Tigarile electronice, la fel de periculoase ca tigarile clasice

Cei care folosesc “tigarile electronice” se bucura de acest nou produs, pentru ca ei cred ca impusca doi iepuri deodata: elimina chimicalele cele mai toxice din tigarile comerciale obisnuite si economisesc o serie de bani. E adevarat ca tigara electronica are mai mult succes in a-i ajuta pe fumatorii inraiti sa renunte la tigara clasica, decat alternativele gen guma de mestecat sau medicamente anti-tabac. Dar aceasta tigara electronica nu a fost inventata ca o modalitate de a renunta la obiceiul daunator al fumatului, ci de a crea o altă dependenta.

Tigara electronica contine nicotina, care e de fapt un drog destul de periculos. Se stie care sunt efectele adverse ale nicotinei: ea cauzeaza tensiune crescuta, prin ingustarea vaselor de sange (putand duce astfel la infarct), probleme gastrointestinale, depresii, tulburari de somn, dureri de cap, scaderea capacitatii sexuale, rezistenta la insulina si probleme de vedere.

In plus, exista varietati de tigari electronice care contin nitrosamine, acelasi compus carcinogen daunator ce este gasit in tigarile obisnuite, dar si dietilenglicol, compusul extrem de toxic ce se gaseste si in antigel, si care cauzeaza leucemie.

Dar, daca vreti sa scapati de obiceiul daunator al fumatului, va recomandam sa renuntati si la tigarile electronice, caci nici acestea nu va feresc de probleme de sanatate.

4 Comments

Leave a Reply