Incredibilul praz: poate vindeca diabetul, dar si alte afectiuni!

Poate ca unii dintre noi radem de olteni care folosesc atat de mult prazul, dar nu trebuie sa uitam ca acest aliment are proprietati vindecatoare uluitoare. Dar, ce afectiuni trateaza prazul?

* Anemie;
* Constipatie;
* Laringita, faringita sau bronsita – se taie cateva fire de praz rondele si se pun la fiert pana se obtine o pasta. Se stoarce bine si apoi se amesteca cu o lingura sau doua cu miere. In fiecare zi, se iau vreo trei linguri cu acest preparat.
* Guta si reumatism – se face o cura cu suc de praz obtinut prin stoarcerea cu storcatorul electric a firelor de praz. Se beau 2-3 pahare din acest preparat, eventual amestecat cu suc de morcov sau telina. Are un puternic efect, depurativ.
* Insuficienta renala – se face o cura cu suc de praz care sa dureze cam o luna.
* Diabet – se bea cate un pahar cu vin de praz in fiecare zi.
* Paraziti intestinali – se piseaza cateva radacini de praz bine spalate si se amesteca cu lapte. Se bea dimineata cate un pahar.
* Furuncule – se pun pe zona afectata cataplasme cu frunze.

CUM SE ADMINISTREAZA:
* Crud – in salate, este foarte bun datorita proprietatilor sale antiseptice.
* Fiertura – se fierbe prazul pana se obtine o pasta, care se consuma dupa ce s-a pus in ea o lingura cu miere.
* Cataplasme – se lasa cateva frunze de praz la macerat in putin otet 24 de ore. Se pun pe bataturi si se lasa sa actioneze o noapte intreaga.
* Suc – se da prin storcatorul electric mai mult praz pana se obtine un suc. Se consuma in amestec cu alte sucuri preparate din legume.
* Vin – se taie un fir mai gros de praz si se lasa la macerat intr-un litru de vin o saptamana si jumatate. La final, se filtreaza. Se bea cate un pahar in fiecare dimineata.

ATENTIE! Sucul de praz nu trebuie tinut mai mult de 48 de ore in frigider fiindca devine toxic.

Leave a Reply