Originea civilizatiei noastre – constelatia Orionului – si legatura cu marile piramide egiptene si mayase

De ce acest model de stele se repeta in monumentele din intreaga lume antica? De ce omul antic a considerat constelatia Orion ca fiind una dintre constelatiile cele mai proeminente in cer? Orion a fost una cruciala pentru omul antic in trecut, iar aceste civilizatii demult pierdute au platit tribut zeilor din Orion, construind monumente incredibile si plasandu-le in anumite locatii de pe Pamant.

Astronomii se refera la Orion ca M42, dar umanitatea antica stia despre aceasta constelatie cu mii de ani inainte de existenta astronomiei moderne, fara ajutorul telescoapelor si a calculatoarelor. Orion este un loc unde se nasc stele, iar astronomii se refera la Orion ca la o „pepiniera stelara.”

Constelatia Orion este una dintre formatiunile de stele cele mai proeminente pe cerul noptii si este una dintre cele mai renumite constelatii usor de identificat, noaptea pe cerul senin. Ea este numita Orion, dupa zeul grec din secolul al 8-lea i.Hr. Atunci cand uniti stelele, ele formeaza capul, umerii, centura si picioarele unui om. Cele trei stele principale din constelatie sunt Alnilam, Alnitak si Mintaka.

Mitologia egipteana spune ca zeii au coborat din stelele din centura lui Orion si din Sirius, acestia fiind cei care au creat rasa umana. Steaua Sirius, dar si stelele din Orion sunt, probabil, unele dintre cele mai importante stele de pe cerul noptii, nu numai pentru greci si egipteni, ci si pentru alte civilizatii antice din Babilonia, din America de Sud, America Centrala si chiar si pentru triburile native americane din America de Nord.

Este doar o coincidenta ca plasarea unora dintre cele mai importante monumente de pe Pamant (ca de exemplu, piramidele) pare sa fie facuta pentru a imita centura lui Orion pe cer? Cum ar putea exista structuri similare ce indica spre Orion, si care au fost construite de civilizatii situate la mii de kilometri distanta, care, potrivit oamenilor de stiinta moderni, nu au fost conectate in niciun fel? Este aceasta o coincidenta cosmica incredibila? Aztecii, mayasii, egiptenii antici si alte civilizatii antice – toti indicau spre Orion.

In Egipt, textele piramidale descoperite ca fiind sculptate in peretii piramidelor, datand din anul 2400 i.Hr., vorbesc despre un faraon egiptean, Unas, care a domnit timp de 30 de ani, si care a facut in cele din urma calatoria sa finala catre sistemul de stele Orion.

Be the first to comment

Leave a Reply