Iosif si Fecioara Maria in pat: blasfemie?

Social Media
  •  
  •  
  •  

xmas-billboard-09Un panou publicitar de strada, sponsorizat de o biserica locala anglicana care-i arata pe Iosif si pe Fecioara Maria in pat, a provocat un val de controverse in Noua Zeelanda; in timp ce Biserica Catolica condamna aceasta reclama, altii o considera ca amuzanta. Aceasta reclama controversata, aparuta in fata Bisericii Sf. Matei din Auckland (Noua Zeelanda), il arata pe Iosif mahnit, ce sta invelit in pat, alaturi de o Fecioara Marie trista. Deasupra imaginii stau scrise urmatoarele: “Saracul Iosif. A fost greu sa-L urmeze pe Dumnezeu”.

Arhidiaconul bisericii, Glynn Cardy, a afirmat ca aceasta reclama a avut menirea sa fie un pamflet impotriva interpretarii mot-a-mot a povestii Craciunului si sa sublinieze adevarata semnificatie a sarbatorii. “Ceea ce noi incercam este aceea de a-i face pe oameni sa se gandeasca mai bine ce reprezinta Craciunul”, a declarat Glynn Cardy. “E vorba de o fiinta spirituala trimisa de Dumnezeu sub forma unui lichid seminal, pentru ca sa se nasca un copil, sau e vorba de puterea dragostei pe care noi o vedem in Iisus?”, a mai precizat arhidiaconul.

Biserica Catolica si-a exprimat, in schimb, dezaprobarea pentru aceasta reclama, pe care o considera “inadecvata si lipsita de respect”. De aceeasi parere, dar din alta perspectiva, este si Bob McCoskrie, liderul unui organizatii ce apara valorile familiei: “Biserica poate dezbate semnificatia spirituala a nasterii Fecioarei Maria in interiorul Bisericii, dar copiii si familiile care merg pe strada n-au nevoie de asa ceva, fiind un lucru iresponsabil si nenecesar”.

5 comentarii la „Iosif si Fecioara Maria in pat: blasfemie?”

  1. nu cred ca este corect sa judecam munca unor oameni mari!ADEVARUL NU L CUNOASTE NIMENI,NOI DAOAR DAM CU PRESUPUSUL SI FACEM ACUZATII GRAVE!OARE PUTEREA LUI DUMNEZEU POATE LASA O FEMEIE INSARCINATA?SA FIM SERIOSI,TRAIM IN 2012!
    O ALTA IPOSTAZA APARUTA PE INTERNET ESTE CA: MARIA MAGDALENA ERA AMANTA LUI IISUS HRISTOS1ESTE DOAR UN ZVON!ASA CUM AM MAI SPUS,NIMENI NU CUNOASTE ADEVARUL DESPRE ACELE TIMPURI DE SI ACESTE VORBE SUNT SCRISE UNDEVA!BIBLIA A FOST RESCRISA SI MODIFICATA DE MULTE ORI!ACESTE RASPUNSURI DOAR IN SUBSOLUL VATICANULUI SE GASESC!

  2. Sf. Fecioara Maria, a nascut pe IIsus fara a se fii impreunat cu Iosif, insa in Biblie este o fraza de genul Iosif nu s-a impreunat cu Maria pana nu a nascut pe IIsus, ceea ce poate presupune ca au cunoscut contact fizic ulterior. Asta nu o face cu nimic mai putin Sfanta sau Curata si in nici un caz n-o face subiect de misto de prost gust.

Lasă un comentariu