Incredibil cat de eficienta poate fi acupunctura fata de tratamentele clasice ale medicinii actuale!

Social Media

acupunctura 33Acupunctura este cel mai cunoscut tratament al medicinii alternative. Orizontul de actiune si eficienta acupuncturii depinde in mare masura de abilitatea practicianului si de dorinta pacientului de schimbare. Practicianul are nevoie de multa perspicacitate perceptiva pentru a determina cauzele care au stat la baza instalarii afectiunii si trebuie sa aiba de asemenea abilitatea de a restabili fluxul de chi prin acupunctura. Pacientul trebuie sa fie receptiv la ideea de schimbare, astfel incat vindecarea spirituala sa poata avea loc.

In linii mari se poate afirma ca acupunctura pune accentul pe restabilirea si promovarea sanatatii, in timp ce medicina occidentala se concentreaza pe eliminarea bolii. Desi aceste doua tinte ar putea parea similare la o privire superficiala, in practica diferentele de atitudine pe care aceasta divergenta de pareri le gernereaza sunt profunde.

De exemplu, sa vedem cazul unei dureri in gat. Cel mai adesea doctorul va da un diagnostic legat de atacul unei anumite bacterii si va prescrie ca atare un tratament medicamentos, de obicei cu antibiotice. Scopul medicamentului este sa distruga agentii care au provocat infectia. Aceasta abordare de obicei functioneaza si durerea din gat dispare.

Daca acelasi pacient se va adresa unui acupunctor, mai intai va beneficia de o examinare minutioasa. Va fi studiata intreaga istorie a cazului, inclusiv detalii nelegate direct de aceasta durere in gat, de instalarea si evolutia ei si de starea actuala, ci si de intregul teren (de exemplu, cat de des are pacientul dureri in gat; sanatatea generala a pacientului; starea lui emotionala etc.). De exemplu, sa presupunem ca acupunctorul a descoperit ca pacientul a suferit de dureri in gat incepand din urma cu un an, cand tatal sau a murit subit. De atunci durerea in gat are tendinta de a se instala foarte usor atunci cand pacientul se expune curentului sau temperaturilor scazute. Terapeutul ar putea stabili un diagnostic care sa lege originea acestor stari de slabirea chi-ului plamanilor, in urma stresului provocat de moartea tatalui. Plamanii nu mai sunt acum in stare sa reziste la raceala patrunzatoare a vantului, care se transforma ulterior in fierbinteala. Astfel s-a format o predispozitie pentru durerile in gat.

Tratamentul se indreapta initial catre meridianele plamanilor, intestinului gros si trei focare, avand doua obiective primare. In primul rand, fierbinteala provocata de vant trebuie inlaturata pentru a preintampina patrunderea ulterioara in plamani si pentru a usura durerea din gat. In al doilea rand, plamanii trebuie intariti pentru a le ameliora capacitatea de rezistenta la boala. Totusi, pentru a realiza aceste obiective, acupunctorul trebuie sa stabileasca de ce a existat slabiciunea de la bun inceput, iar apoi sa-si dea seama cum trebuie remediata. Prin intarirea plamanilor pacientului, acesta va fi capabil sa faca mai bine fata supararilor, trecand prin ele fara sa mai sufere de dureri in gat.

Scopul acupuncturii este sa consolideze puterile inerente de autoaparare ale organismului, si nu sa aduca forte din afara care sa-l ajute sa lupte cu boala. Prin redarea vitalitatii corpului, tratamentul il face pe acesta mai puternic si mai rezistent la infectiile viitoare. Desi antibioticele pot eradica o infectie, faptul ca actioneaza din exterior poate masca o sensibilitate a organismului, slabind de fapt capacitatea acestuia de a rezista la boala mai tarziu. Dintre cei care au urmat un tratament cu antibiotice pentru o infectie relativ minora, cei mai multi cunosc senzatia de slabiciune asociata terapiei medicamentoase.


Social Media

1 Trackback / Pingback

  1. Incredibil cat de eficienta poate fi acupunctura fata de tratamentele clasice ale medicinii actuale! - REVISTE

Leave a Reply