vineri, februarie 3, 2023
AcasăReligieMiracoleConform crestinismului, Sf. Fecioara Maria nu a murit niciodata! Ea inca face...

Conform crestinismului, Sf. Fecioara Maria nu a murit niciodata! Ea inca face minuni pe Terra, ajutandu-i pe oameni…

Conform crestinismului, Sf. Fecioara Maria nu a murit niciodata! Ea inca face minuni pe Terra, ajutandu-i pe oameni…

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Sf. Maria sau Sf. Fecioara este „mama lui Dumnezeu”, femeia care a ramas insarcinata cu Sf. Duh si i-a dat nastere lui Iisus Hristos. Sf. Maria este considerata sfanta protectoare a intregii omeniri. De-a lungul timpului, credinciosii au vorbit despre un numar mare de minuni de la Dumnezeu prin intermediul Fecioarei Maria.

Catolicii cred ca, atunci cand Fecioara Maria a fost conceputa, ea a fost eliberata miraculos de pacatul originar care a afectat toti oamenii, cu exceptia lui Iisus Hristos. Aceasta credinta este numita minunea Conceptiei Imaculate. Musulmanii cred si ei ca Fecioara Maria a fost in mod miraculos o persoana perfecta, din momentul conceptiei ei. Islamul spune ca Dumnezeu i-a oferit Mariei un har special atunci cand El a creat-o, pentru a putea trai o viata perfecta.

Toti crestinii (atat catolici, ortodocsi cat si protestanti), dar si musulmanii cred in miracolul Fecioarei, in care Maria l-a conceput pe Iisus Hristos ca si fecioara, prin puterea Duhului Sfant. Biblia consemneaza ca ingerul Gabriel a vizitat-o ​​pe Maria pentru a o informa despre planul lui Dumnezeu pentru ca ea sa fie mama lui Iisus pe Pamant. Luca 1: 34-35 descrie o parte din conversatia lor: „Si a zis Maria catre inger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu stiu de barbat? Si raspunzand, ingerul i-a zis: Duhul Sfant Se va pogori peste tine si puterea Celui Preainalt te va umbri; pentru aceea si Sfantul care Se va naste din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema”.

In Coran, conversatia Mariei cu ingerul este descrisa in capitolul 3 (Ali Imran), versetul 47: „Ea a spus: „Doamne, cum sa am un fiu cand nu m-a atins nimeni?” El a spus: „Chiar si asa: Dumnezeu creeaza ceea ce vrea El”.

Intrucat crestinii cred ca Iisus Hristos a fost Dumnezeu intrupat pe Pamant, ei considera sarcina si nasterea Mariei ca facand parte dintr-un proces miraculos al lui Dumnezeu, pentru a rascumpara pacatelor oamenilor.

Crestinii catolici si ortodocsi cred ca Maria a fost dusa in mod miraculos la cer, intr-un mod neobisnuit. Catolicii cred in miracolul Adormirii Maicii Domnului, ceea ce inseamna ca Maria nu a murit la fel ca oamenii, ci a fost i-a fost dus la cer atat corpul cat si sufletul, in timp ce ea se afla inca in viata. Crestinii ortodocsi cred in Miracolul Adormirii, ceea ce inseamna ca Maria a murit in mod natural si sufletul ei a mers la cer, in timp ce trupul ei a ramas pe Pamant 3 zile, inainte de a fi inviat si dus in cer.

De-a lungul timpului, oamenii au raportat multe minuni in care Fecioara Maria i-a ajutat. Printre aceste minuni sunt incluse si o multime de aparitii mariane, adica momente in care credinciosii spun ca Maria a aparut in mod miraculos pe Pamant pentru a trimite mesaje, incurajandu-i pe oameni sa creada in Dumnezeu, chemandu-le la pocainta si oferindu-le vindecare. Aparitiile celebre ale Mariei in istorie sunt cele de la Lourdes (Franta), Fatima (Portugalia), Guadalupe (Mexic), Medjugorje (Bosnia-Hertegovina) sau Zeitoun (Egipt).

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.