Cei care sunt plini de furie, invidie si nervi fata de alti oameni vor suferi nu doar boli psihice, dar chiar si cancer

Dr. Lazarev spune, din practica stiind, ca daca emiti un blestem, o defaimare, o blasfemie, o barfa otravita – vei suferi consecinte psihice grave. Si nu doar psihice. Toxina psihica produsa de rumegarile „theta” ale furiei, ale invidiei, ale defaimarii produc microleziuni care sunt nedureroase si imperceptibile, dar, prin cumul, produc fie dementa degenerativa, fie blocaje functionale, fie cancer.

Cel ce elaboreaza scenarii calomnioase, sau ciudosul care le difuzeaza, vor suferi microleziuni pe creier. La fel si mania, insulta, invidia, rumegarea gandurilor otravite, produc microleziuni pe creier. Acestea nu dor (caci masa cerebrala nu doare, cum spun si neurochirurgii); dar prin cumul, in timp, aceste microleziuni produc dementa degenerativa. Asadar, printre noi circula oameni care se cred normali dar care, datorita urii si nervilor, datorita cumulului de microleziuni pe creier, au un coeficient de inteligenta tot mai redus. Ei nu sunt destul de deteriorati psihic ca sa fie internati la spital, si totusi ei sunt victimele unei demente degenerative. Si astfel ei greveaza rau asupra relatiilor de familie sau de societate. Ce-i de facut? Cel intelept va intelege.

Crestinismial ne indeamna sa ne rugam pentru dusmanii nostri. Cei prigoniti sa se roage pentru prigonitori. Ruga dizolva toxina psihica a prigoanei. Sfintii Parinti zic: „Sa consideri hulirea ca pe o lauda; si lauda ca pe o hulire. Si atunci esti cu adevarat om imbunatatit.” Dar oare putem fi atat de senini incat sa consideram hulirea ca pe o lauda?

Be the first to comment

Leave a Reply