luni, decembrie 5, 2022
AcasăFranturi de realitateIata lista cu 12 legume si fructe ce contin pesticide si care...

Iata lista cu 12 legume si fructe ce contin pesticide si care ar trebui sa le evitam

Iata lista cu 12 legume si fructe ce contin pesticide si care ar trebui sa le evitam

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Traim intr-o lume din ce in ce mai ciudata, in care fructele si legumele de care eram odata siguri ca ar fi sigure, naturale, aflam, de fapt, ca sunt toxice pentru organismul uman. De ce? Pentru ca ele sunt tratate cu multe pesticide.

Va prezentam o lista cu cele mai toxice legume si fructe, in urma analizelor facute de organizatia internationala Environmental Working Group. Exista o lista cu cele mai toxice 12 fructe si legume, care contin cele mai multe pesticide. Atentie, insa! Lista e facuta la nivel mondial; e posibil sa existe particularitati in fiecare tara, iar in Romania lista sa nu fie adevarata in totalitate.

Iata, asadar, cele mai periculoase 12 fructe si legume:

* Mere
* Nectarine
* Piersici
* Telina
* Struguri
* Cirese
* Spanac
* Rosii
* Ardei
* Rosii cherry
* Castraveti

De asemenea, Environmental Working Group ofera, de asemenea, si o lista cu cele mai sanatoase fructe si legume, care contin foarte putine pesticide (sau deloc):

* Avocado
* Porumb dulce
* Ananas
* Varza
* Mazare
* Ceapa
* Sparanghel
* Mango
* Papaya
* Kiwi
* Vanata
* Pepene Honeydew
* Grapefruit
* Pepene galben
* Conopida

De ce ar trebui sa fim ingrijorati de pesticide? Pesticidele au fost legate de o serie de probleme de sanatate, inclusiv probleme respiratorii, probleme cognitive, depresie, defecte congenitale, o varietate de tipuri de cancer, infertilitate si afectiuni neurologice.

Si daca ati decis sa alegeti un stil de viata sanatos, pentru dvs., pentru copiii dvs. si pentru familia dvs., este important sa intelegeti ce fructe si legume ar putea fi contraindicate pentru noul stil de viata.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.