Traim intr-o lume din ce in ce mai ciudata, in care fructele si legumele de care eram odata siguri ca ar fi sigure, naturale, aflam, de fapt, ca sunt toxice pentru organismul uman. De ce? Pentru ca ele sunt tratate cu multe pesticide.
Va prezentam o lista cu cele mai toxice legume si fructe, in urma analizelor facute de organizatia internationala Environmental Working Group. Exista o lista cu cele mai toxice 12 fructe si legume, care contin cele mai multe pesticide. Atentie, insa! Lista e facuta la nivel mondial; e posibil sa existe particularitati in fiecare tara, iar in Romania lista sa nu fie adevarata in totalitate.
Iata, asadar, cele mai periculoase 12 fructe si legume:
* Mere
* Nectarine
* Piersici
* Telina
* Struguri
* Cirese
* Spanac
* Rosii
* Ardei
* Rosii cherry
* Castraveti
De asemenea, Environmental Working Group ofera, de asemenea, si o lista cu cele mai sanatoase fructe si legume, care contin foarte putine pesticide (sau deloc):
* Avocado
* Porumb dulce
* Ananas
* Varza
* Mazare
* Ceapa
* Sparanghel
* Mango
* Papaya
* Kiwi
* Vanata
* Pepene Honeydew
* Grapefruit
* Pepene galben
* Conopida
De ce ar trebui sa fim ingrijorati de pesticide? Pesticidele au fost legate de o serie de probleme de sanatate, inclusiv probleme respiratorii, probleme cognitive, depresie, defecte congenitale, o varietate de tipuri de cancer, infertilitate si afectiuni neurologice.
Si daca ati decis sa alegeti un stil de viata sanatos, pentru dvs., pentru copiii dvs. si pentru familia dvs., este important sa intelegeti ce fructe si legume ar putea fi contraindicate pentru noul stil de viata.