Iata care sunt cele 12 tipuri de fenomene spiritiste autentice

In cartea „Nouvelle experience sur la force psychique”, cunoscutul om de stiinta si cercetator psihic William Crookes imparte diferitele fenomene spiritiste in urmatoarele clase:

1. Miscari de corpuri grele prin contact direct dar fara nicio sfortare mecanica (de ex. paharul sau „uija” plansetelor spiritiste se misca singure).

2. Fenomene de „percusiune” – adica producere de loviri sau de simple atingeri pe corpul nostru sau in genere orice fel de loviri, pe cale nevazuta – precum si producere de sunete de aceeasi natura.

3. Alterarea greutatii corpurilor. (Prin anumite procese psihice diferite corpuri pot deveni mai usoare sau mai grele; in anumite imprejurari greutatea lor devine atat de mare, incat nu mai pot fi urnite din loc. Asemenea cazuri se pot intampla si cu anumiti oameni cu inclinari mediumnice).

4. Miscari de obiecte grele asezate la o oarecare distanta de medium si deci produse fara niciun contact asupra lor.

5. Ridicari de corpuri grele deasupra pamantului prin puteri nevazute.

6. Ridicarea de la pamant a unor corpuri omenesti si plutirea lor in vazduh. (W. Crookes mentioneaza ca a constatat personal trei asemenea cazuri de inaltari in aer).

7. Miscari independente de mici obiecte fara contactul nimanui.

8. Aparitii luminoase.

9. Aparitii de maini luminoase printr-o proprie luminozitate sau vizibilitate la lumina obisnuita.

10. Scriere directa (in unele sedinte si fara interventia nimanui, comunicarile ce se transmit de „spirite” sunt scrise direct, fara ca nimeni sa atinga condeiul).

11. Forme si figuri de vedenii.

12. Cazuri particulare de fenomene din care se deduce.

Be the first to comment

Leave a Reply