Cancerul de piele nu e doar din cauza radiatiilor ultraviolete ale Soarelui! De vina sunt si campurile electromagnetice produse de retelele FM, TV si de Internetul wireless

Social Media

Un studiu din 2004 privind riscul aparitiei tumorilor maligne ale pielii, realizat in Suedia, Norvegia, Danemarca si SUA a demonstrat o puternica asociere intre introducerea retelelor emitatoare de unde radio FM si cresterea numarului de cazuri de cancer de piele. Scopul acestui studiu a fost de a analiza rata mortalitatii si informatiile privind aparitia cancerului de piele in Suedia precum si influenta pe care expunerea indelungata la soare si introducerea retelelor TV si de emisie FM ar putea-o avea asupra aparitiei melanoamelor.

Informatiile analizau rata de aparitie a melanoamelor, rata de deces, statisticile privind expunerea la soare precum si datele privind expansiunea retelei de radiodifuziune in Suedia. S-a descoperit ca numarul de cazuri de cancer de piele a crescut o data cu introducerea retelelor de radiodifuziune FM si TV, insa in ceea ce priveste expunerea la soare mai ales datorita calatoriilor cu avionul nu se poate spune ca aceasta a avut vreo influenta asupra aparitiei cancerului caci, cursele aeriene pentru pasageri au aparut la 7 ani dupa izbucnirea fenomenului de melanoame din anul 1955.

In unele zone retelele de radiodifuziune nu au fost introduse decat dupa 1955, iar in acele zone s-a inregistrat o rata constanta a mortalitatii datorita melanoamelor. Expunerea indelungata la radiatiile solare ultraviolete nu poate fi considerata singura cauza a cresterii numarului de cazuri de melanoame. In concluzie, putem afirma ca actiunea continua a campurilor electromagnetice (care rezoneaza cu organismul uman) asupra mecanismelor de refacere a celulelor are si ea o influenta nefasta, amplificand efectele cancerigene care apar din cauza deteriorarii celulelor in urma expunerii la radiatii ultraviolete.

Studiul a fost facut in 2004, ceea ce inseamna ca el nu a luat in calcul retelele de Internet wireless care s-au dezvoltat puternic in ultimii ani si care ar putea fi ele afecta celulele umane.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply