Kombucha, o bautura miraculoasa, elixirul sanatatii eterne!

kombuchaKombucha este o bautura de tip „raw” (adica in stare cruda), fiind cunoscuta ca si „elixirul sanatatii eterne”. Si nu degeaba i se spune asa: ea are 7 ingrediente pline de sanatate, care pot aduce schimbari in viata voastra. Din ce in ce mai multe celebritati, cum ar fi Madonna, Gwyneth Paltrow sau Halle Berry consuma aceasta bautura de ani intregi.

Aleksandr Soljenitin, scriitor si laureat al Premiului Nobel, vorbea intr-o carte de a sa despre kombucha, pe care o credita cu proprietati curative miraculoase. Influentat de acest lucru, fostul presedinte american Ronald Reagan consuma cate un litru pe zi din aceasta bautura, in lupta sa cu cancerul de care suferea.

Kombucha este o bautura creata din ceai verde sau negru, la care se adauga mai multe bacterii simbiotice si drojdie. Kombucha contine mai multe elemente care sunt binefacatoare pentru sanatate:

1) Enzime. Enzimele, abundente in Kombucha, sunt esentiale pentru o buna digestie. Ele ajuta organismul dumneavoastra sa asimileze substantele nutritive vitale din mancare. De asemenea, enzimele ajuta organismul in producerea de energie, in asimilarea de nutrienti, in echilibrarea hormonilor, in reducerea inflamatiei, in incetinirea imbatranirii si in multe altele.

2) Antioxidanti. Antioxidantii sunt cel mai frecvent cunoscuti pentru proprietatile lor anti-imbatranire. Atunci cand nivelurile antioxidante sunt insuficiente, radicalii liberi provoca deteriorarea celulelor, cauzand imbatranire si boli degenerative, cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare si altele. Kombucha este foarte bogata in antioxidanti.

3) Polifenoli. Polifenolii sunt si ei antioxidanti. Sunt cunoscuti pentru ca alunga multe boli degenerative (cancerul, bolile cardiovasculare), dar si neurodegenerative (de exemplu, Alzheimer, Parkinson, scleroza multipla, etc.).

4) Probiotice. Atunci cand ecosistemul delicat al intestinului devine dezechilibrat din cauza stresului, a bolii sau a alimentelor proaste, sistemul natural de aparare a organismului dumneavoastra este mult compromis. Acest lucru reduce capacitatea organismului de a absorbi nutrienti esentiali, de a lupta impotriva agentilor patogeni si de a elimina toxinele daunatoare. Probioticele sunt microorganisme benefice gasite in intestin, esentiale in mentinerea unui tract digestiv sanatos. Kombucha contine mai multe tulpini din aceste bacterii benefice.

5) Acid glucuronic. Acidul glucuronic este cunoscut pentru a ajuta ficatul la detoxifiere. Totodata, cercetarile arata ca acidul glucuronic ar fi eficace in prevenirea cancerului, el fiind oricum un puternic anti-cancerigen. Acidul glucuronic este, de asemenea, una dintre putinii agenti care poate detoxifica produsele pe baza de petrol, cum ar fi materialele plastice, erbicidele si pesticide.

6) Glucozamine. Glucozaminele sunt esentiale pentru construirea cartilajului. Ele cresc de asemenea fluidele sinoviale, cum ar fi acidul hialuronic, care este de ajutor la prevenirea si tratarea multor afectiuni de tip artritic. Consumand regulat kombucha, nu veti mai avea dureri articulare si veti avea o flexibilitate sporita.

7) Vitamine de tip B. „Lipsa de energie” este cea mai intalnita afectiune a oamenilor in ziua de azi. Vitaminele de tip B ajuta organismul dumneavoastra sa produca energie din alimente si sa sprijine in continuare capacitatea organismului de a face fata stresului si depresiei. Kombucha contine multe dintre vitaminele B, inclusiv-B 12, care este prezenta in foarte putine alimente.

Avand in vedere aceasta lista extinsa de beneficii disponibile, nu ati dori sa consumati Kombucha?

 

Comentariile sunt închise.