Conform crestinismului, Sf. Fecioara Maria nu a murit niciodata! Ea inca face minuni pe Terra, ajutandu-i pe oameni…

Sf. Maria sau Sf. Fecioara este „mama lui Dumnezeu”, femeia care a ramas insarcinata cu Sf. Duh si i-a dat nastere lui Iisus Hristos. Sf. Maria este considerata sfanta protectoare a intregii omeniri. De-a lungul timpului, credinciosii au vorbit despre un numar mare de minuni de la Dumnezeu prin intermediul Fecioarei Maria.

Catolicii cred ca, atunci cand Fecioara Maria a fost conceputa, ea a fost eliberata miraculos de pacatul originar care a afectat toti oamenii, cu exceptia lui Iisus Hristos. Aceasta credinta este numita minunea Conceptiei Imaculate. Musulmanii cred si ei ca Fecioara Maria a fost in mod miraculos o persoana perfecta, din momentul conceptiei ei. Islamul spune ca Dumnezeu i-a oferit Mariei un har special atunci cand El a creat-o, pentru a putea trai o viata perfecta.

Toti crestinii (atat catolici, ortodocsi cat si protestanti), dar si musulmanii cred in miracolul Fecioarei, in care Maria l-a conceput pe Iisus Hristos ca si fecioara, prin puterea Duhului Sfant. Biblia consemneaza ca ingerul Gabriel a vizitat-o ​​pe Maria pentru a o informa despre planul lui Dumnezeu pentru ca ea sa fie mama lui Iisus pe Pamant. Luca 1: 34-35 descrie o parte din conversatia lor: „Si a zis Maria catre inger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu stiu de barbat? Si raspunzand, ingerul i-a zis: Duhul Sfant Se va pogori peste tine si puterea Celui Preainalt te va umbri; pentru aceea si Sfantul care Se va naste din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema”.

In Coran, conversatia Mariei cu ingerul este descrisa in capitolul 3 (Ali Imran), versetul 47: „Ea a spus: „Doamne, cum sa am un fiu cand nu m-a atins nimeni?” El a spus: „Chiar si asa: Dumnezeu creeaza ceea ce vrea El”.

Intrucat crestinii cred ca Iisus Hristos a fost Dumnezeu intrupat pe Pamant, ei considera sarcina si nasterea Mariei ca facand parte dintr-un proces miraculos al lui Dumnezeu, pentru a rascumpara pacatelor oamenilor.

Crestinii catolici si ortodocsi cred ca Maria a fost dusa in mod miraculos la cer, intr-un mod neobisnuit. Catolicii cred in miracolul Adormirii Maicii Domnului, ceea ce inseamna ca Maria nu a murit la fel ca oamenii, ci a fost i-a fost dus la cer atat corpul cat si sufletul, in timp ce ea se afla inca in viata. Crestinii ortodocsi cred in Miracolul Adormirii, ceea ce inseamna ca Maria a murit in mod natural si sufletul ei a mers la cer, in timp ce trupul ei a ramas pe Pamant 3 zile, inainte de a fi inviat si dus in cer.

De-a lungul timpului, oamenii au raportat multe minuni in care Fecioara Maria i-a ajutat. Printre aceste minuni sunt incluse si o multime de aparitii mariane, adica momente in care credinciosii spun ca Maria a aparut in mod miraculos pe Pamant pentru a trimite mesaje, incurajandu-i pe oameni sa creada in Dumnezeu, chemandu-le la pocainta si oferindu-le vindecare. Aparitiile celebre ale Mariei in istorie sunt cele de la Lourdes (Franta), Fatima (Portugalia), Guadalupe (Mexic), Medjugorje (Bosnia-Hertegovina) sau Zeitoun (Egipt).

Be the first to comment

Leave a Reply