca durerea nu cedeaza, nu-ti schimba pozitia mainilor, chiar daca trec 20, 30 de minute sau mai mult.
La sfarsitul sedintei, roaga pacientul tratat sa isi ierarhizeze din nou durerea.
Comments are closed.