Povestea spectaculoasa a unei pastorite franceze care citea in suflete si facea vindecari miraculoase

Social Media

Benoite Rencurel (1647-1718) era pastorita la Laus (Franta). Nascuta la tara, avea un caracter energic, mult bun-simt si un realism innascut, in plus, avea si o sanatate perfecta. Dupa moartea tatalui ei, a trait in saracie. Nu a mers la scoala, nu a invatat sa scrie, facand cunostinta, de la doisprezece ani, cu viata grea a fetelor „plasate” la diferiti stapani.

Intr-o zi de mai, i s-a aratat Fecioara. De atunci, timp de patru luni, aparitiile aveau sa continue zilnic. Fecioara a indemnat-o pe tanara ciobanita sa duca o viata de iubire fraterna si spirituala intensa. Laus a devenit un loc celebru.

Simplitatea si modestia nu au parasit-o. Tanara putea citi in suflete si facea vindecari fizice spectaculoase. Insa niciodata nu a pomenit despre chinurile provocate de diavol. Dar au existat martori care i-au vazut ranile. Iata ce scrie biograful ei: „In multe seri, la Laus, Benoite se simtea transportata fizic, prinsa de picioare si aruncata pe umeri ca un sac de grau; se simtea tinuta de sub genunchi si de sub brate; era purtata afara din camera ei. Se simtea ciupita prin haine. Avea corpul martirizat. Totul se termina aproape intotdeauna cu o impresie de cadere violenta de pe urma careia ramanea – lucru usor de verificat – cu contuzii si uneori rani, cu ochii rosii, degetele strivite, corpul plin de cicatrice.”

In cazul tinerei Benoite s-a vorbit despre „transportari diabolice”. Nu se stie inca daca ele erau reale sau imaginare. Daca erau provocate de o imaginatie debordanta, atunci trebuie sa admitem ca fata suferea de un dezechilibru psihic. Numai ca in intreaga ei viata a dat dovada de un echilibru perfect. Iar cuvintele ei; oricat ar fi de ciudate – „Am fost tarata pe podea in pofida impotrivirii mele, am fost ridicata in aer…” –, se potrivesc cu multe alte relatari.


Social Media

5 Comments

  1. Dusa cu capul, stai ca in ziua de azi avem ogramada de personaje aparute pe la televizor care au bioenergie, bioenergetice cacaturi de astea. Ganditi oameni bun daca femeiea intradevar ii s-a fost aprut Sf Fecioara Maria nu avea cum sa o lase pe mana demonilor sa o tortureze zi de zi pana o nenorocea, si totusi Fecioara Maria nu cred ca apare la fel si fel oameni totusi este o divinitate. Voi nu ganditi un pic, citit despre Parintele Paisie sau despre alti oameni care au trait ca niste Sfinti debea daca vedeau ceva anume „spiritual” mai mult se confruntau cu ispitele.

    Cand a fost Postul Pastelui care este postul ce-l mai mare am avut de gand sa tin post ca ori si ce crestin. A 2 zi de post in timp ce dormeam mi-a vorbit diavolul in vis si mi-a spus asa: „Dobitocule, dobitocule de ce nu vrei sa mananci macar lapte?” Vreau sa spun ca eu de mic am fost atras de manastiri/biserica, am vrut sa merg la manastire dar stand prost financiar a trebuit sa merg in afara tarii sa-mi ajut familia, vreau sa pun ca diavolul face ori ce, iti aduce si lumea la picioare numai sa-ti faca bine ca sa nu te mai lase sa mergi la manastire (eventual sa te calugaresti ). Daca ma credeti mai aveam conflicte cu alti romani tot colegi de munca si ma gandeam adesea ori sa merg acasa sa ma calugaresc caci aici nu-i de mine, si ghici ce venea bossu si tot ma intreba daca eu sunt bine, daca sunt fericit si dupa 2 sapt m-a fost si mutat in alta parte numai sa-mi fie bine. Fratilor eu am invatat de la altii si citind carti de la Sfinti. Fecioara Maria nu se arata asa ca vrei tu, ganditi-va putin ca nici n-ai cum sa-ti imaginezi sa o vezi in viata asta caci noi suntem o bucata de pamant, noi am orbii de la lumina s.a.m.d. sau diavolul daca l-am vedea in viata asta am inebuni vazandu-l atat de urat. Sunt niste lucruri greu de explicat, ori cum majoritatea o sa creada ca sunt ticnit dar eu ce am scris aici este real si este doar o parere.

  2. Vasile ” ,te pripesti .Te grabesti sa tragi concluzii in raspar ..Si ca „ortodox” ,un bun crestin ce esti ,n-ar trebui sa vorbesti asa despre o calugarita ,chiar si catolica „dusa cu capul” . Sf Anton era un mare credincios si Dumnezeu i-a dat puteri suprafiresti si totusi era chinuit teribil ,batut ,si ispitit de cel rau ..Deci pica ce spui tu ,nu are niciun rationament . Dumnezeu ,puterile ceresti ,se adapteaza la fiecare in parte ,se muleaza pe puterea si intelegerea fiecaruia in parte .Fiecare suflet este un caz aparte ,individual. Nu suntem judecati si nici mantuiti in mod colectiv ,in bloc ..ci in parte .Gandeste ;).Cu respect .

  3. @ Vasile,
    Si eu cred in D-zeu,dar cred si in mine,si mai cred si-n noroc,citeodata bati zeci de matanii si faci sute de cruci,rezultatul,ZERO.Si asa cum zice si Dragos,te pripesti.Si un prieten drag mie,dorea sa se calugareasca,avea tot ce-si dorea un barbat de virsta lui[la acea vreme,30 de ani],viata monahala ii lipsea,s-a dus in pelerinaj la muntele Sfint[Athos],stind de vorba cu diferiti calugari acolo,s-a lamurit ca nu are ,,chemarea” si acum este foarte bine si fara a fi calugar,purtind-ul pe D-zeu in suflet.

Leave a Reply