Home Spiritualitate practica In sfarsit, stiinta explica cum functioneaza acupunctura… si ea e legata de marijuana!

In sfarsit, stiinta explica cum functioneaza acupunctura… si ea e legata de marijuana!

by admin
9 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

acupunctura 90Conform unei cercetari realizate de Institutul National de Sanatate din SUA (cercetare ce poate fi citita online AICI), prin folosirea electroacupuncturei (o versiune electrificata a acupuncturei traditionale, folosite pentru tratarea durerilor), se creste activitatea substantelor naturale din organism ce combat durerea si care poarta numele de canabinoizi.

Explicand intreaga procedura, autorii acestui studiu recunosc existenta cunostintelor despre canabinoizi (un grup de molecule ce se gaseste atat in canepa, cat si la oameni si animale), cat si abilitatea lor de a lupta impotriva durerii, prin receptorii specifici ai corpului: “Studiile anterioare au aratat ca receptorii canabinoizi CN1 sunt legati de ameliorarea durerii”.

Echipa de cercetare recunoaste, de asemenea, faptul ca ea n-a fost prima care a descoperit ca acupunctura poate creste nivelul canabinoizilor din trup: “Conform ultimelor cercetari publicate de Revista americana pentru Neurostiinta, acupunctura a determinat organismul sa elibereze unele substante naturale anti-durere.” Însă, acest studiu a fost primul care a aratat si cauzele specifice acestui fenomen. Folosindu-se de soareci, echipa de cercetare a descoperit ca tratamentul repetat cu electroacupunctura duce la o crestere a receptorilor canabiniozi in partea creierului denumita striatum. De aici, lucrurile s-au complicat, intrucat striatum e plin de celule de dopamina. Cercetarile anterioare au aratat ca marijuana poate creste nivelul de dopamina, asa cum a confirmat si acest studiu. Cercetatorii au mai descoperit ca electropunctura poate duce si ea la cresterea receptorilor de dopamina, desi nu este clar daca dopamina are vreun rol in ameliorarea durerii.

Oricum, acupunctura e practicata de mii de ani si iata ca stiinta actuala confirma ceea ce anticii stiau demult: faptul ca acupunctura (ca si marijuana) e mai mult decat utila in combaterea durerii.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

2 comments

afi 24 iulie 2013 - 12:50

Acunpuctura cred ca e doar o ramasita a stintelor unor vechi civilizati care sau stins de mult,

In sfarsit, stiinta explica cum functioneaza acupunctura… si ea e legata de marijuana! - REVISTE 9 octombrie 2013 - 16:00

[…] de canabinoizi. Explicand intreaga procedura, autorii acestui studiu recunosc existenta […] vezi in revista Sursa: Reviste – spiritualitate – […]

Leave a Comment