marți, decembrie 6, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaOcultismDemonul Azazel din Biblie - unul dintre Veghetorii din cer?

Demonul Azazel din Biblie – unul dintre Veghetorii din cer?

Demonul Azazel din Biblie – unul dintre Veghetorii din cer?

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008
Imagine: snappygoat.com (Commons Creative – free)

Azazel” sau „tapul ispasitor” este mentionat in Levitic, cap. 16, ca parte a instructiunilor lui Dumnezeu catre israeliti cu privire la Ziua Ispasirii:  „Si a zis Domnul catre Moise: (…) Iata randuiala dupa care trebuie sa intre Aaron in locasul sfant: cu un vitel, jertfa pentru pacat, si cu un berbec pentru ardere de tot (…) Si sa arunce Aaron sorti asupra celor doi tapi: un sort pentru al Domnului si un sort pentru al lui Azazel. Dupa aceea sa ia Aaron tapul, asupra caruia a cazut sortul Domnului, si sa-l aduca jertfa pentru pacat, iar tapul asupra caruia a cazut sortul pentru Azazel sa-l puna viu inaintea Domnului, ca sa savarseasca asupra lui curatirea si sa-i dea drumul in pustie pentru ispasire, ca sa duca acela cu sine nelegiuirile lor in pamant neumblat”.

Pentru patriarhul Enoh, Azazel este unul dintre „Veghetori / Watchers”, care pofteste dupa femei muritoare si coboara din cer pentru a trai cu ele. El a predat vrajitoria si a dezvaluit secrete vesnice. Ca pedeapsa, a fost legat de ingeri si incarcerat in desert intr-un loc numit Dudael, pana in ziua Judecatii.

Pentru primele triburi semite, Azazel (literalmente inseamna „puternic impotriva lui Dumnezeu”), a fost o forta malefica a raului. Acele triburi erau obisnuite ca sa faca sacrificii atat lui Azazel, cat si lui Iehova. Dupa cum este descris in Biblia ebraica, sacrificiile pentru Azazel au fost facute prin ducerea unui tap in pustia desertului sau prin impingerea lui intr-o rapa adanca. Aceste sacrificii nu erau menite sa-l onoreze pe Azazel ca zeitate; mai degraba, simbolizau faptul ca oamenii isi trimiteau pacatele inapoi la sursa lor originala.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.