Home Spiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala Adorarea Soarelui, intre veneratie francmasonica si interdictie biblica

Adorarea Soarelui, intre veneratie francmasonica si interdictie biblica

by admin
94 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Conform iluminatului si francmasonului Adam Weishaupt, Soarele este faclia ratiunii, iar marele maestru mason Albert Pike a facut conexiunea cu simbolul Soarelui: „Adoratia Soarelui a devenit baza tuturor religiilor din antichitate. Cu mii de ani in urma, oamenii au adorat soarele. Initial, au privit dincolo de orbita, spre zeul invizibil si l-au personificat ca Brahma, Amun, Osiris, Bel, Adonis, Malkarth, Mithras si Apollo. Krishna este zeul-soare hindus. Soarele ne este prezentat in cadrul Masoneriei, initial, ca sursa a luminii, dar mai insistent ca simbol al autoritatii suverane”.

Mergand mai departe, masonul Carl H. Claudy a stabilit chiar o legatura intre adorarea Soarelui si ceremoniile din cadrul lojei masonice in cartea sa, Introducere in Francmasonerie: “Loja il pune pe initiat pe calea care duce spre lumina, dar lui ii revine sa calatoreasca pe drumul serpuitor spre Estul simbolic. Iar locul intunericului este Nordul” . De ce considera masonii nordul ca loc al intunericului ne arata Cartea lui Isaia (14, 13): „..mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aseza jiltul meu in muntele in care se aduna zeii, voi pune salasul meu, in miazanoaptea cea mai departata…”

In Vechiul Testament, in Deuteronom exista o referire la condamnarea adorarii Soarelui: “Daca se va dovedi in vreuna din asezarile tale, barbat sau femeie care sa se fi dus sa cinsteasca alti dumnezei si sa se fi inchinat lor: la soare, la luna, ori la toata ostirea cerului…Si de se va sti ca aceasta ticalosie s-a faptuit in Israel…sa starpesti faradelegea din mijlocul tau!”

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

9 comments

Sinergetic 6 februarie 2011 - 22:19

Masonii confunda soarele cu Lucifer.

Ce frig e afara. Geru-i ger!

Laurentiu 6 februarie 2011 - 22:22

Si imparatul Constantin a ramas adorator al soarelui pana pe patul de moarte, crestinandu-se inainte sa moara.Cultul soarelui pleaca din Babilon,iar oamenii il adorau pe Nimrod care era reprezentat ca zeul al soarelui

luckyy78 7 februarie 2011 - 12:02

NE INCHINAM SI NE PUNEM ICOANELE CATRE EST. SUNTEM TOTI MASONI? SUNT PREOTII NOSTRI MASONI?

George1000 7 februarie 2011 - 12:44

Nu va luati dupa masoni c MINT CU NERUSINARE. Acest articol e alta minciuna francmasonica. Daca cautati numele zeilor expuse in acest articol, pe Wikipedia, veti vedea ca nici unul nu e zeul soare.

Laurentiu 7 februarie 2011 - 14:21

George nu te lasa pacalit de wikipedia, ca acolo in mare parte sunt minciuni

sorin 7 februarie 2011 - 16:41

Daca arhie piscopi de la noi poarta sorturi masonice pe sub sutana nu ne mai mira nimic eu stiu doi episcopi care sunt si masoni poate letal sa stie mi multi ca lucreaza in BOR.

shalom 7 februarie 2011 - 18:27

Nu stiu sigur daca are sau nu legatura cu masonii.In Biblie se arata clar ca inchinarea la soare sau inchinaciunea cu fata la rasarit nu sunt pe placul Domnului Dumnezeu.
Si totusi chiar de la inceputuri TOATE bisericile crestine ,indiferent de rit,au altarele pozitionate spre rasarit,iar icoanele din case sunt puse pe peretii rasariteni.
Asta este una din multele contradictii.
Shalom!

Laurentiu 7 februarie 2011 - 21:49

chiar si inchinarea la icoane nu sunt pe placul lui Dumnezeu. nu zice El intruna din porunci sa nu ne facem chip cioplit?

shalom 8 februarie 2011 - 6:37

Pai am spus “una dintre contradictii”.

Leave a Comment