Mormantul Sf. Charbel din Liban: 29.000 de cazuri verificate de vindecari miraculoase!

Sf. Charbel Makhlouf este cunoscut in Liban pentru vindecarile miraculoase pe care le produce asupra celor care ii viziteaza mormantul – atat crestini, cat si musulmani. „Sf. Charbel nu are limite geografice sau confesionale. Nimic nu este imposibil si cand oamenii ii cer ceva, el raspunde”, a declarat Louis Matar, coordonator al Altarului Sfantului Charbel din Annaya, Liban.

Sfantul (care era calugar maronit) a murit in 1898, iar in anul 1977 el a fost canonizat de catre Papa Paul al VI-lea. Manastirea in care se afla mormantul sau primeste in jur de 4 milioane de vizitatori pe an, crestini, musulmani, precum si alte credinte. Matar este responsabil pentru inregistrarea a mii de vindecari miraculoase, verificate medical. Din anul 1950, anul in care manastirea a inceput sa inregistreze in mod oficial vindecarile miraculoase, s-au inregistrat mai mult de 29.000 de minuni medicale. Pentru a fi inregistrate, trebuie oferite documente medicale care sa demonstreze boala initiala a persoanei, si, mai tarziu, acte care sa demonstreze sanatatea lor inexplicabila.

Una dintre minunile medicale a fost aceea a unei femei italiene, in varsta de 45 de ani. Suferind de o boala neurologica, ea a fost spitalizata dupa ce a incercat sa se sinucida prin consumul de acid. In spital, medicii au descoperit ca esofagul si intestinele ei erau atat de distruse de acid, incat ultima modalitate posibila de vindecare era aceea sa creada in Dumnezeu si sa se roage. Parintii femeii au inceput sa se roage, invitandu-i pe altii sa se roage impreuna cu ei. O calugarita maronita a auzit de acest caz si le-a oferit parintilor ulei sfant de la Sf. Charbel. Dupa ce au folosit acel ulei pe femeia suferinda, aceasta, in mod miraculos, s-a vindecat.

Altarul Sf. Charbel face parte din manastirea Sf. Maron, unde sfantul a trait timp de 19 ani in rugaciune, munca si tacere contemplativa. La manastire, pelerinii pot vizita un mic muzeu cu artefacte si relicve ale sfantului. Mormantul Sf. Charbel, din anul 1952, este situat intr-o capela speciala construita. Chiar in timpul vietii sale, oamenii au observat „puterile supranaturale” ale sfantului, chiar si musulmanii recunoscand capacitatile sale de a face minuni.

Be the first to comment

Leave a Reply