Turmericul si omega-3 pot vindeca diabetul, dar nu o sa auziti asta de la medicul dvs.

Social Media

Imagine: pxfuel.com (Commons Creative – free)

V-ati intrebat vreodata de ce boli precum diabetul raman atat de dificil de tratat, in ciuda tuturor progreselor incredibile observate in medicina moderna? Poate ca acest lucru se datoreaza faptului ca solutia la tratamentul diabetului nu se gaseste deloc in medicina moderna, ci in natura. Mai exact in turmeric si in omega-3.

Mai multe studii stiintifice au descoperit ca turmericul are proprietati anti-diabetice puternice. Intr-un studiu recent, publicat in 2019 AICI, profesorul de la Universitatea din Newcastle, Manohar Garg, a explicat modul in care proprietatile antiinflamatoare ale turmericului fac ca aceasta planta sa fie adecvata pentru combaterea diabetului de tip 2. Se stie ca principala cauza a diabetului este inflamatia sistemica care afecteaza functia si secretia insulinei.

Profesorul Garg deruleaza in prezent un studiu controlat pentru a testa modul in care acizii grasi din turmeric si omega-3 pot ajuta la tratamentul diabetului. Deoarece aceste doua optiuni au mecanisme antiinflamatorii diferite, profesorul doreste sa vada daca ele s-ar putea completa. El considera ca aceasta combinatie ar putea fi la fel de eficienta ca medicamentele in gestionarea diabetului, neavand deloc efecte secundare.

Unul dintre cele mai importante studii privind tratamentul diabetului cu ajutorul turmericului a fost publicat in revista „Diabetes Care” in 2014 (vedeti AICI). Acest studiu a descoperit ca extractul de curcuma a fost eficient 100% in oprirea diabetului pentru a evolua in diabetul de tip 2. Studiul, care a fost realizat de cercetatorii din Thailanda, a implicat 240 de persoane care aveau diabet zaharat. Dupa ce pacientii au luat 250 de mg de curcuminoid, principalul polifenol din turmeric sau o capsula placebo timp de 9 luni, a fost evaluata starea diabetului. In timp ce 16,4% dintre cei din grupul placebo au continuat sa dezvolte diabet de tip 2, nimeni care a luat curcumina nu a mai fost diagnosticat cu aceasta boala.

Desi atat turmericul, cat si omega-3 si-au dovedit potentialul in tratamentul diabetului de tip 2, nu trebuie sa trecem cu vederea importanta unei abordari holistice. Nici turmericul si nici omega 3 nu pot face mare lucru pentru persoanele care continua sa aiba o dieta nesanatoasa, plina de zahar rafinat si alimente procesate.

Surse stiintifice:

Curcumin and/or omega-3 polyunsaturated fatty acids supplementation reduces insulin resistance and blood lipids in individuals with high risk of type 2 diabetes: a randomised controlled trial

Curcumin Extract for Prevention of Type 2 Diabetes


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply