sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăSpiritualitate practicaFitoterapieMenta salbatica - o planta extraordinara folosita de calugari in combaterea mai...

Menta salbatica – o planta extraordinara folosita de calugari in combaterea mai multor afectiuni

Menta salbatica – o planta extraordinara folosita de calugari in combaterea mai multor afectiuni

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Menta salbatica (nu cea de gradina) are o mare putere energizanta si cicatrizanta. Calugarii o folosesc cu succes in munte afectiuni. Iata doar cateva din ele:

* Ceaiul de menta salbatica combate eficient frisoanele si chiar febra.

* Este foarte buna in caz de sciatica – menta salbatica verde maruntita si aplicata pe partea superioara a coapsei usuca umorile si inlatura „raul”.

* Zdrobita si aplicata sub forma de cataplasma, menta salbatica neutralizeaza muscatura de sarpe, iar bauta cu vin, stopeaza efectele funeste ale otravii.

* Baut sau folosit pentru spalaturi, sucul omoara limbricii din intestin, dar si viermii existenti in alte parti ale corpului. Amestecata cu miere si sare, planta este si mai eficienta.

* Vindeca galbinarea, iar combinata cu vin, combate sufocarea produsa de astm. Vindeca afectiunile hepatice. Aplicata dupa ce a fost maruntita, pe vanatai, ajuta pielea sa-si recapete culoarea naturala, iar bauta cu vin, calmeaza durerile de stomac.

* Fumul de menta alunga serpii de casa. Bautura preparata din planta si vin opreste sughitul.

Foto: prelucrare personala

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.