Cauzele fizice si spirituale ale multor boli: hrana proasta, karma trecuta, ganduri negative, lipsa iubirii si a credintei

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Se stie ca hrana prost asimilata, incomplet digerata lasa depozite in organele tubului digestiv. Aceste depozite fermenteaza si degaja toxine, adevarate otravuri care afecteaza puritatea sangelui, buna functionare a organelor, gandirea si sistemul senzorial.

Cei care nutresc ganduri lipsite de armonie sau in contradictie cu lumina pura a spiritului si a constiintei lor superioare. Aceste toxine mentale duc la dezvoltarea parazitilor psihici ce provoaca tulburari, dezechilibreaza functionarea gandirii constructive si analitice, atat de necesara omului epocii noastre. Astfel, el devine incapabil sa discearna realul de ireal in vartejul rapid al vietii sale care se reinnoieste si in natura din jur. Cel care nutreste ganduri egoiste, impure, limitate sau sentimente opuse legii iubirii vietii universale, a carei celula vie este el insusi, isi predispune organele corpului sau fizic si spiritual la tulburari care pot paraliza celulele si anumiti centri cerebrali; atunci, functionarea sistemului nervos cerebral si a sistemului magnetic al marelui simpatic este perturbata.

Toate acestea stau la baza unor cauze subtile, dar reale, care pot provoca aparitia unor indispozitii si boli.

Daca cineva trece printr-un necaz de ordin sentimental, ii sunt afectate vasele sanguine si inima. Aceste tulburari in plan sentimental provin din lipsa credintei si din ignorarea planului divin al vietii, prevazut pentru toata lumea si stabilit pentru totdeauna. Indoiala in triumful binelui, iritarea impotriva contradictiilor inevitabile, dar utile, ale vietii pot fi transformate in forte pozitive si constructive daca sunt examinate cu calm si judecata.

Cauzele multor dezechilibre fizice si boli se pot afla, de asemenea, in subconstient; acestea pot proveni din incarnarile trecute, din karma. In acest caz, trebuie sa va debarasati cu rabdare de aceasta karma, prin manifestarea unei credinte absolute in providenta, a dragostei si a judecatii in toate actele voastre.

In urma unor necazuri, ingrijorari repetate sau suferinte vederea poate avea de suferit. Daca va veti plange de aceasta incercare la care sunteti supusi nu veti face decat sa va agravati afectiunea. Dimpotriva, trebuie sa va debarasati de gandurile pesimiste, sa va restabiliti pacea interioara, sa va inaltati sufletul si sa reaprindeti bucuria in inima voastra, gandindu-va la latura pozitiva a vietii voastre si a vietii in general, care este mult mai puternica, mai durabila si mai incitanta decat toate contradictiile trecatoare.

Durerile de cap pot fi cauzate de contradictii in ganduri, asa cum anumite boli de piept sunt provocate de lipsa de armonie a sentimentelor. Neconcordanta dintre fapte si ceea ce este bine duce la aparitia unei greutati in stomac.

In general, gandurile si sentimentele negative slabesc energiile vitale ale corpului, care devine atunci vulnerabil la boli. Conform legii naturii, pentru a invinge atacul bolilor trebuie intarite vibratiile mentale printr-un spirit din ce in ce mai luminat si printr-o credinta profunda si totala in sursa vesnica a vietii. Conteaza, de asemenea, sa se mentina un permanent contact cu binele si sa se profite de toate ocaziile pentru ameliorarea interioara si fizica.

In ciuda stiintei medicale, bolile umane se inmultesc fara incetare. Pana cand va dura aceasta stare dezastruoasa? Pana ce constiinta se va destepta si omul va intelege ca trebuie sa se dedice cu sinceritate descoperirii si respectarii fidele a legilor vietii reale.
Tulburari adesea grave sunt provocate de lipsa iubirii si a recunostintei fata de hrana de care beneficiem in fiecare zi si prin ignorarea sau nerespectarea regulilor unei alimentatii normale in ceea ce priveste combinarea alimentelor consumate la o masa, necesitatea de a manca in liniste, cu recunostinta, de a mesteca bine fiecare imbucatura si de a se opri inainte de a se instaura starea de satietate.

Paziti-va de teama, de indoieli, de ura, de ingrijorare. Tot ceea ce este negativ si sumbru nu va intarzia sa lase depozite in organe.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply