Motivul ascuns pentru care toti ar trebui sa citim Biblia si alte carti sfinte! Este incredibil!

Social Media

Biblie DumnezeuNatura umana este conceputa astfel incat noi sa ne fixam atentia asupra unui obiect; astfel, omul isi extinde campul sau biologic asupra acestuia si intra in contact cu el (acel obiect).

Citind, de exemplu, o carte, noi stabilim o legatura invizibila cu autorul ei (chiar daca acesta nu mai este in viata) si cu acea stare a sufletului in care se afla scriitorul in momentul crearii operei sale. Cititorul este cuprins de aceleasi ganduri si sentimente, iar unul deosebit de sensibil poate chiar retrai aceleasi senzatii.

Tocmai aceasta insusire a naturii umane este, de asemenea, una din cauzele pentru care Parintii Bisericii recomanda sa citim in permanenta Evanghelia si scrierile patristice. Caci in felul acesta cititorul comunica cu Dumnezeu si sfintii Sai, si acesta, inaltandu-se pana la gandurile si sentimentele lor, el insusi se imbogateste, creste spiritual. Mai mult decat atat, sfintii, simtind ca cineva le citeste operele, se roaga pentru el.

Si iata de ce e atat de daunator sa citim literatura scrisa de oameni patimasi, viciosi, de la care omul poate sa se molipseasca de pasiunile lor, si cu atat mai mult – literatura demonica (a invatatorilor de magie neagra, de pilda). Prin mijlocirea unor texte de acest gen cititorul se deschide influentei lor si intra in comunicare cu duhurile necurate. Iata ce spune in acest sens Sfantul Ignatie Brianceaninov: „Toate fenomenele demonice au insusirea de a fi periculoase daca sunt luate in seama; nedandu-le decat o simpla atentie, fara pic de simpatie, poti ramane cu cea mai daunatoare impresie, expunandu-te unei grele ispite”.


Social Media

3 Comments

 1. EVITAREA EREZIILOR
  „… e atat de daunator sa citim literatura scrisa de oameni patimasi, viciosi, de la care omul poate sa se molipseasca de pasiunile lor, si cu atat mai mult – literatura demonica (a invatatorilor de magie neagra, de pilda). Prin mijlocirea unor texte de acest gen cititorul se deschide influentei lor si intra in comunicare cu duhurile necurate.”
  ––––––
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/04/14/noua-spiritualitate-si-dumnezeul-new-age/

  Păzeşte-ţi mintea şi inima de învăţătura mincinoasă.
  Nu vorbi despre creştinism cu oameni molipsiţi de învăţături mincinoase; nu citi cărţi despre creştinism scrise de dascăli mincinoşi.
  Adevărul se află în tovărăşia Duhului Sfânt: El este Duhul Adevărului.
  Minciuna o însoţeşte şi o ajută duhul diavolului, care este minciună şi părintele minciunii.
  Cel ce citeşte cărţile dascălilor mincinoşi intră negreşit în părtăşie cu duhul viclean şi întunecat al minciunii.
  … Sfânta Biserică îngăduie citirea cărţilor eretice numai acelor mădulare ale sale care au mintea şi simţirile inimii vindecate şi luminate de Sfântul Duh, care pot deosebi întotdeauna între adevăratul bine şi răul ce se preface a fi bine şi se ascunde sub chipul adevărului.
  =========================
  Atentie:
  Diferite metode de control psihic (cum ar fi tehnici de vizualizare dirijată, gândirea în termenii posibilităţilor pozitive, hipnoza, interpretarea viselor, “regresia vieţile anterioare”, yoga („unirea cu Spiritul Divin”), tantra, utilizarea substanţelor halucinogene), divinaţia (tarot, astrologie) şi practicile spiritiste (acum desemnate în general cu termenul de “canalizare a minţii” pentru realizarea contactului cu spiritele, cu … Supra-Sufletul universal/divin si „inteligent”), sunt folosite cu scopul
  – de a-i “ridica” pe practicanţii lor la niveluri „superioare” de conştiinţă,
  – de a le dezvolta un nou potenţial „mental, fizic si spiritual”,
  – de a obţine „vindecarea lăuntrică”
  – sau de a dobândi puteri psihice.
  Este „filozofie” New Age = „Noua Era”.
  „Noua Era” este o retea de organizatii eretice intinsa in toata lumea.
  In ea sunt cuprinse
  – organizatii hinduiste, budiste, guruiste, neognostice, animiste, sufismul
  – gandirea pozitiva, masoneria, rationalismul, feminismul, globalismul, transhumanismul
  – terapiile „alternative”, neo-samanism (homeopatie=naturopatie/Naturism, masaje si tehnici orientale acu-presu-punctura, terapie cranio-sacrala, etc.)
  – artele martiale ale Orientului
  – teosofia, neoidolatria, neosatanismul,
  – vrajitoria, astrologia, hipnotismul, spiritismul, etc.
  Elementele de baza ale invataturii eretice a „Noii Ere” sunt:
  – credinta intr-un dumnezeu impersonal,
  – credinta in „legea” karmei si a reincarnarilor
  – credinta in posibilitatea evolutiei omului la starea de dumnezeu dupa fire, numai prin propriile sale puteri si cu ajutorul meditatiei.
  Adeptii „Noii Ere” spun
  – ca nu exista deosebire intre bine si rau,
  – ca noi oamenii avem puteri ascunse inlauntrul nostru si
  – ca Pamantul este insufletit.

  Toate acestea constituie influente ale religiilor orientale (budism, hinduism) exercitate prin intermediul masoneriei si teosofiei.

Leave a Reply