Iosif si Fecioara Maria in pat: blasfemie?

xmas-billboard-09Un panou publicitar de strada, sponsorizat de o biserica locala anglicana care-i arata pe Iosif si pe Fecioara Maria in pat, a provocat un val de controverse in Noua Zeelanda; in timp ce Biserica Catolica condamna aceasta reclama, altii o considera ca amuzanta. Aceasta reclama controversata, aparuta in fata Bisericii Sf. Matei din Auckland (Noua Zeelanda), il arata pe Iosif mahnit, ce sta invelit in pat, alaturi de o Fecioara Marie trista. Deasupra imaginii stau scrise urmatoarele: “Saracul Iosif. A fost greu sa-L urmeze pe Dumnezeu”.

Arhidiaconul bisericii, Glynn Cardy, a afirmat ca aceasta reclama a avut menirea sa fie un pamflet impotriva interpretarii mot-a-mot a povestii Craciunului si sa sublinieze adevarata semnificatie a sarbatorii. “Ceea ce noi incercam este aceea de a-i face pe oameni sa se gandeasca mai bine ce reprezinta Craciunul”, a declarat Glynn Cardy. “E vorba de o fiinta spirituala trimisa de Dumnezeu sub forma unui lichid seminal, pentru ca sa se nasca un copil, sau e vorba de puterea dragostei pe care noi o vedem in Iisus?”, a mai precizat arhidiaconul.

Biserica Catolica si-a exprimat, in schimb, dezaprobarea pentru aceasta reclama, pe care o considera “inadecvata si lipsita de respect”. De aceeasi parere, dar din alta perspectiva, este si Bob McCoskrie, liderul unui organizatii ce apara valorile familiei: “Biserica poate dezbate semnificatia spirituala a nasterii Fecioarei Maria in interiorul Bisericii, dar copiii si familiile care merg pe strada n-au nevoie de asa ceva, fiind un lucru iresponsabil si nenecesar”.

5 Comments

Leave a Reply