vineri, februarie 3, 2023
AcasăReligie"Iisus - zeul Soare": o noua minciuna francmasonica si satanista

„Iisus – zeul Soare”: o noua minciuna francmasonica si satanista

„Iisus – zeul Soare”: o noua minciuna francmasonica si satanista

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

zeul-soare-2Traim intr-o lume ciudata, in care apar tot felul de noi teorii si conspiratii. Sau totul face parte dintr-un plan menit ca sa distorsioneze adevarul si sa tina lumea in umbra? Daca pana in anii 1650-1700, in Europa, Biserica Catolica si crestinismul era cea suverana si puternica, incepand de atunci si pana in prezent se pare ca raporturile de forte s-au schimbat si francmasoneria si alte forte oculte au luat puterea in lume. Caci altfel nu-mi explic de ce in ultimii 300 de ani au aparut teze care au criticat si chiar negat crestinismul; dar, in ultima perioada se pare ca atacurile impotriva crestinismului s-au inmultit intr-un ritm fara precedent.

In aceeasi linie se inscrie si cartile lui Acharya S., o autoare oculta ce cauta senzationalul si care doreste „sa dezvaluie secretele crestinismului”. Unul din romanele sale (nu, n-am gresit cand am spus „roman”, pentru ca o sa vedeti ca ceea ce afirma e doar o fantezie, nu lucruri stiintifice) se numeste „Iisus si Soarele de-a lungul istoriei”. In carte se afirma nici mai mult nici mai putin decat ca Iisus n-a existat niciodata si El de fapt ar fi „zeul Soare” sau semnul astrologic al Pestilor.

Ideile teozofice a lui Madame Blavatsky, regasite si la Acharya

Desi autoarea afirma ca in aceasta carte sunt ideile ei originale, totusi, o citire atenta a cartii releva faptul ca Acharya S. promoveaza ideile teozofiei si ale fondatoarei sale, Madame Blavatsky, a carei obiectiv il constituie raspandirea ideilor ezoterice si francmasonice. In revista teozofica a lui Madame Blavatsky „Lucifer Magazine”, de acum 80 de ani se spunea:

„Teozofistii – cei care inteleg mesajul ascuns al persoanelor mesianice si al cristosilor – stiu faptul ca nu exista „sfarsitul lumii”, ci terminarea unei ere. Ca de exemplu, incheierea unui ciclu care acum se apropie repede, un ciclu mesianic al unui om legat de era Pestilor. Este un ciclu istoric, nu foarte lung, dar foarte ocult, ce dureaza 2.155 de ani. S-a intamplat in anul 2410 i.Hr., atunci cand s-a intrat in era Berbecului, si apoi in 255 i.Hr., cand s-a intrat in era Pestilor. Cand se va intra in era Varsatorului, omenirea va avea parte de o mare schimbare”.

Aceste principii teozofice au fost adoptate si de catre francmasonerie in urmatorii ani. In lucrarea francmasonica „Intelesul francmasoneriei”, W.L Wimherst arata faptul ca francmasoneria reprezinta modalitatea prin care vom intra in noua era a Varsatorului si cu ajutorul careia ezoterismul se va raspandi in lume.

„In aceasta noua era a Varsatorului, atunci cand multe persoane individuale sau grupuri lucreaza in diferite modalitati pentru a restaura misterele, un numar mare de aspiranti incep sa recunoasca in francmasonerie un vehicul pentru a obtine acest lucru”.

Manly Palmer Hall (1901-1990), un francmason de gradul 33, a promovat acelasi punct de vedere in revista „Lucifer Magazine”, adaugand faptul ca Iisus este Soarele.

„In timpul erei Pestilor, pestele era simbolul divinitatii, iar ‘Fiul Soarelui’ (Iisus) hranea multimea doar cu doi pesti. Varsatorul este semnul celui care poarta apa, sau omul cu ulciorul de apa mentionat in Noul Testament”.

Astfel, sustinand faptul ca Iisus reprezinta era Pestilor sau Soarele, si faptul ca noi intram in era Varsatorului, Acharya S. vrea sa restaureze esoterismul. Iata ce sustine ea:

„Dar viitorul se intampla acum, iar inselaciunile sunt dezvaluite. Acum intram intr-o noua era; era la care se refera povestea biblica este cea a Pestilor, si, prin viclenie si duplicitate, prin coercitie si crima, zeul-peste Iisus a fost cu noi, dar acum era se sfarseste, iar timpul sau s-a sfarsit. Asa cum a spus Hancock: ‘Traim pe un pamant al nimanui, la sfarsitul erei Pestilor si inceputul erei Varsatorului. Traditional, aceste treceri dintre ere au fost vazute ca de rau augur’. Intr-adevar, de rau augur, dar realizand adevarul din spatele conspiratiei crestine, omenirea poate spera sa realizeze o lume mai buna”.

Interesant e faptul ca aceleasi idei le intalnim cu 75 de ani mai devreme, fiind expuse de fosta presedinte a Societatii Teozofice, Annie Besant:

„Atunci cand am intrat in era Pestilor, era natural ca biserica crestina de la inceputuri sa-si adauge simbolul pestelui in simbologia sa. Cand vom intra in era Varsatorului, putem spera ca vom pune capat tuturor influentelor din ciclul trecut, cel al tiraniei, sclaviei si razboiului. Este una dintre cele mai mari epoci de tranzitie”.

Alice A. Bailey, discipola a lui Madame Blavatsky, afirma si ea:

„O noua era vine: noi idealuri, o noua civilizatie, noi moduri de viata si de educatie, o noua religie si un nou guvern: toate vor veni si nimic nu le vor putea opri”.

Iisus = zeul Krishna…asa crede Madame Blavatsky, dar si Acharya S.

Acharya S. sustine, in alta carte de-a ei, ca Iisus Hristos n-a existat niciodata, el fiind o „copie fidela” a zeului hindus Krishna. Dar, acelasi lucru il sustinea si Madame Blavatsky acumk 100 de ani. Iata in continuare si un paralelism intre afirmatiile lui Madame Blavatsky si cele din opera lui Acharya S.:

Madame Blavatsky: „Mama lui Krishna era Devaki sau Devanagui, o virgina imaculata”.
Acharya S.: „Krishna a fost nascut din virgina Devaki”.

Madame Blavatsky: „El era cea a doua persoana a Trimurti (Trinitatii)”.
Acharya S.: „El era cea de a doua persoana a Trinitatii”.

Madame Blavatsky: „Krishna a fost prigonit de Kansa, tiranul din Madura, dar a scapat miraculos. Sperand sa ucida copilul, tiranul a macelarit o mie de copii inocenti de sex masculin”.
Acharya S.: „El a fost prigonit de un tiran care a ordonat uciderea a o mie de copii”.

Madame Blavatsky: „Krishna a produs miracole, i-a vindecat pe cei ologi si orbi, i-a inviat pe cei morti”.
Acharya S.: „El a facut miracole, a inviat pe morti, i-a vindecat pe leprosi, pe cei surzi si pe cei orbi”.

Opera teozofica a lui Madame Blavatsky = apologia Satanei

Si mai sunt si multe alte fragmente, demonstrandu-se astfel faptul ca autoarea Acharya S. s-a inspirat mult din opera lui Madame Blavatsky. Pentru cei care nu stiu, Madame Blavatsky este cea care sustinea ca Satana este adevaratul Dumnezeu al Universului:

„In antichitate si in realitate, Lucifer sau Luciferus este numele entitatii angelice care prezideaza lumina adevarului. Lucifer este lumina divina si terestra, Sfantul Duh si Satana fiind unul si acelasi lucru. Si acum e dovedit faptul ca Satana sau Dragonul Rosu, si Lucifer, „purtatorul de lumina” se afla in noi, in mintea noastra; este eliberatorul nostru inteligent si mantuitorul atractiilor noastre animalice. Fara acest principiu, noi n-am fi altceva decat animale.

Diavolul este numit acum intunericul, desi in Biblie lui i se spune ‘Fiul lui Dumnezeu’ si steaua luminoasa a diminetii. El a fost transformat de Biserica in Lucifer sau Satana, pentru ca e mai mare si mai vechi decat Iehova”.

Asadar, Acharya S. nu face altceva decat sa continue promovarea ideilor oculte si sataniste ale lui Madame Blavatsky, idei care au fost preluate si de organizatiile francmasonice.

Ideile ridicole a lui Acharya S. precum ca Iisus ar fi insusi Soarele

Sa vedem in continuare cateva idei din cartea „Iisus si Soarele de-a lungul istoriei” a lui Acharya S., din care veti putea afla pana unde poate duce minciunile sataniste pe care ea le promoveaza.

„Ca Iisus este de fapt Soarele se poate vedea din Biblie, Ioan 8:12: ‘Deci iarasi le-a vorbit Iisus zicand: ‘Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii'”.

Absolut ridicole ideile d-nei Acharya. Iisus a fost un om in carne si oase, nu un soare. Chiar din Evanghelia dupa Ioan se poate deduc asta: „Iisus le-a vorbit”. Ati auzit vreodata vreun Soare vorbind? Buna gluma. Atunci cand Iisus se refera la El ca la lumina, acest lucru este o metafora, Iisus dorind sa spuna ca doreste sa-i scoata pe oameni din intunericul ignorantei si a pacatelor. Lumina pe care Iisus o ofera oamenilor este mantuirea; Iisus ofera viata eterna, in sensul in care sufletele noastre vor fi alaturi de Dumnezeu pentru totdeauna.

Intr-un pasaj mai jos din aceeasi Evanghelie dupa Ioan, Iisus explica ca El desi este lumina (adica ofera lumina vietii – mantuirea), totusi El este in acelasi timp si om: „Atat cat sunt in lume, Lumina a lumii sunt” (Ioan 9:5). Dar Iisus se mai refera la El ca fiind si apa (Ioan 7:37 – ‘Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea’) si paine (Ioan 6:35 – ‘Si Iisus le-a zis: Eu sunt painea vietii). Mergand pe aceeasi logica a d-nei Acharya, de ce n-ar fi Iisus si zeul apei sau zeul painii? Cred ca oricine cu o minima logica teologica isi da seama ca toate acestea (‘Eu sunt lumina’, ‘Eu sunt apa’, ‘Eu sunt painea’) nu sunt decat niste figuri de stil, pentru ca Iisus sa poata transmite mai usor mesajul sau catre omenire.

Tot aceeasi d-na Acharya S. ne mai spune:

„Rolul lui Iisus ca ‘lumina a lumii’ si Soare este lamurit in Matei 17:2: ‘Si S-a schimbat la fata, inaintea lor, si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina’„.

In primul rand, sa vedem ce se spune cu un verset inainte: „Si dupa sase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru si pe Iacov si pe Ioan, fratele lui, si i-a dus intr-un munte inalt, de o parte”. Dar oamenii pot lua dupa dansii alti oameni; un Soare nu poate lua cu dansul doi oameni! Dar, pentru a intelege contextul mai larg, sa vedem ce se spune capitolul 17:1-8:

1. Si dupa sase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru si pe Iacov si pe Ioan, fratele lui, si i-a dus intr-un munte inalt, de o parte.
2. Si S-a schimbat la fata, inaintea lor, si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina.
3. Si iata, Moise si Ilie s-au aratat lor, vorbind cu El.
4. Si, raspunzand, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este sa fim noi aici; daca voiesti, voi face aici trei colibe: Tie una, si lui Moise una, si lui Ilie una.
5. Vorbind el inca, iata un nor luminos i-a umbrit pe ei, si iata glas din nor zicand: „Acesta este Fiul Meu Cel iubit, in Care am binevoit; pe Acesta ascultati-L”.
6. Si, auzind, ucenicii au cazut cu fata la pamant si s-au spaimantat foarte.
7. Si Iisus S-a apropiat de ei, si, atingandu-i, le-a zis: Sculati-va si nu va temeti.
8. Si, ridicandu-si ochii, nu au vazut pe nimeni, decat numai pe Iisus singur.

Totul nu este decat o metafora, comparand luminozitatea chipului lui Iisus cu a Soarelui. Daca discipolii ar fi crezut intr-adevar ca Iisus ar fi fost Soarele, ei ar fi putut spune ca s-a transformat in Soare. Dar Iisus era om atunci, caci purta si haine. Precum spunea si John Paul Heil in „Transfigurarea lui Iisus”: „Cand Iisus apare stralucind ca un Soare, atunci El s-a transformat intr-un personaj paradisiac care inca mai traia pe Pamant.”

O alta afirmatie plina de ridicol a d-nei Acharya S. (ce tot incearca sa arate ca Iisus = zeul Soare) arata precum ca:

„In Apocalipsa lui Ioan (1:7) citim despre Iisus: ‘Iata, El vine cu norii si orice ochi Il va vedea’, ceea ce arata ca semana cu un Soare material”.

Imi pare rau, dar d-na Acharya n-are nicio treaba cu interpretarile biblice. Scoate din context fraze, pe care le interpreteaza cum doreste ea. Sa vedem din aceeasi Biblie ce spune Marcu (13:24-26):

„24. Ci in acele zile, dupa necazul acela, soarele se va intuneca si luna nu-si va mai da lumina ei.
25. Si stelele vor cadea din cer si puterile care sunt in ceruri se vor clatina.
26. Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori, cu putere multa si cu slava”.

Atunci cand Iisus va veni pe nori, Soarele se va intuneca, ceea ce demonstreaza inca o data (daca mai era nevoie) ca in Biblie nu se spune nicaieri ca Iisus ar fi Soarele.

Principalul motiv pentru care cei care au scris Noul Testament au comparat chipul lui Iisus la fel de stralucitor ca si Soarele, a fost acela de a explica oamenilor faptul ca Iisus este Dumnezeu. Doar ca o persoana straluceste ca un Soare nu inseamna ca acea persoana este Soarele. De exemplu, tot in Biblie gasim ca „cei drepti vor straluci ca soarele in imparatia Tatalui lor” (Matei 13:43), „Luna va straluci ca soarele” (Isaia 30:26), „Si am vazut alt inger puternic, pogorandu-se din cer, invaluit intr-un nor si pe capul lui era curcubeul, iar fata lui stralucea ca soarele” (Apocalipsa 10:1). Comparatia cu Soarele e doar o figura de stil; dar d-na Acharya vede altceva, iar logica ei este atat de lipsita de sens, incat nu cred ca merita sa-i mai acordam vreo importanta.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

18 Comments

 1. Minciuna???!!! atunci de ce oamenii cand spun rugaciuni le spun cu fata la rasarit??. Domnilor o explicatie logica, daca tot o sa-mi spune-ti ceva despre isus si apropo isus acest om a fost pus in locul soarelui, nu este soarele simplu pt adorat. Din acesta cauza religia spunea „crede si nu cerceta” pt ca daca cercetezi aflii adevarul despre religii, ca sunt false si puse tot de aceasi oamenii care ne controleaza.

 2. Am mai scris odata pe aici pe undeva ca nu religia spunea si spune „crede si nu cerceta”, ci filozoful grec Celsus care era un opozant al religiei crestine iar Iisus se scrie cu doi i daca vorbim despre acelasi Iisus. Isusul tau inseamna magar daca traduci din limba greaca veche. Iar crestini nu spun rugaciuni spre rasarit. Ceea ce spui tu e dogma bisericii de rit vechi. Dar cine stie..poate tu ai citit undeva aberatii cum ca, crestinii din ziua de azi se roaga spre rasarit 🙂
  Altarul bisericii ortodoxe(adica a locului imparatesc) e indreptat spre rasarit si totodata te rogi spre rasarit cand esti in biserica, ca doar nu o sa stai cu spatele la altar si daca nu stiai e indreptata spre rasarit pentru ca la rasarit era paradisul pierdut creeat de Dumnezeu. Dar era vorba de un rasarit ceresc si e posibil sa gasesti acolo unde terenul nu permite si biserici indreptate spre alte directii geografice pentru ca Dumnezeu e considerat a fi pretutindeni.
  Crestinii spun rugaciuni in genunchi in fata unei icoane/fara icoana sau in pat daca starea de sanatate nu le permite, cu ochii inchisi sau deschisi, cu voce tare sau in gand, iar faptul ca are in fata o icoana nu reprezinta vreun chip cioplit sau vreun idol ci are o alta semnificatie pe care o sa o inveti daca o sa mai citesti din cand in cand cate o carte religioasa.
  Si nu e specificat absolut nicaieri ca Iisus e soare. E prezentat ca fiind lumina lumii pentru ca a venit pe pamant ca sa ne lumineze mintile.
  Nu mai privi lucrurile atat de superficial, iar daca vrei sa comentezi despre un subiect studiaza-l inainte nu doar documente impotriva subiectului. Studiaza si parerile pro si contra.

  Sunt simple dogme si ritualuri tot ce stii despre crestinism dar tu ia ce e mai bun din tot crestinismul! i-a ce e mai bun din tot ce te inconjoara!
  Te asigur ca o sa gasesti si la crestinism multe lucruri bune cu toate ca are si parti negative. Orice rau are si un bine 🙂

 3. Domnule razvan religia a omorat mai multe persoane decat a omorat stiinta.
  Vaticanul se considera scaunul lui sfantul petru, de ce evanghelia dupa petru nu este canonizata?, deoarece in evanghelia dupa petru se spune clar ca isus este fiu de om, apoi apostolul toma care a spus ca nu s-au inmultit painiile, ca nu s-au inmultit pestii, ca nu s-a transformat apa in vin, apoi cartea lui enoh care nu a putut fi facuta disparuta de catre biserica, cred domnule razvan ca a-ti citito in ea se psune clar enoh a fost luat in spatiu de catre extraterestrii si acei extraterestrii ii explicau sistemul solar, isus daca era fiul lui dumnezeu stia tot despre sistemul solar si planete, dar el habar nu avea, el doar pilduia.

 4. Fii atent la ce iti spun si sa iti aduci aminte de mine in acele momente…intr-o zi o sa te plictisesti serios de toate conspiratiile pe care le citesti si o sa ajungi ca nu o sa mai stii ce sa crezi, o sa te transformi intr-o leguma care nu v-a mai avea propria ei parere personala daca tu iei asa de in serios tot ce citesti printr-o carte sau alta.
  Tu chiar crezi ca autorul lui peste vine cu o carte si iti arunca tot adevarul lumii asa in fata?
  Am crezut si eu in momentele mele de naivitate ca daca il citesc pe x si pe y o sa aflu ceva important despre lumea asta dar m-am inselat amarnic. Nu am facut altceva decat sa ma indoiesc de tot ce credeam pana atunci si sa ma afund in intrebari la care nu le-am gasit nici un raspuns pana acuma.

  Adevarul lumii esti tu…nimeni altcineva…descopera-te pe tine si o sa descoperi tot adevarul despre lumea asta pentru ca tu esti o parte din lumea asta.
  Nu e necesar sa vina cineva sa-ti spuna adevarul, petreceti doar cateva minute cu tine in fiecare zi si descopera-te. O sa vezi ca o sa afli mult mai multe.

  Si DA….nu traim intr-o lume a perfectiunii…dar cred ca te-ai fi plictisit rau ca totul sa-ti fie perfect. Tu ce scop ai mai fi avut aici? Ai fi trait ca un trantor pe malul marii care sta in hamac toata ziua si la care ii face vant maimutele cu o frunza de bananier. Nu ai mai fi trudit la nimica, nu ti-ar mai fi fost pusa la incercare compasiunea fata de ceilalti.

  Traim intr-o lume rautacioasa intr-o oarecare masura si nu mai trebuie sa ne mire faptul ca gasim rautate chiar si in cadrul biserici. Vezi tu ce poti sa faci cu viata ta si incearca sa fii tu mai bun decat toti cei pe care ii vezi rai si starea ta de fapt te va definii in fata Lui Dumnezeu.
  Daca preotii timpurilor care au constituit biserica catolica au facut inchizitiile si au omorat mii de oameni, acesta e pacatul lor si vor da seama de el intr-un mod sau altul mai mult ca sigur.
  Tu daca intr-o viata anterioara ai fost violator ai prefera ca acuma sa nu te mai vada nici o fata pentru greseala ta?
  Crimele au fost in trecut…acum traim in prezent si poate nu stii dar stiinta si tehnologia omoara mai multi oameni anual decat orice altceva(ma refer la modul artificial si fortat), doar ca nu privesti tu in profunzime problema, nu stii ce inseamna stiinta sau refuzi sa vezi crimele facute prin intermediul ei.

  apropo…nu-mi mai zi „domnul Razvan” ca ma streseaza
  Daca vrei sa oferi respect cuiva apasa pe tasta shift (ce o gasesti inainte de Z) atunci cand ii scrii prima litera din nume.

 5. Adearul este intodeauna la mijloc. Pastrati echilibrul si raspunsul la toate intrebarile v-a venii. Pana una alta trecand peste toate conspiratiile lumii acesteia in care traim , este noapte invierii lui Iisus, cel care se spune ca dat Lumina lumii,eu personal refuz sa cred ca sunt doar o mica marioneta in mainile cuiva mai”jmecher”ca mine, reptilian , zamolxian etc , etc,
  Sant pra multe taine care ne inconjoara ca sa putem avea raspunsul la aceste intrebari
  Taina invierii imi place sa cred ca ne aduce mai aproape de ceea ce santem cu adevarat OAMENI
  O seara luminata va doresc . Cu drag

 6. Cred in creatie [ nu confundati cu dz creatorul sau alte nebunuii]
  Sper sa nu incep gresit SI SA FIU DESTUL DE COERENT IN IDEII CA SA INTELEAGA TOATA LUMEA CEL PUTIN CEA INTERESATA DE IDEOLOGIA CRESTINA.rog a mi se scuza greselile gramaticale .
  PROPUN UN EXERCITIU DE LOGIGA: 1+1=2. NU CRED CA NIMENI NU MA POATE COMBATE, AM CONSTIENTIZAT O LEGE SIMPLA DE LOGICA DUPA CARE FUNCTIONEAZA LUMEA NOASTRA si dupa care neam creeat societatea aproape functionala [ o sa aflati se de ce aproape functionala]…. alt ex orice institutie dintrun stat sau chiar si evolutia omului de la ardc cu sageti la deplasarea pe luna au fost posibile datorita unor legi bine stabilite din inainte ele fiind logige deci societatea si viziunea pe care omul sia creato in jurul sau este aproape logica si funcionala am sa explic si de ce aproape
  deci daca in societatea noastra exista conceptul de religie inseamna ca are legi logice……….hmmmm oare. exercitiul nr 2 .
  legile „logice” religie crestine spun art nr 1 dumnezeu este a tot puternic….. nimeni nu poate combate idea si legea aceasta cu argumentatie scrisa sau imaginata dar sa nu ne incurcam in prea multa vorbaraie.definim atot puternicia : tOATE CONCEPTELE si puterile omenesti sau supra omenesti , toate legile fizice quantice ezoterice energetice,tot ce imaginatia omului a filozofat gandit sau scris in decursul oamenirii de la simplu concept de 1+1= 2 pina la „fabulatiile” despre marimea universului si aparitia lui prin concepte fizice metafizice sau cum vrei voi la puterea 1 – 9999k sau cat dorit voi infinitatea e joaca de copil pentru dumnezeu si atotputernicia lui.toata lumea crestina e deacord cu conceptul asta.
  atunci sa luam primul capitol al biblie colectia sau cartea de capatai a religie crestine pilonul si colectia de legi de viata si de moarte dumnezeu atot puternicul care prin atotputernicia lui vede [sia am sa explic de ce am folosit vede si nu controleaza] trecutul si viitorul creaza omul pe care il plaseaza in utopia sau rai dar in acelasi timp ii da o lege sacra sa nu muste din fructul oprit……. hmmm deja conceptul de 1+1= 2 sa dus „drq” pai daca dumnezeu a creat omul vazand viitorul nu a vazut si fatul ca va musca explicatia pe care o dau cartile si toi mai marii bisericii e una si salvatoare cred ei……… ba da a vazut ptr ca este atot puternic ca daca nu vedea nu mai era atot puternic dar exista liber arbitru omul avea dreptul de a alege . pai daca avea dreptul de a alege dumnezeu zicea in felul urmator sunt 50% sanse sa muste 50% sanse sa nu muste….. pai tu atunci vezi in viitor si esti atot puternic si stii 100% ce voi face sau creezi ecuatii cu necunosute complicate si la urma rezolvare e sa dai cu zarul . Ca sa spui ca dumnezeu e atot puternic trebuie sa afirmi ca dumnezeu nu merge cu 50% si 50% ci fiind atot puternic trebuie sa stii 100% concluzia simpla daca tu stii 100% ce voi face eu oare ce drept de a alege am eu am un destin predestinat de creator si dispare liberul arbitru care intra in contradictie totala cu atotputernicia lui dumnezeu. concluzia; daca eu ma uit la un film in reluare am puterea de a prevedea in viitor si stiu exat ce va face ala in secventa 2 o viata daca asi repeta filmul ala tot aceiasi miscare o sa o faca in secventa 2 adica va musca din mar atunci concluzia: dumnezeu este ori un copil cu lupa care prajeste furnicile cu lupa ori nu este atotputernic.
  CU DRAG am analizat primul capiton din cartea de capatai si prima lege a crestinismului . o institutie aceptata de statul roman si ma refer la el ptr ca sunt roman . traim intro societate in care se pot elabora ecuatii cu necunoscute incat sa calculam traiectoria unor sateliti sau lansari spatiale sunt legi fixe date dar acceptam o institutie la care 1+1 nu este agal cu doi. o societate in care prostia nimicnicia si ignoranta predomina si care otraveste mintea si dezvoltarea omului intrun mediu sanatos si stabil ptr pshic doar ptr simplu motiv ca nu vrem sa aceptam ca totusi 1+1= 2.
  ACEST POST ESTE DOAR PTR OAMENII CARE AU CAPACITATEA MENTALA DE A ACCEPTA CA 1+1=2.
  NU SE ADRESEAZA CELOR INDOCTRINATI IN MITOLOGIE SI BARBOLOGIE FARA SENS SI LOGICA DECI II ROG SA SE APTINA DE LA COMENTURI PE SEAMA ARTICOLULUI MEU SI SA RAMANA IN IGNORANTA SI NIMICNICIA LOR
  CU DRAG ” PILGRIM ” ,,,,,, PTR MAI MULTE DISCUTII INTRATI PE BLOG http://UNCODMAIMIC.BLOGSPOT.COM/

 7. […] Desigur, mergând pe acelaşi principiu, putem demonstra că Charles de Gaulle n-a existat niciodată (http://www.lovendal.net/wp52/celebrul-presedinte-francez-charles-de-gaulle-n-a-existat-niciodata/), la fel cum nici împăratul Napoleon n-a existat niciodată (http://www.lovendal.net/wp52/mitul-napoleon-bonaparte-imparatul-n-a-existat-niciodata-fiind-o-personificare-a-zeului-apollo/). Până unde putem merge cu ridicolul şi aberaţiile? Se pare că destul de departe. Poate că cei care mai susţin că Iisus n-a existat, fiind o personificare a zeului-soare, ar trebui să citească cele 2 articole de mai sus. Şi apoi să-şi dea seama de ridicolul situaţiei, să citească, la urmă, acest articol: http://www.almeea.com/iisus-zeul-soare-o-noua-minciuna-francmasonica-si-satanista/ […]

 8. Aberatii mai mari ca acelea ale lui Dragos si ale lui Sorin n-am mai vazut nicaieri . Dragos tu cand vorbesti de religie faci referire la catolicism . Nu baga in aceeasi oala si celelalte religii . Sorin nici macar nu ti-am citit comentariul , nu are rost pentru ca atata timp cat vei folosi logica pentru a explica ceva , vei ajunge sa te indepartezi tot mai mult de acel adevar pe care incerci sa il explici neobservand ca adevarul este unul simplu si ca se afla chiar in fata ta . Nu sunt un adept al creationismului . Va sugerez tuturor sa incepeti sa studiati Biblia nu sa o cititi ca pe o carte oarecare . Folositi-va de trimiterile de la sfarsitul fiecarui verset . Abia cand vom ajunge sa intelegem Biblia , abia atunci vom vedea cu totii ce se ascunde in spatele cortinei .

 9. Domnule Razvan, adevarul e cel pe care il spuneti, adevaratul meu Dumnezeu sunt eu insumi. Totusi, indoiala e pozitiva, toate descoperirile care au marcat evolutia lumii au survenit exact indoielii vis a vis de „adevarurile” vremurilor respective. Iar aceste adevaruri au fost de regula inoculate de catre biserica in incercarea ei perpetua de a stapani, de a gestiona. Si stimate domn, crime in numele credintei si religiei se comit si azi, ganditi-va pur si simplu ca americanii au distrus Serbia pentru a „garanta” dreptul la islamism unor oameni care pana mai ieri nici nu existau pe harta. Afghanistan, Irak si toate cele care au urmat au ca motiv oficial o intriga legata de credinta si de afirmatia „poporului ales” conform careia ei detin adevarul absolut. Ei bine, nimeni nu detine adevarul absolut, el se afla in noi, dar suntem manipulati zilnic si impiedicati sa-l cautam si sa-l gasim. Asta e motivul pentru care e util sa ne indoim, e util sa cautam variante proprii la toate ineptiile pe care ni le propun oamenii in costum de ninja, politicienii, Natiunile Unite, etc.
  O zi excelenta!

 10. Da, sunt deacord cu ce zice FisherKing ,si vreau sa adaug ceva,
  ….. caci acest personaj „Isus Hristos” este al crestinilor, creati de familiile instarite care se razboiau cu alte state pentru averi si a sclipi ochii omului prin coruptii si constructiile bisericilor neasemuit de mari,voluminoase si frumoase.Au avut bani sa plateasca pe sculptori,pictori,soldati,etc….apoi pe altii sai omoare,ca sa nu fie concurente.
  Dar adevaratul Isus este,spiritual si aducator de pace omului revoltat nedreptatilor si iluminarea,in limba ebraica i se spunea si Emanuel acest cuvint inseamna „Dumnezeu este cu noi”
  Deaceea Admin, Sabia nu are ce cauta in Biserica crestina,daca ar fi creata in cinstea si numele lui Isus, si daca biserica ar promova adevaratul Isus.
  Dar ei promoveaza un Isus Hristos al grecilor si un Isus Cristos al romanilor care cerea dreptate prin sabie,caci musulmanii le atacau templul,romanilor trebuiau sa le plateasca tribut,iar grecii aveau Filosofie si Stiinta.Bine e mult de spus dar ma opresc aici…
  Si deaceea, nu exista iluminati in biserica crestina ci exista sfinti creati dupa moarte pt sclavia si acte sociale in numele bisericii,avem credinta in aceasta biserica si un Dumnezeu pe care nul cunoastem, caci ei ne spun ca Dumnezeu este Secret,avem deasemeni urmasi ale faptelor sale care ii sustin.
  Uitate la Vatican si straiele kardinalilor crezi ca Isus asta a promovat pe pamint?totul este deosebit de faimos si bine creat ochilor,BRAVO LOR,dar sa nu mai minta
  Religia apartine pamintului si materiei precum trupul omului,totul se va invirti in veci pe pamint,doar sufletul daca va sti sa se dezataseze va fi Liber si va ajunge linga Isus si alti iluminati din Univers,asa cum Dumnezeu nea lasat pe fiecare cu forma si rasa lui.