„Zeul” Miscarii New Age – Maitreya – este Lucifer?

New Age este un curent spiritual occidental apǎrut in a doua jumǎtate a secolului 20. Miscarea New Age isi are radacinile in Societatea Teosofica, fondata in 1875 de catre celebra „Madame Blavatsky”. Adeptii acestui curent pretind o apropiere mai mare de spiritualitate, ei sustinand ca acest lucru este necesar pentru ca omenirea sa poata intra intr-o „noua varsta”, in care va domni armonia universala. Curentul presupune apropierea traditiilor spirituale si metafizice si infuzia lor cu influente de la psihologia dezvoltarii personale si motivationala, medicina holistica, parapsihologie, studii ale constiintei, fizica cuantica”.

Adeptii New Age sustin parerea ca fiecare individ, avand origini divine, este chemat sa-si construiasca propriul drum spiritual, folosindu-se pentru aceasta de un patrimoniu care cuprinde orice traditie mistica sau religioasa, aici incluzandu-se si samanismul, neopaganismul, Cabala, ocultismul, dar mai ales folosindu-se de propria experienta interioara si de propriul discernamant. In aceasta intreprindere, el poate fi ajutat de ghizi, ingeri, guru, etc.

In aprilie 1982, Miscarea New Age si-a anuntat venirea in multe tari, prin reclame, a lui Maitreya, considerat a fi „Hristos”: „Hristos este acum aici. Aratandu-ne calea de iesire din criza prezenta. El nu vine ca sa ne judece, ci ca sa ne inspire si sa ne ajute. Invatatorul lumii, Domnul Maitreya, cunoscut de crestini cu numele de Hristos. Dupa cum crestinii asteapta cea de-a doua lui venire, evreii asteapta pe Mesia, budistii pe cel de-al cincilea Buda, musulmanii pe Imam Mahdi, iar hindusii pe Krishna. Acestea sunt toate nume date unei singure persoane. Prezenta lui garanteaza ca nu va mai fi un al treilea razboi. Cu ajutorul Lui vom construi o noua lume”.

Se preconizeaza ca la venirea lui, Maitreya sa preia controlul asupra lumii. El fiind numit de Lucifer ca sa conduca lumea conform instructiunilor acestuia. Se va stabili un sistem de control universal pentru ca numai cine controleaza distribuirea proviziilor poate conduce lumea.

In perioada Noii Ere, permisiunea de a face comert si de a incheia afaceri va fi acordata numai celor ce vor jura loialitate lui Maitreya, sau mai specific lui Lucifer. Fiecarui cetatean al lumii i se va da un numar care va trebui folosit in toate tranzactiile – incluzand si afaceri marunte – o cartela de credit universala. Banii in numerar vor fi eliminati.

Benjamin Creme, unul dintre membrii de frunte a miscarii britanice New Age, este un premergator si purtator de cuvant a lui Maitreya. Dupa cum spune el, Maitreya traieste deja in lume. Se spune ca Maitreya poseda puteri spirituale extraordinare.

Supranumit „Hristosul” ca sa deruteze omenirea, Maitreya este de fapt o figura antihristica. In mesajele lui, el a pretins ca este capul unei ierarhii de dumnezei sau maestrii si ca este superior lui Iisus care se presupune a fi fost unul dintre ucenicii calauziti de el. In timp ce lui Iisus i se acorda locul cel mai de jos pe „lista maestrilor”, Maitreya este socotit a fi un initiat de gradul sapte, cel mai inalt nivel.

Maitreya va cauta sa impuna religia New Age. Astfel Miscarea New Age ameninta cu violenta si chiar cu exterminarea evreilor si crestinilor care nu vor sa coopereze cu Maitreya si cu religia Miscarii New Age. In ciuda frecventelor discursuri despre nevoia unei „libertati religioase”, membrii Miscarii New Age sustin cu tarie ideea ca libertatea religioasa trebuie sa inceteze in Noua Era. Cu alte cuvinte, crestinismului biblic ii va fi negat dreptul de a exista.

Miscarea New Age respinge cu tarie traditia religioasa iudeo-crestina, deoarece evreii si crestinii cred intr-un singur Dumnezeu. Se afirma ca astfel de credinta era demodata, provoaca dezbinare si din aceasta cauza lumea trebuie sa fie „eliberata”. Singura solutie este distrugerea crestinismului cu toate radacinile lui.

Miscarea New Age pare sa mearga inainte spre victorie sub lumina calauzitoare a lui Lucifer. Organizatiile ei s-au extins deja in intreaga lume printr-un sistem de retele bine puse la punct. Dar tot ce poarta sigilul lui Lucifer, adica a lui Satan, este condamnat de la bun inceput. Construit pe minciuna, nu are o baza durabila, pentru ca nu Satan, ci Iisus Hristos este Domnul.

Chiar daca maestrii intelepciunii si fiintele demonice care lucreaza pentru Satan in Miscarea New Age cred ca vor construi o lume noua, aceasta se va prabusi asemeni unei case de carti de joc, inca inainte ca ea sa fi fost terminata, pentru ca Dumnezeu este unul singur, nemuritor, intronat deasupra tuturor lucrurilor.

Be the first to comment

Leave a Reply