Cinci alimente miraculoase pentru asigurarea sanatatii – germenii de grau, drojdia de bere, polenul, iaurtul si patrunjelul

Germenii de grau, drojdia de bere, polenul, iaurtul si patrunjelul – sunt 5 alimente miraculoase pentru ca ele contribuie la asigurarea sanatatii, la conservarea tineretii si la mentinerea in forta a anilor batranetii.

Germenii de grau. Sunt foarte bogati in substante pretioase si vitalizante – produsi fosfatati usor asimilabili, saruri minerale de fier si de magneziu in doze foarte ridicate, proteine complete, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, C, E, PP si cantitati insemnate de vitamina C. Reprezinta un aliment echilibrant, care ar trebui consumat zilnic. Are efecte terapeutice crescute in reumatism, guta, cancer, artrita avansata, stari depresive, probleme digestive cu regularizarea digestiei.

Modul de preparare este urmatorul: se pun grauntele de grau intr-o farfurie, dupa ce au fost spalate, acoperite cu apa timp de 24 de ore. Apoi, se scurg complet de apa si se stropesc la 6-8 ore, avand grija sa nu ramana apa deasupra grauntelor pentru a nu mucegai sau putrezi. Cand graul a incoltit si are germenele de 1-2 mm, poate fi consumat.

Modul de administrare este urmatorul:
– adulti: cate 3 linguri/zi, cate una inainte de fiecare masa.
– copii si batrani: cate 3 lingurite/zi, cate una inainte de fiecare masa.
– sugari (de la 6 luni la 1 an): o lingurita in 2-3 reprize pe zi.

Graul germinat se mesteca indelung, pana la aparitia gustului dulceag produs de zaharificarea partiala a amidonului. Pentru persoanele cu dantura deficitara, graul germinat se piseaza in piulita de lemn si apoi se mesteca indelung. Pentru bolnavi, sugari si copii mici, se face un piure in care se adauga putina miere.

Drojdia de bere. Este un aliment miraculos datorita combinatiei echilibrate de substante minerale rare, usor asimilabile. Ea contine: 50% proteine care sunt usor digerabile, gluten si peptide in cantitate foarte ridicata, in procesele de dezintoxicare si de rezistenta la infectii, lecitine, 14 saruri minerale esentiale, oligoelemente, 17 vitamine (B1, B2, PP, B6), ergosterol, etc.

Modul de administrare este urmatorul:
– adulti si batrani: 1-2 linguri de drojdie amestecata in supa sau legume, de 3 ori/zi.
– copii: o lingurita de drojdie amestecata in supa sau legume, de 3 ori/zi.

Drojdia de bere este recomandata in anemii. Este excelenta pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la oboseala, usurand eliminarea de toxine si deseuri metabolice. Prin continutul sau ridicat de proteine si prin natura acizilor amanati pe care-i contine, joaca un rol protector pentru ficat. Este indicata in afectiuni neurologice sau neuromusculare, alcoolism, steatoze hepatice, hepatite, ciroze, afectiuni renale, afectiuni intestinale. Are actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil. Remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale, mai ales in urma administrarii de antibiotice.

Patrunjelul. Este deosebit de bogat in elemente pretioase. Contine: vitamina C, calciu, fier. Este un excelent antiseptic al sangelui si al intestinelor si previne cancerul (are actiune citostatica naturala). Fluidifica sangele si curata vasele de sange. Este recomandat in toate bolile de inima si circulatie, rahitism, tuberculoza, afectiuni hepatice si urinare, afectiuni oculare. Intarzie imbatranirea. Se poate consuma sub forma de suc sau amestecat in alte alimente. Nu are contraindicatii cantitative.

Iaurtul. Iaurtul este usor asimilabil si constituie un adjuvant digestiv datorita fermentilor multi continuti. Acidul lactic din iaurt asigura existenta unei flore intestinale sanatoase, impiedicand putrefactiile intestinale. Contine multe saruri de calciu si vitaminele B in cantitati ridicate. Un pahar de iaurt constituie doza zinica suficienta si nu trebuie prelungita mai mult de 15 zile pe luna.

Polenul. Este un aliment mineral care contine: proteine, zaharuri, grasimi, materii minerale, oligoelemente, toate vitaminele, hormoni, pigmenti, etc. Este revitalizant, inlaturand oboseala si surmenajul in cateva zile. Este recomandat in toate bolile, cu exceptia diabetului. Dezintoxica organismul si impiedica imbatranirea prematura. Este un bun adjuvant in terapia cancerului.

Doza zilnica normala este de 1/2 – 1 lingurita. Se consuma diluat in apa, ceai – caldute. In afectiunile mai grave, se mareste doza pana la 3 lingurite/zi. Luat in mod regulat, sanatatea se imbunatateste foarte mult.

Leave a Reply