Manipularea Zeitgeist sau cum Iisus Hristos a ajuns zeu egiptean

Social Media
 •  
 •  
 •  

manipularea-zeitgeistDocumentarele “Zeitgeist. The Movie” (2007) si “Zeitgeist:Addendum” (2008) au starnit o mare furtuna si controversa in lume, caci ele prezinta un atac la adresa formelor de organizare politica, sociala si financiara ale lumii de astazi, lansat in numele unei dezvoltari naturale a umanului, lipsite de restrictii, in solidaritate cu mediul inconjurator. “Zeitgeist. The Movie”, mai poarta si subtitlul de “What does Christianity, 911 and The Federal Reserve all have in common?”, punand sub semnul intrebarii fundamentele crestinismului, negand originalitatea si istoricitatea lui Iisus Hristos.

Cele trei parti principale ale filmului “Zeitgeist. The Movie” trateaza pe rand problema crestinismului, a atacurilor de la 11 septembrie si a sistemului financiar ce guverneaza azi SUA si intreaga lume. In acest articol, vom analiza doar partea ce vizeaza crestinismul. Ca sursa de informare am folosit fragmente dintr-o lucrare a dnei Lect. Dr. Alina Patru, la care au fost adaugate observatii proprii.

Principalele idei false din Zeitgeist

Regizorul acestui film, Peter Joseph, afirma ca Soarele a fost venerat din cele mai vechi timpuri si, impreuna cu celelalte corpuri ceresti, a fost in foarte multe culturi obiectul personificarii si al mitizarii cu scop religios. Un exemplu de zeu solar este Horus, din mitologia egipteana, despre care aflam din film ca ar fi fost zeul solar al Egiptului in jurul anilor 3000 i.Hr. Personalitatea sa este descrisa in amanunt: “Horus s-a nascut in 25 decembrie din fecioara Isis-Meri. Nasterea lui a fost insotita de aparitia unei stele in rasarit, pe care au urmat-o trei regi, dorind sa il adore pe salvatorul nou-nascut. La varsta de 12 ani, Horus a fost un dascal prodigios, la 30 de ani a fost botezat de Anup si apoi si-a inceput activitatea publica. El umbla insotit de 12 discipoli, savarsind minuni, vindecand bolnavi si mergand pe apa. Horus e cunoscut sub multe nume, cum ar fi Adevarul, Lumina, Fiul uns al lui Dumnezeu, bunul Pastor, Mielul lui Dumnezeu si multe altele. Dupa ce a fost tradat de Tifon, Horus a fost crucificat, ingropat pentru trei zile si apoi a inviat”.

In schema lui Horus sunt apoi incadrate multe alte zeitati, fiecare preluand unele din caracteristicile acestuia. Sunt descrisi pe scurt Attis din Frigia, Krisna din India, Dionisos din Grecia si Mithra din Persia. Apoi sunt pur si simplu enumerati alti 40 de asemenea “mesia solari”, printre care si un anumit “Xamolxis din Tracia”, sau “Invatatorul divin al lui Platon” sau “Monarhul universal al sibilelor”. In final e prezentat “cel mai recent dintre ei”, Iisus Hristos, si anume prin notarea acelorasi trasaturi care au fost evidentiate si in cazul personalitatii lui Horus.

Caracterul Iisus e privit ca “un hibrid literar si astrologic”, “un plagiat al zeului solar egiptean Horus”. Si alte istorisiri biblice, precum cele legate de potop sau de Moise, legiuitorul, sunt vazute la randul lor a fi forme de plagiat. Biblia este “un hibrid astro-teologic si literar, la fel ca si aproape toate miturile religioase dinaintea ei”. Lipsa marturiilor istorice despre Iisus Hristos ii conduc pe autorii filmului la concluzia ca acesta nici nu ar fi existat. “Realitatea este ca Iisus era zeitatea solara a sectei gnostice crestine, si, la fel ca toti ceilalti zei pagani, era o figura mitica. Stapanirea politica a incercat sa il istoricizeze pe Iisus, pentru a obtine mai usor controlul social”, se afirma in documentar. Aceasta stare de fapt a inceput odata cu decretele lui Constantin cel Mare si a continuat cu politica Vaticanului, pana in ziua de astazi.

Cat de reale sunt cele afirmate in documentar? Sa le luam pe rand si vom observa ca toate sunt niste minciuni ordinare.

horus11) Sursele acestor informatii sunt obscure si nerelevante.

Daca ne uitam la sursele informatiilor prezentate in documentar, vom observa ca acestea se bazeaza pe istoric obscuri, nerecunoscuti in comunitatea stiintifica. Frapeaza faptul ca in lista nu apare nici un istoric al religiilor consacrat (ca de exemplu marele nostru Mircea Eliade). Sa fim seriosi: cine a auzit de Gerald Massey, Edward Carpenter, Thomas Doane, Manly P. Hall sau S. Acharya? Nici dracu’. Primii patru dintre ei au activat la finalul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Lucrarile citate ale acestora au fost publicate in primele decenii ale secolului al XX-lea. Nu e de mirare ca ele au ecou abia acum? Iar ultimul, S. Acharya, a scos in 1999 o carte senzationala “The Christ Conspiracy” (1999), care are o credibilitate academica zero!

2) Descrierea personalitatii lui Horus se fundamenteaza pe textele lui Gerald Massey (1828-1907).
Paralelismul propus de acesta intre Horus si Iisus este amendat chiar in populara enciclopedie Wikipedia. In articolul dedicat lui Massey se poate citi: “Opera sa, care schiteaza comparatii intre religia iudeo-crestina si cea egipteana, este desconsiderata pe scara larga in domeniul egiptologiei moderne si nu este mentionata in Enciclopedia Oxford a Egiptului Antic sau in alte lucrari moderne de egiptologie.”

Totusi, Massey nu a fost un egiptolog calificat si opera sa nu a fost niciodata recunoscuta in domeniul egiptologiei, iar ideile sale au fost vazute ca teorii extremiste carora le lipsea suportul critic. Massey a fost de asemenea teozof, teoriile lui sustinand de multe ori concepte si idei teozofice. Iar teozofia e doctrina inventata de celebra Madame Blavatsky (cititi mai multe aici Madame Blavatsky, mare ocultista sau doar o spioana?), in care exista un ghiveci de hinduism, buddhism si spiritism continand toate temele subculturii, intotdeauna seducatoare pentru toti cei care sunt gata sa creada orice, numai sa fie contrariul a ceea ce li s-a spus la scoala. Daca mai spunem ca Gerald Massey a fost si francmason, cred ca ne putem da seama de “credibilitatea” sa.

3) Principalele minciuni din documentarul “Zeitgeist: The Movie”:

a) Horus ar fi fost nascut dintr-o virgina, ca si Iisus. Afirmatia e o prostie enorma. Legenda nasterii lui Horus e urmatoarea: Horus s-a nascut din Isis care s-a autofecundat cu un falus de aur. Asta pentru ca Osiris (sotul ei, care de altfel ii era si frate) fusese omorat de Seth si nu i s-a mai putut gasi “instrumentul” printre cele 14 bucati in care fusese taiat.

b) Horus ar fi fost botezat de catre…”Anup Botezatorul”.
E incredibil cat de departe se poate ajunge cu imaginatia omeneasca. Nu exista nicio sursa credibila care sa arate ca ar fi existat vreun “Anup Botezatorul”.

c) Horus ar fi mers pe apa si ar fi vindecat persoane. O alta minciuna imensa. Intr-adevar, Horus a savarsit unele minuni, dar nu a mers pe apa sau ar fi inviat mortii. Nici n-a scos demonii din oameni.

d) Horus ar fi avut 12 discipoli. Ce mai conteaza inca o minciuna in plus, langa atatea altele? Nu exista nicaieri nicio referinta serioasa cum ca Horus ar fi avut 12 discipoli.

e) Horus ar fi fost crucificat! Incredibil…asta e cea mai mare minciuna din toate timpurile. Nu scrie absolut nicaieri acest lucru.

f) Horus ar fi inviat. Regizorul Peter Joseph face confuzie cu Osiris, caci el este singurul zeu egiptean care a inviat (dar ce mai conteaza inca o prostie in plus?). La o examinare mai atenta a povestii invierii lui Osiris, cu cea a lui Iisus, vom observa ca existe diferente majore. Osiris nu a inviat propriu-zis, ci a condus in regatul mortilor. Asa cum scria teologul Roland de Vaux: “Ce inseamna ca Osiris a inviat? Pur si simplu ca, avand ajutorul lui Isis, el a fost capabil sa duca o viata dincolo de mormant, ca o replica perfecta a existentei pe Pamant. Dar el nu va ajunge niciodata in randul celor vii, ci va domni peste cei morti. Acest zeu care a inviat este in realitate un zeu-mumie”. Nu, aceasta mumie nu putea fi o sursa de inspiratie pentru invierea lui Hristos. Este o mare greseala de a echivala viziunea egipteana a vietii dupa moarte cu doctrina biblica a invierii. Pentru a obtine imortalitatea, pentru egipteni trebuiau indeplinite trei conditii: (1) corpul mort trebuia sa fie mumificat, (2) trupului trebuie sa i se ofere zilnic paine si bere si (3) puterile magice trebuie ingropate impreuna cu el. Si, in acest caz, nu corpul ar fi inviat din morti, ci elementele personalitatii sale – Ba si Ka – ar fi fost aduse la viata. Asadar, orice incercare de comparatie intre invierea la egipteni si invierea crestina este absurda.

In loc de concluzie

Se vede asadar ca nu este vorba de imprumuturi, ci de proiectii cu sens invers: aspura lui Horus sunt proiectate caracteristici preluate de la Iisus Hristos. Gerald Massey, ca si regizorul Peter Joseph, il lectureaza pe Horus in cheie hristica, introducand in caracterul lui multe elemente de provenienta biblica, pentru ca ulterior sa acuze crestinismul ca l-ar fi plagiat pe Horus. Pe viitor, sper ca voi reveni cu alte materiale care demonstreaza cat de fals este mitul precum ca crestinismul ar fi o copie a zeitatilor egiptene.

92 de comentarii la „Manipularea Zeitgeist sau cum Iisus Hristos a ajuns zeu egiptean”

 1. Asha ca idee …ce importantza are …regula e simpla …vrei sa crezi bine nu la fel de bine …e treaba si alegerea ta ! …asha ca cel mai important lucru de invatzat din zeistgeist e ca e bine sa nu ne certam …si stergem ideea banilor …ca ne dezbina si mai rau ! treaba cu religia tzine de fiecare persoana in parte …bafta tuturor !

 2. Salut! Ideea e ca nu exista nici o dovada istorica a existentei lui iisus hristos…Avem de exemplu 2 mari istorici ai antichitatii Pliniu cel Batran(contemporan cu iisus) si Pliniu cel Tanar( contemporan cu imparatul Traian care ne-a cucerit pe noi 😀 ) Ei bine dintre acestia doar cel din urma relateaza despre Cristos iar relatarea sa se refera mai degraba la “crestini” si nu la personalitatea istorica a lui iisus Hristos. Deci ceva este putred la mijloc…Recunosc si eu greselile din Zeitgeist, in primul rand se scrie Zalmoxis si nu Zamolxis 😉 Chiar daca amanuntele sunt gresite ideea generala este adevarata si perfect logica. Hai sa luam de exemplu nasterea si buna vestire : 25 martie – 25 decembrie…fix 9 luni…nu vi se pare cam ciudat? asta asa ca fapt divers 😛 Religia este doar o forma elaborata de creierul uman pentru a ne ajuta sa traim si sa ne “impacam” cu mediul si conditia noastra de muritori…omul fiind singurul animal ce constientizeaza Moartea. Bafta

 3. E problema voastra ca nu a-ti cunoscut puterea rugaciunii Lui Iisus si a crucii dar pe mine m-a scos din impas de fiecare data si nu ma indoiesc de Iisus. Am eu alte indoieli legate de religii dar de Iisus nu ma pot indoi.
  Daca vreti sa criticati biserica cu toti popii din ea nu am nimic de comentat dar nu desfiintati o putere pe care nu a-ti cunoscut-o.
  Si mai veniti si in zi de praznic sa spuneti ca nu exista Iisus.
  Poate iti fi voi mai isteti decat milioanele de oameni “prosti” care se roaga la Iisus.
  Asta e problema majora a tuturor scriitorilor gen Pavel corut, Peter Joseph…judeca ceva ce nu cunosc intradevar, judeca doar prin prisma altor documente.
  La fel si voi veniti si imi spuneti ce a-ti citit in idiotenia de film zeitgeist.
  Nici macar nu sunteti in stare sa-l simtiti pe Iisus, nu a-ti incercat macar sa-l primiti in inimile voastre.
  Doar incercati cu orice pret sa-l desfiintati 🙁

 4. Domnule razvan, eu ma simt fericit stiind ca exista un dumnezeu infinit, omniprezent, care stie ce gandesti si ce vei gandi, adica acea forma de energie care este infinita, eu n-am nevoie de un intermediar sa-mi faca legatura cu dumnezeu, ma refer la biserica si preoti, legatura cu dumnezeu este directa, dumnezeu aflandu-se in fiecare dintre noi. Dar dvs. puteti sa credeti ce vreti, eu doar mi-am spus parerea si prefer sa cred in zamolxe, cel care a dat un codex cu legi si care nu a omorat niciodata un om, nu cum spun niste istorici idioti, ca zamolxe facea sacrificii, fals nu este asa. Zamolxe ajungand la un nivel de cunostinta mare a plecat din acesta lume, dar romania tara unica pe terra, datorita descoperirii din bucegi din 2003, va ramane mereu protejata de zamolxe ca de altfel si de dumnezeu. Este bine ca am aflat adevarata istorie a lui zamolxe si cine afost el cu adevarat, adica aproape tot secretul atlantilor si de unde au venit.
  Domnule razvan cum dvs. alegeti sa credeti in isus hristos ca fiind fiul lui dumnezeu, asa si eu aleg sa cred in zamolxe, dar zamolxe nu a fost fiul lui dumnezeu, doar un om care a ajuns la un nivel de cunostinte extrem de mare si cunostintele lui ezoterice au ajuns pana la mihai viteazu.

 5. Cred in creatie [ nu confundati cu dz creatorul sau alte nebunuii]
  Sper sa nu incep gresit SI SA FIU DESTUL DE COERENT IN IDEII CA SA INTELEAGA TOATA LUMEA CEL PUTIN CEA INTERESATA DE IDEOLOGIA CRESTINA.rog a mi se scuza greselile gramaticale .
  PROPUN UN EXERCITIU DE LOGIGA: 1+1=2. NU CRED CA NIMENI NU MA POATE COMBATE, AM CONSTIENTIZAT O LEGE SIMPLA DE LOGICA DUPA CARE FUNCTIONEAZA LUMEA NOASTRA si dupa care neam creeat societatea aproape functionala [ o sa aflati se de ce aproape functionala]…. alt ex orice institutie dintrun stat sau chiar si evolutia omului de la ardc cu sageti la deplasarea pe luna au fost posibile datorita unor legi bine stabilite din inainte ele fiind logige deci societatea si viziunea pe care omul sia creato in jurul sau este aproape logica si funcionala am sa explic si de ce aproape
  deci daca in societatea noastra exista conceptul de religie inseamna ca are legi logice……….hmmmm oare. exercitiul nr 2 .
  legile “logice” religie crestine spun art nr 1 dumnezeu este a tot puternic….. nimeni nu poate combate idea si legea aceasta cu argumentatie scrisa sau imaginata dar sa nu ne incurcam in prea multa vorbaraie.definim atot puternicia : tOATE CONCEPTELE si puterile omenesti sau supra omenesti , toate legile fizice quantice ezoterice energetice,tot ce imaginatia omului a filozofat gandit sau scris in decursul oamenirii de la simplu concept de 1+1= 2 pina la “fabulatiile” despre marimea universului si aparitia lui prin concepte fizice metafizice sau cum vrei voi la puterea 1 – 9999k sau cat dorit voi infinitatea e joaca de copil pentru dumnezeu si atotputernicia lui.toata lumea crestina e deacord cu conceptul asta.
  atunci sa luam primul capitol al biblie colectia sau cartea de capatai a religie crestine pilonul si colectia de legi de viata si de moarte dumnezeu atot puternicul care prin atotputernicia lui vede [sia am sa explic de ce am folosit vede si nu controleaza] trecutul si viitorul creaza omul pe care il plaseaza in utopia sau rai dar in acelasi timp ii da o lege sacra sa nu muste din fructul oprit……. hmmm deja conceptul de 1+1= 2 sa dus “drq” pai daca dumnezeu a creat omul vazand viitorul nu a vazut si fatul ca va musca explicatia pe care o dau cartile si toi mai marii bisericii e una si salvatoare cred ei……… ba da a vazut ptr ca este atot puternic ca daca nu vedea nu mai era atot puternic dar exista liber arbitru omul avea dreptul de a alege . pai daca avea dreptul de a alege dumnezeu zicea in felul urmator sunt 50% sanse sa muste 50% sanse sa nu muste….. pai tu atunci vezi in viitor si esti atot puternic si stii 100% ce voi face sau creezi ecuatii cu necunosute complicate si la urma rezolvare e sa dai cu zarul . Ca sa spui ca dumnezeu e atot puternic trebuie sa afirmi ca dumnezeu nu merge cu 50% si 50% ci fiind atot puternic trebuie sa stii 100% concluzia simpla daca tu stii 100% ce voi face eu oare ce drept de a alege am eu am un destin predestinat de creator si dispare liberul arbitru care intra in contradictie totala cu atotputernicia lui dumnezeu. concluzia; daca eu ma uit la un film in reluare am puterea de a prevedea in viitor si stiu exat ce va face ala in secventa 2 o viata daca asi repeta filmul ala tot aceiasi miscare o sa o faca in secventa 2 adica va musca din mar atunci concluzia: dumnezeu este ori un copil cu lupa care prajeste furnicile cu lupa ori nu este atotputernic.
  CU DRAG am analizat primul capiton din cartea de capatai si prima lege a crestinismului . o institutie aceptata de statul roman si ma refer la el ptr ca sunt roman . traim intro societate in care se pot elabora ecuatii cu necunoscute incat sa calculam traiectoria unor sateliti sau lansari spatiale sunt legi fixe date dar acceptam o institutie la care 1+1 nu este agal cu doi. o societate in care prostia nimicnicia si ignoranta predomina si care otraveste mintea si dezvoltarea omului intrun mediu sanatos si stabil ptr pshic doar ptr simplu motiv ca nu vrem sa aceptam ca totusi 1+1= 2.
  ACEST POST ESTE DOAR PTR OAMENII CARE AU CAPACITATEA MENTALA DE A ACCEPTA CA 1+1=2.
  NU SE ADRESEAZA CELOR INDOCTRINATI IN MITOLOGIE SI BARBOLOGIE FARA SENS SI LOGICA DECI II ROG SA SE APTINA DE LA COMENTURI PE SEAMA ARTICOLULUI MEU SI SA RAMANA IN IGNORANTA SI NIMICNICIA LOR
  CU DRAG ” PILGRIM ”

 6. Domnule Piligrim, acest post este pentru toata lumea…………cat despre ignoranta si nimicnicie,
  ar trebui sa te uiti mai atent la modul tau de exprimare si multele greseli de ortografie; de aici rezulta ca in primul rand habar nu ai de gramatica si in a-l doilea, ca nu ii respecti pe cei carora te adresezi deci, odata ignoranta si adoua oara nimicnicie. Deci, conform teroriei tale, tu ai fi primul care ar trebui sa numai scrie pe aici. Dar nu cred ca iti va da cineva atata importanta, pe cat ai vrea tu, asa ca stai linistit poti sa iti fluturi cat vrei ideile tale incalcite despre marile adevaruri ale acestei lumi. In lumea asta sunt altii mult mai iluminati decat tine care au reusit sa formuleze pareri mult mai logice si coerente despre creatie si chestii de genu, oameni care chiar merita sa fie cititi care stiu ce inseamna respectul pentru cei mai nestiutori, si bunul simt. Trag concluzia ca nu ai luat cunostinta de nici unul caci altfel nu te-ai mai fi exprimat astfel. Iti doresc si tie numai bine si sa tii cont ca uneori, oricata dreptate crezi tu ca ai avea, modul in care o exprimi este la fel de important ca adevarul pe care vrei sa il comunici.

 7. Dar domnilor si doamnelor de Zeitgeist:Addendum din 2008 de ce va luati, bun am inteles ca in cel din 2007 spune adevarul asa cum nu vreti sa-l vedeti, dar este tot al masoneriei addendum in care poveste un asasin economic cum corupe presedintii tarilor?, cu siguranta ca nu, din acesta cauza a fost interzis in america, ca este facut de masonerie?, explica clar cum functioneaza sistemul bancar si banca federala, explica pe intelesul tuturor de unde provin banii, si unde ajung. Daca puteti sa spuneti ca si addendum este facut de masonerie?, este clar ca dvs. nu mai credeti pe nimeni nici atunci cand spune adevarul.

 8. Isus Christos(Jeshua)
  -un nationalist increzator in forta exemplului si in al sau vis
  -victima imbecilitatilor abominabile si dezaxate ce i-au fost atribuite
  -nu este fiul lui Dumnezeu deoarece dumnezeu reprezinta o “fiinta” din planul divin, aceasta nu se va cobora sa faca un fiu cu o fiinta inferioara ( puteti incerca sa faceti sex cu un caine, este cam acelasi lucru)
  -nu reprezinta crestinismul, nu era crestin
  -Hristos nu a inviat, el este mort !
  -cel mai probabil cadavrul i-a fost furat iar prostituata magdalena ar fi mintit pentru a-i sustine credinta acestuia
  -Dumnezeu NU este Isus, Isus a fost om, Isus nu e anunaki deoarece nu are calitatile descrise de BASME pentru a fi un anunaki. Isus era ignorant in legatura cu lumea in care traieste, nestiind de sfericitatea pamantului. A fost un orator, nationalist, in nici un caz un DIVIN !

  Iluminatii au dreptate, la fel si templierii. Isus e o legenda moarta.

 9. Andrei, de ce vorbesti asa?cum poti sa faci prost pe cineva fara sa-l cunosti?De ce consideri ca toate-s prostii? Numai un semidoct nu-si pune intrebari,si nu cerceteaza nimic.Ataca tu o tema desteapta si vei vedea ca “prostii de pe acest site” vor accepta sa discute in jurul ei!Nu e mai simplu asa? Daca ne place sa comentam sau ne tachinam cu usoara ironie nu ne jignim,si crede-ma nu suntem deloc prostiti,pentru ca vezi tu,noi o facem din placere si curiozitate.Si te intreb unde ar fi acum omenirea daca nu si-ar fi pus intrebari? TU stii ca negind negatia progresezi?

 10. asa e,dar cit de greu le poate fi la unii sa priceapa ca viata are “n” necunoscute? ma intreb au citit macar o revista chiar si de scandal,la viata lor? cind tu stai si citesti,studiezi’,emiti pareri,etc e asa de neplacut sa-ti intre cineva cu bocancii in suflet!si mai mare pacat ca se ingroasa rindul celor care nu-si mai pun materia cenusie{daca au} la contributie…dar cel destept cedeaza!

 11. Inca multi ani o sa mai fie contraziceri si mai multi ani o sa citesc numai tampenii la comenturi,mai “oamenilor” maine daca vi s-ar spune adevarul si voi tot ati avea ceva de comentat ca e bine ca nu e bine,la care voi “care adevar domnule ca nu exista,ca nu mai stim pe cine sa credem si ce sa credem”,lucru pe care il sustzin si il cred ,pai atunci cei de facut?????????As putea sa scriu randuri intregi dar propun si mi se pare normal sa ne bazam pe dovezi concrete.Bun,bun si care sunt alea?Astept cu nerabdare(bineinteles daca vor fii facute publice)rezultatele experimentului LHC pana atunci incercati sa va abtineti in a vorbii “chestii” care mai mult ca sigur(dar nu vrem sa recunoastem) ne depasesc din orsice punct de vedere.Multumesc si scuze.

 12. Buna ziua. As fii avut multe de scris, dar din cele citite observ ca fiecare (credincios-necredincios) are diferite puncte de vedere.

  Eu tin sa va spun ca daca v-ati uitat la filmele alea, si oricare altele ati fost inselati amarnic. De ce zic asta? Pai ia ganditiva putin.. nu oare… ei(masonii, illuminatii etc..) conduc lumea? Credeti ca EI ar lasa ceva ce NU LE CONVINE pe piata? Hai sa fim seriosi! Stim ca hollywood produce zilnic secventze falsificate, accidente, filme.. si stim cine conduce hollywood-ul desigur, tot ei.

  Oare ei sunt asa de prosti incat sa nu isi faca si inamici? Pai, toti astia ex Alex Jones etc.. care fac propaganda anti, ei defapt mint multe lucruri si tin ascunse, ei insusi lucreaza pt masoni, lafel ca si creatori acelor filme Zeitgeist.. Dar ei produc “adevarul” asa cum vor.

  Desigur, nu “masonii” au toata vina, este un sistem mult mai mare si ascuns, in care, da.. exista si magicieni si mari intinati, pe romana vrajitori.

  Toti astia care veniti cu argumente de ne-existenta a lui Dumnezeu si Iisus sunteti orbiti de propria ura pentru ca constiinta dumneavoastra va arde cumplit cand stiti ca traiti gresit. Hey, si eu sunt un pacatos si fac greseli.. dar macar nu blasfemiez.

  Oare v-ati gandit vreodata, daca “nu ar exista dovezi”.. de ce exista spitale, scoli, locuri pt ocrotirea bolnavilor. De ce ne ingropam mortii. Si, ati fii surprinsi sa stiti cate scrieri au avut Romanii despre Iisus..(Nu românii)
  Si cel mai important, de ce exista atatea mii de scrieri. E usor sa intram intr-o biblioteca imensa si sa zicem “a, pai stii.. nu s-a dovedit inca ca albul este alb si negrul este negru..” zicand asta cand aflam ca exista atatea dovezi sic arti despre acel subiect, despre spectrum, despre frecventele prin care lucreaza lumina in fizica.

  Scrieri exista, toti oameni importanti de milenii intregi, aveau scribi.. si aia au scris, daca nu vrei sa cauti, desigur ca nu vom gasi! Ce este iarasi trist este faptul ca mai nou, in nici un film, sau carte, nu se scriu referiri bibliografice !! Deci de unde sa stim care e adevarul, pe cand numa daca deschidem o carte religioasa, sau biblia avem zeci de referiri. (nu ma refer la carti sectante, alea abereaza..)

  Oare de ce au fost atatia oameni care s-au inchis in manastiri si faceau minuni. De ce au murit atatia pt Iisus daca voi ziceti domnilor ca “El nu exista”. Nu vedeti ca fundamentele prin care v-ati cladit o intreaga societate ateistica se bazeaza pe ura contra Crestinitatii. CUnosc multi ateisti, si toti au ura fata de Dumnezeu. Nu stiu de ce, si nici nu imi pasa este trist.

  Iertati-ma daca cumva v-am ofensat sau suparat, am spus adevarul pur.

  Pace si bucurie.

 13. Domnilor de ce nu intelegeti ca acest film a fost interzis prima data in SUA, apoi in toata lumea, dar pt ca internetul nu poate fi cenzurat(deocamdata) circula aceste filme pe tot felul de site-uri care le-au copiat. De ce e facut de masoni?, ca explica ce s-a intamplat la 11 septembrie 2001, ca explica atentatele din statiile de maetrou londoneze, ca explica despre banca federala, cu siguranta nu.
  Va spun eu voua de ce aveti acesta atitudine fata de acest documentar, pt ca s-a legat de crestinism, daca nu se lea de crestinism, toti a-ti fi crezut acest film.
  Ce au in comun crestinismul, 911 si banca federala?, simplu sunt mituri pe care oamenii le cred.
  Cat aparati dvs. crestinismul tot nu exista, nici un istoric care mentioneaza acest eveniment cu invierea lui isus, ce coincidenta, toti se nasc pe 25 decembrie, mor pt 3 zile, apoi invie.
  Evanghelia dupa petru de ce nu afost canonizata? nu puteti sa raspundeti?, pt ca in ea se spune ca isus este fiu de om. Cea mai mare blasfemie asupra lui dumnezeu, este ca “dumnezeu a creat pe om dupa chipul si asemanarea sa”, nu este asa omul la creat pe dumnezeu dupa chipul si asemanarea s-a pt ca dumnezeu este o energie pura, inteligenta, nu este carne si oase, este oriunde prezent, nu numai in biserica. Dupa cum spunea si sf stefan: “fariseilor cel atotputernic nu incape in templu”, dupa acesta afirmatie a lui a fost omorat cu pietre, ca de “moarte in numele domnului”, cat de pateti pot fi.
  Numai religia a cauzat atatea conflicte cum ar fi cruciadele si inchizitia, cel mai mare mit psihologic creat pt a controla mitea umana folosit de iluminati, dar acest mit ajuta foarte mult pe cei ce cunosc adevarul.
  Unii mai spun de “religia noii ordini mondiale” asta este religia crestinismul.
  O biserica divizata nu este biserica, pt ca biblia fiind interpretata, asa au aparut ortodoxi care cred ca dumnezeu a vrut sa zica asta, apoi catolici care cred ca dumnezeu a vrut sa zica altceva, luternati, adevantistii de ziua a 7a. In orinetul mijlociu oamenii se omoara intre ei pt diferentele religioase, acei oamenii isi condamna semenii lor la executie pt ca unii dintre ei au incalcat o porunca a unui salbatic isus.
  Cat despre secretul vaticanului evangheliile au fost modificate, iar apocrifele sunt pastrate de ei, voi chiar credeti ca ei le-ar fi distrus, nu sunt prosti stiu si ei adevarul, pt ca nici un scandal in biserica catolica din vatican nu se intampla dn intamplare, iar daca asta continua va fi o rasturnare a tuturor lucrurilor, acesta rasturnare este planificata tot de ei, un raspuns vi-l dau “OPUS DEI”.
  ASTA ESTE PAREREA MEA si va rog daca nu sunteti de acord cu ce am zis asta este, nu vreau sa fac pe nimeni sa creada ce zic eu.
  Nu trebuie sa am religie pt a-mi da seama ca toti suntem frati al aceluiasi dumnezeu, iar cei ce ne-au dat banii, guvernele, ne-au dat si religia.
  Majoritatea criminalilor sunt crestini, toti hotii sunt crestini, am observat persoanele care nu au religie sunt mai buni si blanzi fara pi de ura insufletul lor.
  Prin acest comentariu mi-am sustinut afirmatia ca zeitgeit este un documentar extrem de interesant, dar voi puteti sa credeti ce vreti.

 14. DRAGOS, cu parere de rau, in spiritul adevarului, da-mi voie sa-ti fac cateva remarci la comentariul tau:

  1) Filmul nu a fost interzis in SUA; nici n-aveam cum sa fie, atat timp cat in SUA libertatea presei e asigurata de Constitutie si nimeni nu poate bana un film. Ideea ca ar fi fost interzis n-a facut decat sa-i creasca audienta. In general, a interzice un film e cea mai buna metoda de a-l face si mai vizionat. Masonii n-ar fi fost atat de prosti sa faca aceasta greseala monumentala.

  2) Filmul n-aduce nimic nou; lumea stia demult de conspiratia 9/11 si de legaturile intre masonerie si marea finanta mondiala.

  3) Ideea falsa a filmului ar fi aceea ca intre crestinism si masonerie ar exista vreo legatura, ceea ce e o aberatie extrema. Crestinismul a existat cu un mileniu inaintea formarii francmasoneriei, care isi trage seva din timpul cavalerilor templieri (sec.11-14) si si-a consolidat prezenta in secolele 17-18. Masoneria s-a folosit de crestinism, a imprumutat din acesta unele elemente, dar si-a creat o doctrina separata care nu mai are de-a face cu crestinismul. Multe din simbolurile si principiile masonice sunt total anti-crestine.

  4) Care toti se nasc pe 25 decembrie si invie dupa 3 zile? Mai exista vreun personaj asemanator? Eu nu cred. 25 decembrie a fost aleasa in mod special ca ziua nasterii lui Iisus Hristos pentru a se contracara o sarbatoare pagana mare din acea perioada. Nu e usor sa treci de la paganism la crestinism.

  O minima cunoastere a istoriei ar trebui sa te fereasca de asimilarea unor cunostinte absolut gresite.

  Silivriano

 15. La raspunsul nr 1, gresiti in SUA nu este libertatea presei, deci nici o libertate, ci fascism.

  Raspunsul nr 4 toti se nasc pe 25 decembrie, mor 3 zile si apoi se nasc, asta inseamna ca majoritatea nu vor sa vada acesta coincidenta. Yeshua ca personalitate istorica s-a nascut pe 28 octombrie. Este dreptul dvs. sa credeti ce vreti dar eu nu o sacred in aceste povesti care nu au nici o sursa istorica, sunt practic povesti si nu este cum spuneti dvs. ca masonii vor sa distruga crestinismul ei vor sa ni-l bage pe gat mai rau ca in inchizitie.
  Niciodata chiar daa ma vrea toti nu era fiu a lui dumnezeu, dumnezeu nu este OM sau FIINTA, este o energie care este omniprezenta in univers si mai ales in sufletul oamenilor, adica in puterea lor de a crea.
  In univers este o mare armonie, numai noi pe terra inventam diavoli micuti.

 16. aoleu Dragose…acuma iti vad mesajul
  poi tu il consideri pe Iisus un mic diavol inventat de noi?
  de unde saracia ai citit tu ca Yeshua s-a nascut pe 28 octombrie?
  cum se face ca, sfanta Cruce are atata putere..daca nu cunosti cazuri am sa ma reintorc cu exemple foarte clare.
  apoi Iisus e fiul Lui Dumnezeu la figurat la fel cum si noi suntem fii Lui Dumnezeu…cine crede altceva are probleme cu bibilica.
  conform teoriei creationiste tot ce e creat de cineva devine fiul acelui ceva care a ingaduit un act de creatie dar tie iti e foarte complicat sa intelegi metafore de genul “Iisus fiul Lui Dumnezeu”.
  Tu ce te asteptai acuma? sa fie Dumnezeu aici pe pamant si sa-l faca pe om, in acest caz pe Iisus? sa vezi tu clar procesul de creatie? nu vroiai si poze?
  Dumnezeu a pus samanta…noi suntem continuatorii creatiei Dumnezeesti prin organele specializate pe care ni le-a facut. Noi oamenii nu facem copii ca si in geneza, prin cuvant….noi facem prin intentie si putin sau mai mult efort. Asa ca e tot un act de creatie in ambele cazuri…acuma fiecare dupa capacitati.

  Au o sursa istorica mult mai buna toate aceste povesti crestinesti decat cartile lui Icke, Peter Joseph, Corut…
  Totusi de ce crezi ca in univers e o armonie mai mare decat aici pe pamant? Ai fost sa vezi?! Ce consideri armonie? Eu tin sa cred ca precum in cer asa si pe pamant…toate au fost create de aceeasi forta…dar posibil nu cu acelasi scop.

  numai bine.

 17. Razvan, oricum m-am lamurit de religii, am citit apocrifele si acum inteleg de ce sunt ascunse din biblie, cand o sa fie cartea lui enoh, aia care o considerati poveste si celelalte apocrife din noul testament atunci biblia o sa fie completa, pana atunci acest mit este creat de illuminati si masoneria tot de provenienta iudeo-crestina este.

 18. e jale acolo unde sunt oameni pe pamant si in capul oamenilor e jale ca nu sunt multumiti niciodata cu ce au
  in rest ca si natura, ca si planeta e destul de agreabila mama Tera…chiar o ador.
  acuma sa nu ma iei cu vulcani, inundatii, cutremure, tsunami….ca si in cosmos sunt explozii solare, asteroizi… :))

 19. Razvan, este rau sa nu ne multumim cu ce avem….atunci cand tindem spre cat mai mult lux si placeri si se pierde masura, dar exista si un fel al omului de a fi nemultumit care il face sa tinda cat mai sus, sa cerceteze si sa caute, sa cunoasca si acest gen de nemultumire este binefacatoare omenirii pt ca aduce evolutia.
  Si mie imi este draga Terra, dar si oamenii merita sa fie iubiti, si toti avem persoane iubite, adorate care sunt fii ai acestui pamant si ai cerului. O iubim si mai mult pe aceasta mica planeta, pe care ne place sa o numim ”mama noastra”, pentru ca acel iubit traieste aici ii calca pamantul si ii respira aerul.
  Iti doresc numai bine pe aceasta planeta, atat tie cat si celor iubiti de tine.

 20. DA Vioreaua, oamenii trebuie iubiti caci sunt copii Terrei dar nu toti merita sa fie iubiti la fel si nu cred ca tu poti sa iubesti orice om de pe planeta asta (pe care unii o considera jalnica)in aceeasi masura.
  Sunt oameni pe care ii dispretuiesti si oameni pe care ii iubesti din toata inima.
  Intradevar nemultumirea omului si dorinta de mai mult duce la evolutie..dar te-ai intrebat la ce fel de evolutie?
  Nemultumirea de cele mai multe ori duce la o evolutie materiala, la a aduna si a strange lucruri de care in scurt nu mai avem nevoie. Si atunci te intrebi daca intradevar in aceasta directie trebuie noi sa evoluam.
  E drept ca traim intr-o lume materiala dar nu trebuie sa uitam ca mai avem si un suflet care trebuie sa evolueze, iar acest suflet nu poate evolua atat timp cat esti intens preocupat de materialisme. Nu poti sa faci doua lucruri deodata!
  De aceea eu zic ca cel mai bine e sa pastrezi un echilibru in toate.
  Oricum lumea in care traim,cea palpabila, e o iluzie si nu cred ca e bine sa te afunzi prea mult in ea.

  Revenind la subiect..apocrifele biblice din cate stiu eu sunt de origine si autori necunoscuti…de ce ar trebui sa cred eu in ele?
  Ghizela..oricum in lumea asta fiecare ia ce vrea, crede ce doreste de cuviinta, fiecare isi urmeaza modul de viata care crede ca ii convine lui mai bine, isi urmeaza propriul interes…si tu de multe ori poate mai preferi duminica sa dormi pana la 12 decat sa te trezesti la 10 si sa mergi la biserica pentru ca asa iti convine tie mai bine….asa ca totul e pe interes pretutindeni.

 21. In primul rind toti oamenii religiosi pleaca in afirmatiile lor bazindu-se pe un fapt care nu e demonstrat – argumentul lor principal este “scrie in Biblie”. Si daca scrie, ce? Inseamna ca a existat? Doar daca scrie intr-o carte? Asta este infantilism cerebral. Irationalitate, lipsa logicii, etc., ceea ce ei numesc cu multa pompa “credinta”. Nu se stie care e adevarul in legatura cu Iisus, ce-i cu minunile si cu revolutia spirituala, samd. A folosi un rationament plecind de la o premisa falsa nu inseamna nicidecum ratiune. Sa nu uitam ca istoria religiei e plina de cruzime, razboi, executii, persecutii si boli psihice. Mi-as dori sa traiesc intr-o lume fara religii. Asta ar fi principalul simptom ca am evoluat cu adevarat, ca am renuntat la proiectiile psihice patologice despre zei si ingeri, voci si aparitii. Habar n-au “credinciosii” ca ceea de ce sufera ei se numeste SCHIZOFRENIE. E o boala grava a creierului din pacate transmisibila genetic. Deci, dintr-un “credincios”, adica bolnav psihic, se nasc mai multi bolnavi (citeodata cu caracter recesiv, din 2 in 2 generatii), oameni dedicati iluziei creierului defect si care niciodata nu percep realitatea. Cei mai multi ajung sa fie canonizati chiar, devenind “sfinti”. Vezi criminali si bolnavi mental ca Pavel, care prezinta toate simptomele schizofreniei – tortionar si criminal care la un moment dat aude voci si orbeste temporar; dupa o perioada vederea ii revine si el se converteste, incepind sa vorbeasca in numele celor pe care i-a torturat si ucis (crestinii). Este un exemplu tipic de schizofrenie, dedublarea personalitatii. Reveniti-va! Nu ne mai puteti da argumentul asta stupid – “Daca scrie in Biblie inseamna ca asa e!”. Asta nu arata decit cit de mica este puterea voastra de intelegere si cit de infantil e gradul de “dezvoltare” a mintii voastre. Iluzia pe care o practicati e singura “realitate” pe care o puteti percepe, fiindca sinteti bolnavi. Dar unii dintre noi nu sint. Din pacate, atit de putini incit nu stiu daca au vreo sansa intre acesti asa-zisi credinciosi, oameni cu frica de dumnezeu, oameni dedicati distrugerii progresului mintii omului, oameni care sint departe de orice forma de adevar. Va recomand litiu si dusuri reci! Pa.

 22. Dragos da nu te lasi combati da te asigur ca sari doar ca broasca in beton ti-am mai scris si pe alta siteuri despre Iisus si pe acest site e redat documentul condamnarii la moarte a lui Iisus citeste si vei avea o mare surpriza . Nu mai adu argumente false la adresa Fiului lui Dumnezeu ca pana la urma s-ar putea sa-L superi si te vei cai ca te va pedepsi si in viata asta si in cea de dupa si nu vei putea face nimic decat sa recunosti in final . Cuvintele tale aduc aminte de SECURISTUL ala nenorocit Pavel Corut care ara mare grija sa-l slaveasca pe satan prin mesaje subliminale.El zice ca si tine ca Dumnezeu e omniprezent si-l denigreaza cat poate pe Iisus dar urmeaza invataturile masonice . Nu-mi zice ca biblia e pe altarul masonic ca ei o pun acolo ca sa scuipe pe ea cand depun juramantul si credema ca situ ce vorbesc . In ritualurile de initiere au acelasi comportament cu al tau il denigreaza pe Iisus intorc crucea si scuiopa pe binblie asta pentru cei ce nu cunosc si de la rangul 25 in sus ceilalti sunt amagiti ca sa nu-si dea seama ca se inchina satanei.
  Mai nou se erijeaza in victime ale altor persoane fiindca au fost demascati cica au fost pacaliti . Un om care crede cu adevarat in Dumnezeu nu poate fi pacalit.

 23. Sorin, mai studiaza apocrifele, apoi mai vorbim, dumnezeul vostru din biblie nu este unu ci sunt yahwe, eli, adonai, shabaot etc. zei tribali tradusi sub numele de dumnezeu, de niste preoti inculti, chiar il rog pe yeshua(isus a vostru) sa ma pedepseasca, pe cine sa pedepseasca unul ca el care a blestemat smochinul, alt exemplu ca sunteti crestin in vechiul testament avram il primeste in cort pe dumnezeu si dumnezeu mananca, de ce nu raspunzi la acesta afirmatie, raspunde la acesta? dumnezeu manaca in biblie, sta de vorba cu moise, cu alti israeliti, in exod dumnezeu porunceste israelitilor sa mearga in fiecare casa de egiptean sa omoare de la copil pana la batran, dumnezeu in biblie cere sa-i fie sacrificat un miel ca poate ii era foame?, sa-i simta mirosul carnii, cum puteti domnilor credinciosi sa spuneti ca acela este dumnezeu care face toate astea, astea sunt cele mai mari blasfemii aparute in vechiul testament, dar eu cred ca dumneavostra nu a-ti citit vechiul testament, nici noul testament si va dati cu parerea, dar daca l-ati citit a-ti ignorat acele blasfenii care le-am scris mai sus despre dumnezeul cel adevarat infinit(nu sunt ATEU, eu neg orice forma de religie, nu sunt ateu de dumnezeul cel pur) eu nu suport aceste institutii de facut bani pe urma oamenilor, care cred ca numai in biserica este dumnezeu(unul mic antropomorf asa cum il vad ei) dar nu este asa, cartea lui enoh scoasa din biblie din cauza ca ea spune adevarul, dar cred ca habar nu ai de acesta carte, de evanghelia dupa petru etc.
  Te rog sa-mi raspunzi la acele intrebari de sus. Orice preot fuge de aceste afirmatii pt ca si ei stiu adevarul despre biblie, dar se folosesc de ea.
  Eu doar doresc sa comunic civilizat cu dumneavoastra.

 24. Bla bla esti cea mai inteligenta fiinta de pe planeta ma mir cum de nu ti s-a transmis si tie schijofrenia ca mata s-au tatu probabil erau s-au sunt crestini. Despre ce progres vorbesti arme nuclearae mitraliere avioane capabile sa distruga un ores intreg tancuri care pot uciede mii de vieti asta e lumea fara Dumnezeu in care vrei sa traiesti bai desteptul planetei . Cresinii adevarati au fost victimele celor ca voi si vor fi cand veti servi antihristul ca sigur veti fi slugile lui fidele ca el v-a lupta impotriva crestinismului si probabil voi astia sanatosi la cap veti zice ca noi restul trebuim exterminati .Exemple de oamenmi fara dumnezeu ca Hitler ,Stalin si altii sunt si ce au facut . Cum poti sa zici ca suntem inapoiati mintal cand voi sunteti cum sunteti.Ai sa zici ca cei doi enumerati erau crestini dar iti zic dinainte e aberatie Hitler practica magia si ere dedicat lui satan si Stalin era ateu .

 25. Nu este problema noastra ca illuminatii vor sa construiasca arme nucleare sa se omoare intre ei.
  Domnule sorin dvs. ca ceilalti preoti(nu va suparati) a-ti speriat oamenirea timp de 2000 de ani cu o apocalipsa un anticrist, vreti sa va zic eu cine este acel balaur-diavol-satan? acei diavoli sunt de fapt reptilieni annunaki, care apar in toate culturile antice.
  Sunt schelete de oameni de sute de milioane de ani, cu mult timp inainte de facerea lui voastre biblice, acele schelete o sa spuneti ca sunt puse de cine? nu, nu este asa habar nu aveti de istoria interzisa si sunteti un alt manipulat prin acest mit religios, la fel cu sunt si altii manipulati cu mitul terorismului.
  Lumea noastra este construita numai pe mituri, sunt nevoie doar de cateva secunde ca oameni sa realizeze asta si toata iluzia illuminatilor se va prabusii instantaneu.

 26. Tu esti cel manipulat de satan si te mai si dai intelept ca ai cunoaste istoria lumii.Esti lafel de mic si nestiutor ca toti oamenii de pe planeta ca si mine de altfel . Si lovitura nu sunt preot sunt un om care era necredincios candva si fara sa ma indemne nimeni am citit biblia si l-am descoperit pe Dumnezeu mai tarziu l-am descoperit pe fiul pe Iisus .Asa ca nu mai abera cu mituri si maniupulare. Cei mamnipulati sunteti voi care nu cunoasteti biblia . Si v-au dat versete incomplete din biblie ca sa va invenineze comentandule anapoda. Asta e manipularea . Degeaba te chinui cu argumente anticrestine noi il avem pe Dumnezeu si ne da intelepciune si in totdeauna va vom da raspunsuri corecte si pe masura.Antihristii s-au chinuit 2000 de ani sa ne distruga si nu au reusit .Ca cine este acela care se poate impotrivi Domnului meu.Discuutia se termina aici ca nu mai vreau sa discutam dumnezeul tau e lucifer si al meu e Iisus cand vom trece dincolo vom vedea care e mai tare.Iluminatii sunt la fel ca si tine tu propavaduiesti invatatura lor. SInici nuti dai seama ca te inchini satanei.

 27. sorin, nu ne deranjeaza daca vei face anti-reclama site-ului Almeea pe alte site-uri. Sa-ti spun un secret: anti-reclama e la fel de buna ca si reclama. Unii oameni vor dori sa intre de curiozitate pe acest site, asa ca anti-reclama ta ne va face un serviciu. Si-ti multumim pentru asta!

  Silivriano

 28. Sorin.. Lumea fara Dumnezeu nu inseamna tancuri si orase distruse.. lumea cu Dumnezeu inseamna asta. Gandeste-te la toate razboiaele cauzate de conflictele religioase (musulmani, crestini, evrei, etc.). Gandeste-te la razboiul cu teroristii, fundamentalistii islamici care lupta pentru dumnezeul lor, la problema pamantului sfant (palestina in caz ca nici asta nu stii). Conflictele pornesc de la bani si putere, aceasta este definita religiei. Nu-mi pasa cati s-au nascut pe 25 decembrie din mame virgine, blablabla… imi pasa ca 1000 de ani am avut un ev mediu intunecat de religie, si astazi, in 2010, tinerii mor in irak si afganistan, din cauza unor asa zisi “musulmani” care ataca lumea crestina, in orice caz nu pentru petrol, bani si putere (mor in locatiile sus mentionate)…Doamne fereste! treziti-va din Evul Mediu!!! Si nu va mai certati cu cei care au alte pareri, pentru ca tot inchizitie se numeste, ma rog, fara foc si fara rug.

 29. Nu vad care ar fi interesul filmului pentru a denatura adevarul. Nici nu este menit pentru a scoate lumea in strada, ci se recomanda ca fiecare individ sa realizeze autenticitatea sa in raport cu Natura, Universul, Dumnezeu etc., fara a fi orbit de dogme si alte lucruri in care trebuie sa credem, pentru ca “trebuie”.
  Cred ca daca esti destul de intelept si vezi parte plina a paharului, acest documentar este chiar util.

 30. Sa va spun un secret da nu mai spuneti la nimeni da, in biserica intra cine vrea si invataturile lui Iisus le asimileaza cine vtrea si nu sunt rele daca toata lumea le-ar respecta 100% nu ar mai exista codul penal avocatii ,procurorii ,judecatorii ,politistii si armatele lunii ar disparea . Dar exista oameni rai si manipulati de organizatii oculte care lupta impotriva crestinismului care nu obliga pe nimeni sa vina le el ci doar arata calea si pentru asta apar acuze si minciuni si stiti de ce ca satana exista si lucreaza impotriva binelui cu tot arsenalul si se stie e maestrul minciunii ,manipularii etc.asa ca aveti de ales urmati pe Iisus care a promis viata vesnica s-au pe satana care nu promite nimic ci doar cauta sa ne insele .

 31. Apoi…. Hristosi.. Terorii.. Biblia.. Fiul.. Vinul..Mecanismul Vechi..Caldura Globala…Lingvisti Batrani..Sateliti Ce Se Invart Prin Vant…Fonduri Aruncate In Conturi Bancare De Oamenii “Ascunsi” ..Rugandu-se La Statui Sculptate Si Au Semne Fasciste In In Stampile Si Acte..Diavolul Din Imobiliare…[multumesc lui Mircea pentru aceste idei minunate]..cred ca Iadul “Nostru” ne vrea roboti.

 32. In acest film daca ati fost atenti, nimeni nu va impune sa crede-ti in ceva … Nimeni nu va va arde pe rug, nu va arunca in temnita … nimeni nu isi va bate joc de voi DACA NU VETI CREDE IN ASTA !!! Nu stiu cum e la voi, dar eu traiesc intr-o tara in care doar Biserica mai face investitii si se mai joaca cu bani. Chiar si intr-o manastire daca intrii esti nevoiti sa cumparati ceva … Cit nu e de straniu, dar am ajuns intr-o perioada cind : Si moartea si botezul s.m.d. COSTA … Si costa foarte mult … Nu stiu cum e in Romania, dar aici cred ca o sa ajungem cind la intrarea in Biserica va fi scris : ” daca veniti cu 2 morti, aveti reducere 30% … sau pentru al 2 botez primiti in cadou un sicriu nou ” … Am ajuns intr-o perioada a istoriei mai neagra ca Evul Mediu …
  Cit despre film …” Domnilor, inteleg ca multe personalitati din film nu sunt cunoscute pentru unii din voi … Da cel putin de Thomas Paine sau Platon, ati auzit cred ???”

 33. Am citit majoritatea comentariilor voastre … Sunt super, fiindca sunt scrise de voi ! Cred ca fiecare avem dreptul de a crede in ceva ! Eu sunt de parere ca ” Dumnezeu a fost creat de om” … Nu am vazut nici o manipulare in film, am vazut doar o munca depusa de cineva ! Intradevar sunt si greseli in film si pe alocuri spre final cred ca se “fuge” prea mult spre viitor . Ei stiu mai bine, e tara lor. Nu cred ca omenirea sa existe fara credinta, oricare ar fi aceasta … Nu vad asa viitor. Domnilor, trebuie sa intelege-ti – “Nimeni, deocamdata nu e in stare de a schimba ceva”. Si pe viitor vom ramiine amagiti !!! Trebuie sa ne trezim …

 34. Amplificam totul cu si prin exegezele noastre,iar acest fapt duce catre dezintegrare spirituala.Incompetenta noastra minimalizeaza existentele noastre pline de resturi necrozate de pacate ,dorim sa atingem starile atinse de mai marii nostri parinti spirituali insa calea urmata de noi este una derizorie.Abia atunci cand vom intelege mecanismul ce sta la baza realitatii vom incepe evolutia noastra spirituala .Parintele Cleopa Ilie a fost un spirit evoluat ,atat de evoluat incat intrecea pe toate celelalte spirite adunate intr-o tara si asta pt ca el nu si-a dorit evolutia spirituala el a trait ca un spirit .Dumnezeu exista si asista la tot ce facem si tot El a lasat noua liberul albitru asta reveleaza marea iubire pe care o are pt noi pacatosi .Eu sunt jivina pamantului !

 35. Niciunde in Biblie nu e scrisa data nasterii lui Iisus.
  Ea a fost adoptata mai tarziu pentru a putea fi asimilati adeptii lui Mithra.
  In afara lui Mithra niciun alt zeu nu corespunde “tiparului” Zeitgeist.
  Cand cineva minte 1/3 din film nu poti sa crezi ca spune adevarul in restul lui.
  Sursele istorice referitoare la Iisus lipsesc, dar e normal sa fie asa. Vorbim despre un eveniment minor petrecut in Israel. E ca si cum ai spune ca accidentul de masina(de exemplu) in care a murit un vecin nu apare in manualul de istorie.
  Niciunul din cei care lauda filmul nu a pus vreo secunda la indoiala ADEVARUL continutului. Nici nu l-au verificat.
  Discutati despre asa numitele evanghelii apocrife. Le-ati citit? Stiti ceva despre datarea lor sau doar aberati?

 36. Am citit multe ineptii, dar ce ineptii am putut citi in cele scrise de unii “comentatori”pe acest forum depaseste orice limite.
  Nu mai spun de faptul ca uneori nivelul discutiilor este foarte scazut,cu sofisme care nu se mai folosesc de mult timp.
  Foarte frumos scrie in BIBLIE:numai nebunul zice in sinea lui;nu exista LEGI nu exista DUMNEZEU pot sa fac orice.
  Unde nu mai exista LEGE unde nu mai exista DUMNEZEU,este haos,este lipsa ordinii,este alienare,este nebunie.
  Respectati LEGILE LUI DUMNEZEU-RESPECTATII LEGILE NATURII- si lasati ca judecata sa se faca in alte sfere,mult mai inalte.
  Ce ma surprinde cel mai mult este lipsa aspiratiei spre puritate,a disparitiei acestui concept care trebuie sa conduca fiinta umana.
  IISUS CRISTOS tocmai acest ideal l-a atins,este fiinta pura curata,este cristalul ce reflecta in totalitate ,fara impuritati LUMINA DIVINA,fara pacate,ceeace il face unic.
  Tocmai acest lucruri nu se inteleg, ori sunt ignorate cu buna stiinta.
  Incercati sa fiti puri,curati,sa respectati in totalitate legile naturii macar o zi si sa vedeti ce eforturi extraordinare sunt necesare.
  A fi liber,a avea liber arbitru nu inseamna sa instaurezi haosul,sa desfiintezi toate legile,sa vii cu idei proprii,prezentandu-te original.
  Niciodata nu poti sa inventezi ceva dincolo de ceeace Platon le prezenta intr-o forma succinta :BINELE-FRUMOSUL-ADEVARUl.
  DUMNEZEU ESTE INSASI BINELE-FRUMOSUL-ADEVARUL.
  Nu incercati sa inventati altceva,sa interpretati toate neroziile scrise de oameni care se considera ei insisi zei,oameni care vor sa se puna in locul lui DUMNEZEU,perioada pe care unii o considera postmodernista si ar incepe odata cu Nietsche.
  Omul vrea puterea absoluta,atributul EXCLUSIV AL LUI DUMNEZEU,el vrea prin simpla lui vointa sau dorinta,sa spuna ceva precum un magician ca totul sa se intample cum vrea ego-ul sau,un ego,care este mereu in conflict cu ceilalti si cu DUMNEZEU.
  Am citit ce scria un “comentator”despre schizofrenie si relatia cu omul religios,neintelegand absolut nimic din aceasta relatie.
  Nu intru in analiza freudiana sau de alta natura a acestei boli.
  Schizofrenia incepe cu ceeace in popor se numeste “a despica firul in patru”,fara a gasi nimic,continuand la nesfarsit o disecare a problemelor fara a ajunge la esenta.
  Crestinul gaseste esenta,gaseste cauza cauzelor,adica pe DUMNEZEU si pe IISUS CRISTOS care trece de la constiinta la supraconstiinta,se identifica cu cele mai inalte virtuti,cu ATRIBUTELE LUI DUMNEZEU.
  Crestinul rezolvand problema esentiala a raportului om/DUMNEZEU nu mai poate fi o personalitate dezorganizata,nu mai are o gandire confuza,el accepta existenta unei ordini,a unui ritm universal ce stabileste celelalte ritmuri,el acceptand existenta CREATORULUI, iar el este doar creatie.
  Crestinul nu vrea puterea absoluta el isi cunoaste limitele,nu distruge,el vrea incadrarea in creatie si nu distrugerea creatiei ,el nu ucide (porunca biblica)-dar asta nu inseamna ca se lasa si ucis-sau sa creeze o alta realitate,care in fond nici nu exista.
  El se integreaza in familie,in societate, in Cosmos.
  Nu trebuie sa inversam raportul niciodata dintre creatie si CREATOR.
  Simpla existenta nu inseamna si constiinta,nu inseamna ca ai constiinta menirii tale reale.
  Este evident ca nu pot exista mai multe religii,deoarece revelatia lui DUMNEZEU nu s-a produs decat o singura data,iar BIBLIA ofera aceasta unicitate.
  Ne place nu ne place piramida sau muntele nu poate avea mai multe varfuri.
  In fruntea piramidei nu poate sta decat UN DUMNEZEU UNIC SI ADEVARAT si care mai este denumit si DUMNEZEUL BIBLIC ce il face deosebit si fata de ceeace considera musulmanul ca i se reveleaza lui in coran sau in orice alta carte declarata sfanta,nu mai vorbesc de zalmoxe sau alte personaje mai putin cunoscute.
  Religia crestina poate transforma omul/animal,omul dominat de instincte primare, omul care uraste totul si toate,inclusiv pe DUMNEZEU,omul care aspira numai la valori materiale,intr-un om spiritual,un om cu constiinta,spre binele lui in primul rand.

 37. ha ha ha ….bla bla bla …..religie = prostie control s.a.m.d isus = anunaki,extraterestru sau fiu de extraterestru maria o paminteanca frumoasa aleasa de acestea pt procreere din care sinteti voi prostimea facuti =dezvoltare= internet pc si tot ce inseamna technologie azi scuze ca v-am trezit ……….

 38. Pentru cineva care combate niste date il iei pe Dracul in gura prea usor. Zeitgeist este o miscare benefica cu toate ca nu este la suflet crestinilor. Sa zicem pentru moment ca ei se inseala. Cine zice ca sursele biblice sunt corecte suta la suta? Cum demonstrezi asta? Ca sa-ti combat dorinta de a-mi ataca punctele de vedere afla ca sunt Crestin in simtire si traire cat si in credinta invatand din marile orori ale istoriei crestine atat legat de credinta cat si de stiinta. Tine bine minte ce-ti zic : Biblia e departe de a fi adevarul absolut.

  Oamenii trebuie sa fie deschisi si sa se indoiasca daca asta inseamna sa fi obiectiv. Pentru a afla cat mai mult din Adevar. Fi curios si lasa ce nu intelegi sa ti se dezvaluie. Nu-i asa e simplu sa iei ceva ca pe adevar cand nici macar nu ii cunosti pe deplin istoria aka ia exemplul Bibliei. Istoria umana e mult mai veche decat reiese din datele biblice, si daca nu ma crezi citeste despre artefactele si vestigiile fara explicatie din America de Sud

  Sa fim seriosi, oricare e credinta unui om, daca te impiedica sa fi obiectiv legat de institutiile lumii de la politica la religie risti sa ramai un ignorant. Prostia nu e un pacat. Pacat de asta nu-i asa?

 39. Uhh.. nu am stat sa citesc toate comentariile, dar o sa aduc o teorie despre faza cu astrele, cum ca religia crestina se inspira din “univers”.
  Sa o luam logic, din punct de vedere crestin:
  1. Dumnezeu creeaza universul.
  2. Dumnezeu vine pe pamant.
  Intrebare: Dumnezeu( Iisus Hristos) s-a luat dupa astre? S-a luat dupa ceea ce se presupune ca a creat?( Iar vechiul testament e .. “Vechi”, dupa vrema lui MOise, conform erelor Zeitghest cu 2250 de ani i.Hr.)
  Mai pe scurt, in viziunea mea universul se inchina lui Hristos, Creatorul lui. 3 stele care arata spre soare de aici magii?.. Imi suna mai bine “3 magi care merg spre Iisus, de aici stelele”.

  Un alt aspect: Religia este pentru CONTROL? Dragi prieteni, crezand in Dumnezeu, partea materiala dispare, disparand materia ramaneti doar suflet, iar sufletul nu poate fi manipulat. In schimb doctrinele ordinare inpuse de Masoni.. hmm.. Razboaie, promovarea HOMOSEXUALITATII( prin papusile din domeniul muzical precum Lady Gaga si prin legi stupide), religia crestina a fost trecuta in legenda! Iar voi va supuneti.

  Liber fara religie? Fara religie sclavul societatii si a lor, masoni. Libertatea inseamna Hristos, iar cei ce nu au experimentat asta, nu au dreptul sa vorbeasca.

  Cine s-a rugat din suflet ceva mai mult timp, rugaciune serioasa, cine a respectat legea iubirii, si legile firii, a tratat cu blendete, a crezut in Iisus , a cinstit biserica si dupa asta nu mai crede, sa vorbeasca si sa spuna orice doreste, si merita luat in seama.

  Cei ce sunt sclavii societatii , ai TV-ului, al doctrinei, cei ce sunt manipulati prin informare in masa, cei ce sunt maimute fara coada ( ma refer la teoria evolutinoista ) nu merita bagati in seama in discutii despre Dumnezeu.

  Pace si iubire, Shu.

 40. Treaba asta cu Zeitgeist este foarte interesanta. Am vizionat toate filmele si am tras concluzia ca inainte sa credem sau sa repingem mesajul trebuie sa avem in vedere un lucru : stim ca marea majoritate a oamenilor care aduc la suprafata secrete ce au legatura cu masonii, illuminati au disparut , au murit suspect sau au fost izolati social si s-a incercat pe cat posibil sa indeparteze marea masa a populatiei de acele afirmatii. Din cate stiu eu(probabil sa ma insel), filmele Zeitgeist nu au fost atacate, nu au fost interzise , ci au fost lasate la-ndemana oricui, ceea ce denota faptul ca acele filme ar fi totusi in favoarea lor. Probabil ca informatii precum atentatul din 9/11/01 si new world order au o baza solida, insa altele cu siguranta nu se sprijina decat pe parerile unora fara dovezi concrete. Anyway, cel putin din cate am constatat eu, vizionand aceste filme, te face sa te crezi neputincios, mic si neinsignificant in fata ” marilor puteri”, lasandu-ti un gust amar si un sentiment de revolta.
  Pana la urma, ma gandesc ca cel mai important lucru este sa te iei dupa intuitie, desigur intelegand prin asta acel feeling sau “voce” care nu tine de educatie, credinte sau ma rog, de alte principii. Daca intutia iti spune “hmm ceva nu este in regula cu acest subiect”, atunci aceasta ar trebui ascultata.
  Va doresc multa pace sufleteasca , cititorilor! 🙂

 41. Şi acum, vă propun o mică ghicitoare. Despre cine vorbesc în continuare?
  S-a născut dintr-o fecioară printr-o concepţie imaculată, în urma intervenţiei Duhului Sfânt. A împlinit astfel o veche profeţie. Când s-a născut, tiranul aflat la putere a dorit să-l ucidă. De aceea, părinţii săi au fost nevoiţi să fugă, pentru a scăpa. Toţi copiii de sex masculin cu vârste de până la doi ani au fost măcelăriţi din ordinul tiranului, care spera astfel să scape de copil. La naşterea lui au fost prezenţi îngerii, dar şi nişte păstori, şi a primit daruri în aur, smirnă şi tămâie. A fost adorat ca mântuitor al oamenilor şi a dus o viaţă morală şi umilă. A realizat miracole printre care s-au numărat vindecarea bolnavilor, dăruirea vederii orbilor, alungarea demonilor şi învierea morţilor. A fost ucis pe cruce, între doi tâlhari. A coborât în iad, dar s-a ridicat din morţi şi s-a ridicat la ceruri.
  Aţi putea crede că este povestea vieţii lui Iisus, dar vă înşelaţi. Aceasta este descrierea zeului mântuitor oriental Virishna cu 1200 de ani înainte de pretinsa naştere a lui Iisus. Dacă doriţi neapărat un zeu mântuitor care a murit pentru iertarea păcatelor noastre, aveţi de ales dintr-o multitudine de asemenea personaje care au existat în lumea antică, toate avându-şi originea în aceeaşi rasă ariană şi reptilo-ariană care a provenit din Orientul Apropiat şi din munţii Caucaz. Iată numai câţiva din „Fiii lui Dumnezeu” care joacă rolul principal în legende asemănătoare celei a lui Iisus; aproape toţi au fost adoraţi cu mult timp înainte să se audă măcar de Iisus:
  Krishna în Hindustan; Buddha Sakia în India; Salivahana în Bermuda; Osiris şi Horus în Egipt; Odin în Scandinavia; Crite în Chaldea; Zoroastru în Persia; Baal şi Taut în Fenicia; Indra în Tibet; Bali în Afganistan; Jao în Nepal; Wittoba în Bilingonese; Tammuz în Siria şi Babilon; Attis în Frigia; Zamolxis în Tracia; Zoar în Bonzes; Adad în Asiria; Deva Tat şi Sammonocadam în Siam; Alcides în Teba; Mikado în Sintoos; Beddru în Japonia; Hesus sau Eros şi Bremrillham la druizi; Thor, fiul lui Odin, la gali; Cadmus, în Grecia; Hil şi Feta în Mandaites; Gentaut şi Quetzalcoatl în Mexic; Monarhul Universal al sibilelor; Ischy în Formosa; Învăţătorul Divin al lui Platon; Cel Sfânt al lui Xaca; Fohi şi Tien în China; Adonis, fiul fecioarei Io, în Grecia; Ixion şi Quirinus la romani; Prometeu în regiunea Caucazului; şi Mohamed sau Mahomet în Arabia.
  Cu puţine excepţii, toţi aceşti „fii ai lui Dumnezeu” sau „profeţi” (inclusiv religiile lansate de ei) au provenit din ţinuturile ocupate sau influenţate de popoarele venite din Orientul Apropiat şi din Caucaz, pe scurt, ţinuturile ocupate de arieni şi de reptilo-arieni. Alţi „fii ai lui Dumnezeu” i-au inclus pe Mithra sau Mithras, zeul pre-creştin romano-persan, iar în Grecia şi Asia Mică pe Dionisos şi Bahus. Toţi aceştia au fost fii ai lui Dumnezeu care au murit pentru iertarea păcatelor noastre, născuţi din mame fecioare, şi datele de naştere ale tuturor au fost pe… 25 decembrie! Mithra a fost crucificat, dar s-a ridicat din morţi pe data de 25 martie – de Paşti! Iniţierile în misterele lui Mithra aveau loc în peşteri împodobite cu semnele Capricornului şi Racului, care simbolizau solstiţiile de iarnă şi de vară, respectiv punctul cel mai jos şi cel mai înalt de pe cer al soarelui. Mithra era ilustrat adeseori ca un leu înaripat, simbol al soarelui folosit şi la ora actuală de societăţile secrete. Referirile la leu şi la „lovitura cu laba a leului” care se fac în obţinerea gradului de maestru mason îşi au originea în acelaşi simbolism al şcolilor misterelor. Iniţiaţii în ritul lui Mithra erau numiţi lei şi erau marcaţi pe frunte cu crucea egipteană. Iniţiaţilor de gradul întâi li se punea pe frunte o coroană din aur, care reprezenta sinele lor spiritual. Aceeaşi coroană, care simbolizează razele soarelui, apare pe capul Statuii Libertăţii din Portul New York. Toate aceste ritualuri sunt vechi de mii de ani, din perioada Babilonului şi a legendelor lui Nimrod, ale Semiramidei şi ale lui Tammuz (versiunea corespondentă a lui Iisus). Mithra era considerat zeul-soare sau Fiul lui Dumnezeu care a murit pentru a salva umanitatea şi pentru a-i dărui viaţa eternă. Unul din simbolurile clasice ale lui Mithra a fost leul cu un şarpe încolăcit în jurul trupului său, care ţine cheile cerului. Acest simbolism stă la baza legendei Sfântului Petru care ţine cheile Raiului. Petru era numele Marelui Preot în şcoala misterelor din Babilon. După ce iniţiatul în misterele lui Mithra încheia ritualul, membrii cultului mâncau pâine şi vin, convinşi că se hrănesc cu trupul şi sângele lui Mithra. La fel ca o întreagă listă de zei pre-creştini, Mithra a fost vizitat la naştere de trei înţelepţi care i-au adus daruri de aur, tămâie şi smirnă. Acelaşi lucru l-a afirmat Platon despre maestrul său, Socrate, în Grecia antică. Creştinismul nu este altceva decât o religie păgână a soarelui, a cărei adorare este condamnată de creştinism! Este simultan şi o religie a astrologiei, deşi chiar Papa condamnă această ştiinţă ca fiind opera „diavolului”! Ia-mă la tine, Doamne, căci aici jos e o nebunie! Desigur, ierarhia bisericii ştie foarte bine aceste lucruri. Ce nu doresc ei este să ştim şi noi! Cultul misterelor lui Mithra s-a răspândit din Persia până în Imperiul Roman şi la un moment dat această doctrină putea fi găsită pretutindeni în Europa. Actualul sediu al Vaticanului din Roma a fost unul din locurile sacre ale adepţilor lui Mithra, iar imaginea şi simbolurile acestuia au fost găsite cioplite în stânci şi pe tăbliţe din piatră în toate provinciile occidentale ale fostului imperiu roman, inclusiv în Germania, Franţa şi Britania. Creştinismul şi biserica romano-catolică au la bază cultul lui Mithra (Nimrod), regele-soare persan-roman, al cărui echivalent indian anterior a fost Mitra. Tammuz sau Adonis, adorat în Babilonia şi Siria, s-a născut de asemenea la miezul nopţii de 24 decembrie. Toţi aceştia au fost „fii ai lui Dumnezeu”.
  Horus a fost „fiul” lui Dumnezeu în Egipt. El a derivat din babilonianul Tammuz, fiind la rândul său o sursă de inspiraţie pentru Iisus. Implicaţiile sunt devastatoare pentru credibilitatea bisericii creştine: Iisus a fost Lumina Lumii. Horus a fost Lumina Lumii. Iisus a afirmat că este calea, adevărul şi viaţa. Horus a afirmat şi el că este adevărul şi viaţa. Iisus s-a născut în Betleem, „casa pâinii”. Horus s-a născut în Annu, „locul pâinii”. Iisus a fost Păstorul cel Bun. Horus a fost şi el Păstorul cel Bun. Şapte pescari au urcat în barcă, alături de Iisus. Tot şapte adepţi au urcat în barca lui Horus. Iisus a fost considerat Mielul lui Dumnezeu. Horus a fost considerat şi el Mielul lui Dumnezeu. Iisus este identificat cu crucea. Horus a fost şi el identificat cu crucea. Iisus a fost botezat la vârsta de 30 de ani. Horus a fost botezat şi el la vârsta de 30 de ani. Iisus a fost copilul unei fecioare, pe nume Maria. Horus a fost şi el copilul unei fecioare, pe nume Isis. Naşterea lui Iisus a fost marcată de o stea. Naşterea lui Horus a fost şi ea marcată de o stea. Iisus a predicat în templu la vârsta de 12 ani. Horus a predicat şi el în templu la vârsta de 12 ani. Iisus a avut 12 discipoli. Horus a avut 12 adepţi. Iisus a fost considerat luceafărul de dimineaţă. Horus a primit şi el acelaşi nume. Iisus a fost tentat pe un munte de Satan. Horus a fost tentat pe un munte de Set. Iisus este considerat „judecătorul celor morţi”. Şi în această privinţă are numeroşi competitori. Acelaşi lucru s-a afirmat anterior despre Nimrod, Krishna, Buddha, Ormuzd, Osiris, Aeacus şi alţii. Iisus este numit Alfa şi Omega, cel dintâi şi cel din urmă. La fel au fost numiţi însă şi Krishna, Buddha, Lao-kiun, Bahus, Zeus şi alţii. Lui Iisus i se atribuie miracole precum vindecarea bolnavilor şi ridicarea din morţi. Aceleaşi lucruri le-au făcut însă Krishna, Buddha, Zoroastru, Bochia, Horus, Osiris, Serapis, Marduk, Bahus, Hermes şi alţii. Iisus s-a născut dintr-o linie genealogică regală. La fel şi Buddha, Rama, Fo-hi, Horus, Hercule, Bahus, Perseu şi alţii. Iisus s-a născut dintr-o fecioară. La fel şi Krishna, Buddha, Lao-kiun sau Lao-tse, Confucius, Horus, Ra, Zoroastru, Prometeu, Perseu, Apolo, Mercur, Baldur, Quetzalcoatl şi foarte mulţi alţii. S-a spus că Iisus va renaşte din nou. Mă tem că cerul va fi destul de aglomerat, căci la fel s-a spus şi despre Krishna, Vishnu, Buddha, Qeutzalcoatl, şi alţii. „Steaua” de la naşterea lui Iisus nu este decât o altă legendă pe care o regăsim într-o multitudine de mituri, mergând cel puţin până la povestea babiloniană a lui Nimrod, care a văzut într-un vis o stea strălucitoare ridicându-se deasupra orizontului. Ghicitorii i-au spus că aceasta prezice naşterea unui copil care va deveni un mare prinţ. Toate aceste poveşti reprezintă reciclarea aceluiaşi mit. Iisus este un personaj mitologic…

 42. ma doare capul cand vad cata prostie exista.
  nu sunteti in stare sa comentati aceste lucruri.
  In loc sa credeti in voi, in puterea voastra, voi credeti intr-o fantoma.
  si povestea lui Horus si a lui Iisus sunt niste legende, cea a lui horus mi se pare mai interesanta, a lui iisus lasa de dorit.
  Copii cu prieteni imaginari am vazut.Dar oameni in toata firea avand prieteni imaginari mi se pare rificol, josnic.
  Un detaliu va spun, cand iisus traia(dak a existat) in egipt exista deja curentul electric.
  Asa ca nu va mai contraziceti.

 43. da mai almeea horus e vrajela dar de ce zice pe piramidele din egipt de horus de ra si alti zei? aratami o dovada ca isus a existat un manuscris inafara de jegu de biblie
  Krishna şi Iisus

  Conform Bhagavata Purana (Poveşti divine şi eterne ale Zeului Suprem), Krishna s-a născut fără existenţa unei uniuni sexuale, ci prin ,,transmisie mentală” de la mintea lui Vasudeva în pântecele mamei, Devaki. Atât Iisus, cât şi Krishna erau numiţi zei sau fiul Zeului Suprem. Amândoi au fost trimişi din rai pe pământ luând chip uman, numiţi salvatori şi fiind a doua persoană din Trinitate. Tatăl Krishnei era deasemenea tâmplar, un spirit fiind cu adevărat tatăl lor. Amândoi au fost vizitaţi la naştere de înţelepţi sau păstori, ghidaţi de o stea. În ambele cazuri, îngerii îi avertizează pe părinţi că liderul local doreşte să-i asasineze şi fug împreună cu părinţii, Maria şi Iosif se refugiază în Muturea, părinţii Krishnei fug în Mathura. Iisus era numit ,,leul tribului Iudaic”, în timp ce Krishna este intitulată ,,leul tribului Saki”. Minunile înfăptuite de cei doi sunt aceleaşi, amândoi începând aceste minuni cu vindecarea unui lepros. Ambele zeităţi au parte de o ultimă masă, sunt crucificate şi reînvie după 3 zile.
  Horus, la fel ca şi Iisus, a fost născut din fecioară, Isisşi a fost singurul fiu născut al zeului Osiris. Naşterea sa a fost vestită de către steaua Sirius, steaua dimineţii. Seth a încercat să-l omoare pe Horus, dar Osiris previne această întâmplare spunăndu-i mamei lui Horus ,, Vino, tu zeiţă, ascunde-te cu copilul tău!”. Aceaşi situaţie este întâlnită şi la Iisus, unde un înger îi spune lui Iosif: ,,Scoală-te şi ia pruncul şi pe mama lui şi fugi în Egipt”. La fel ca şi în cazul lui Iisus, nu se ştie nimic despre viaţa lui Horus între 12 şi 30 de ani. La vârstă de 30 de ani sunt botezaţi amândoi, iar soarta celui care îi botează este aceaşi, în ambele cazuri botezătorul fiind decapitat. Minunile realizate de Horus sunt aceleaşi ca şi cele realizate de Iisus, amândoi merg pe apă, vindecă bolnavi, redau vederea, exorcizează, sunt crucificaţi, coboară în iad şi învie după trei zile.
  Mulţi creştini timpurii celebrau naşterea lui Iisus pe data de 6 ianuarie ( creştinii armeni încă sărbătoresc astfel). În Alexandria, naşterea zeului Aion (zeitate elenistică asociată cu timpul) era sărbătorită tot pe data de 6 ianuarie.

  Creştinii şi păgânii sărbătoresc naşterea zeului lor pe data de 25 decembrie. În cazul lui Mithras, singura dovadă a celebrării sale la această dată este sărbătorirea naşterii lui Invictus în această zi a caldendarul lui Philocalus, Invictus fiind desigur, Sol Invictus. Spre deosebire de alte culte romane de mistere, misterele mithraice nu erau publice, cultul lui Mithra era limitat doar la iniţiaţi şi doar ei puteau practica acest cult în secret, în Mithraeum. Festivalul natalis Invicti [naşterea Neînfrântului (Soare)], ţinut pe data de 25 decembrie, era un festival al soarelui, nicidecum al misterelor lui Mithra[1].

  Conform unei tradiţii creştine, Hristos a murit în ziua de 23 martie şi a înviat pe 25 martie. Aceste date coincid cu moartea şi învierea lui Attis ( zeu frigian al vegetaţiei ).

  Botezul era un ritual de bază atât pentru creştini, cât şi pentru cei ce îl venerau pe Mithra. Creştinii practică botezul prin scufundare. Se spune că Sf. Ioan Botezătorul, a început să boteze oamenii în apa Iordanului pentru a-i curăţa de păcate. După istorioarele creştine, acesta L-a botezat chiar şi pe Isus. La antici, botezul era o practică curentă. În religia lui Mithra, se practica tot botezul prin scufundare. În acest sens, chiar Justin Martirul şi Filosoful, apologet creştin, declara în opera sa „Apologetica”, următoarele: ,,când diavolii au auzit despre această spălare vestită de profet, i-au determinat pe cei ce intră în templele lor, pentru a le aduce jertfe de băutură şi arderi de tot, să se şi stropească şi să se spele, de asemenea, în întregime, după ce se îndepărtează [de locul sacrificiului], ca să intre în sanctuarele unde se află imaginile lor”.[2]

  Creştinii iniţiau convertirii prin botez în martie şi în aprilie, Mithraismul îşi iniţia membrii în aceaşi perioadă. Creştinii se botezau dezbrăcaţi, iar după scufundare, îmbrăcau o haină albă şi purtau pe cap o coroană şi ţinând în mână o lumânăre, intrau în basilică. Adepţi cultului lui Mithra aveau acelaşi ceremonial, singura diferenţă fiind aceea că ei mergeau în templu purtând torţe.

  Pâinea şi vinul sau euharistia, constituie un punct cheie în religia creştină.

  Într-o inscripţie dedicată lui Mithra, scrie ,, Cel ce nu v-a mânca din trupul meu şi nu v-a bea din sângele meu, astfel încât el să se unească cu mine şi eu cu el, acela nu va cunoaşte salvarea”[3]

  Sf. Justin Martirul şi Filosoful spune despre aceasta următoarele: ,,Ştiţi sau puteţi afla că, în cadrul riturilor mistice prin care este iniţiat cineva, se aşază pâine şi un pahar cu apă, prin rostirea anumitor incantaţii”.[4]

  Acest fapt l-a făcut pe Firmicus Maternus, apologet creştin, să declare, plin de ură următoarele: „Veninul unei otrăvi purtătoare de ciumă ai înghiţit, o băutură dătătoare de moarte ai băut în pornirea funestei tale nebunii. Urma de neînlăturat a acestei hrane e moartea ca pedeapsă. Ceea ce te lauzi că ai băut ca dătător de viaţă te împinge la moarte. Altu-i alimentul care dă mântuirea şi viaţa; caută pâinea lui Hristos, băutura lui Hristos!”[5]

  În Biblie, se spune :,, Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine
  sant luate de pe un site stintific
  si ia zimi si mie de unde au aparut dinozauri? dumnezeu ia pus sa ne testeze credinta aaa? de ce adn-ul uman e aproape similar cu primatele ? dumnezeu a vrut sa faca un om si nu ia iest sau ce?
  ce vrajeala aveti si zine si noua cine e autorul acestui articol si ce scoala are

Lasă un comentariu