duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăNoutati Almeea NaturalTigarile electronice, la fel de periculoase ca tigarile clasice

Tigarile electronice, la fel de periculoase ca tigarile clasice

Tigarile electronice, la fel de periculoase ca tigarile clasice

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Cei care folosesc „tigarile electronice” se bucura de acest nou produs, pentru ca ei cred ca impusca doi iepuri deodata: elimina chimicalele cele mai toxice din tigarile comerciale obisnuite si economisesc o serie de bani. E adevarat ca tigara electronica are mai mult succes in a-i ajuta pe fumatorii inraiti sa renunte la tigara clasica, decat alternativele gen guma de mestecat sau medicamente anti-tabac. Dar aceasta tigara electronica nu a fost inventata ca o modalitate de a renunta la obiceiul daunator al fumatului, ci de a crea o altă dependenta.

Tigara electronica contine nicotina, care e de fapt un drog destul de periculos. Se stie care sunt efectele adverse ale nicotinei: ea cauzeaza tensiune crescuta, prin ingustarea vaselor de sange (putand duce astfel la infarct), probleme gastrointestinale, depresii, tulburari de somn, dureri de cap, scaderea capacitatii sexuale, rezistenta la insulina si probleme de vedere.

In plus, exista varietati de tigari electronice care contin nitrosamine, acelasi compus carcinogen daunator ce este gasit in tigarile obisnuite, dar si dietilenglicol, compusul extrem de toxic ce se gaseste si in antigel, si care cauzeaza leucemie.

Dar, daca vreti sa scapati de obiceiul daunator al fumatului, va recomandam sa renuntati si la tigarile electronice, caci nici acestea nu va feresc de probleme de sanatate.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

4 Comments

  1. Pot spune ca tigarile la pachet sunt mult mai sanataose de cat chinezariile astea care nu stii ce se afla cu exactitate in sunbstanata aia.

    La tigara normala ai Tutun+Gudron+Nicotina

    1.Nicotina
    Nicotina este un insecticid extrem de puternic si tot atat de nociv pentru sistemul nervos central, continutul a 4 tigari (aproximativ 50 mg de nicotina) avand capacitatea de a ucide un om in doar cateva minute, daca ar fi injectata direct in fluxul sanguin. Cu toate acestea, „diluata” in compozitia unei tigari, nicotina ajunge la nivelul creierului in aproximativ 7 secunde, unde stimuleaza celule si blocheaza impulsul nervos. Deasemenea, nicotina are capacitatea de a creste ritmul cardiac, ducand in acelasi timp la contractarea si rigidizarea arterelor, ceea ce face ca inima sa fie nevoita sa pulseze mai mult, primind in acelasi timp mai putin sange. Specialistii afirma ca aceasta este una dintre posibilele explicatii pentru care la persoanele care fumeaza, riscul dezvoltarii bolilor coronariene este de 2 ori mai mare. Mai mult decat atat, nicotina creste nivelul de lipide metabolizate la nivelul organismului, si induce o stare de hiperglicemie ce rezulta in scaderea poftei de mancare.