Uimitorul caz al calugaritei Maria Bonomo, mistica care se deplasa cu sufletul in intreaga lume

Social Media
 •  
 •  
 •  

bilocatie30Giovanna Maria Bonomo (din Bassano, Italia) este un caz interesant de “calatorie in afara timpului”, deoarece istoriseste ea insasi detaliile propriilor „calatorii”. In stare de extaz, ea se deplasa in locuri indepartate, vorbind si dand sfaturi unor persoane care aveau nevoie de ea. Aceste persoane au declarat ca au vazut-o si au auzit-o, in timp ce calugaritele din congregatia ei au sustinut ca nu-si parasise chilia. Cei care au vazut-o in locurile jnde se deplasa i-au descris cu precizie infatisarea si felul in care vorbea. Totusi, Giovanna Maria Bonomo precizeaza in notele ei ca „nu stie sigur, cand i se pare ca vorbeste unei persoane indepartate, daca aceasta o aude sau nu”.

Giovanna Maria Bonomo a reusit sa descrie cu precizie, intr-o scrisoare adresata unei doamne nobile din Vicenza, manastirea benedictina San Pietro, cum arata cladirea, amenajarile interioare, desi nu pusese niciodata piciorul acolo. In continuare, ea face aluzie la trei vizite pe care le-ar fi facut acestei doamne, numai ca nu fusese niciodata „corporal” in acel loc. Toate aceste elemente, mentionate in documentele procesului ei, dovedesc ca Biserica le-a considerat a fi bazate pe marturii temeinice.

Un mare numar de persoane au declarat ca au vazut-o in marile biserici din Europa si in Palestina (preotul locului a confirmat acest fapt), desi nu-si parasea manastirea din Italia. Iata ce scrie in notele ei: „Am fost uneori cu spiritul la Milano sau la Roma… Asa cum dorea Domnul.”
Numai ca martorii percepeau acest „spirit” ca pe un „corp”. Desigur, nu putem decat regreta lipsa unor dovezi concrete, obiecte oferite sau lasate in locurile respective, scrisori sau vesminte, elemente palpabile care sa adevereasca marturiile.

Dupa toate probabilitatile, bilocatia poate sa se manifeste in diferite stari: intr-o stare „aparent” normala, in extaz si in stare de moarte aparenta. Numai ca descrierea acestor stari este destul de imprecisa in relatari. Totusi, e bine sa precizam ca biografia unui mistic nu este destinata unei anchete stiintifice.

9 comentarii la „Uimitorul caz al calugaritei Maria Bonomo, mistica care se deplasa cu sufletul in intreaga lume”

 1. terminati mai oameni buni cu prostiile.ati ajuns sa combinati toate religiile lumii,nici nu mai stiti in ce sa credeti.pai daca sunteti crestini cum explicati cultul mortilor?al stramosilor?pai dumnezeul din biblie ce spunea:sunt un dumnezeu gelos,sa nu te rogi altui dumnezeu in afara mea”..pai voi ce faceti?cu atatia sfinti si sfintisori si racle cu oase ..nici voi nu mai stiti in ce sa credeti.va bateti cu pumnii in piept ca sunteti detinatorii adevaratei credinte si pervertiti fara sa va dati seama tot ceea ce sustineti..toate religiile sunt la fel,perverse,de folos doar celor ce sunt in spate

 2. Si cum se poate proba tot ceea ce e scris aici?
  Nu avem o data de referinta!
  Nu aven alte corelari din alte surse(sau nu sunt specificate)
  Numele pomenite in articol nu se regasesc in nicio istiografie demna de luat in seama!
  Nu sunt un contestatar al fenomenelor de genul acesta,dar ce e scris aici prea e cusut cu ata alba!

 3. AB, daca nu crezi treaba ta, dar lasa-i pe altii sa creada. Care-i problema ta daca Ionescu crede in budism sau Georgescu in crestinism? Nu mai poti tu dormi la noapte de grija altora? Lumea aceasta ar fi mult mai buna, daca am scapa de prostul obicei de a interveni in credintele si gandurile altora.

  Silivriano

 4. Fiind un site de spiritualitate, cred ca pentru AB un raspuns in care sa se arate ca prin a judeca pe cei din jur dupa credintele lor, inseamna in esenta incalcarea dreptului suprem la liberul arbitru, era mult mai potrivit. O atitudine pozitiva cere in primul rand mai putina vehementa in exprimarea opiniilor . Multumesc

Lasă un comentariu