Sfaturi extraordinare de sanatate ale calugarului-intelept care a trait 104 ani

Social Media

Andrei Voron a fost un calugar-intelept care a trait in Republica Moldova, timp de 104 de ani. Si nu a murit din cauza batranetii / bolii, ci dintr-o prostie: a cazut o grinda peste el, in timp ce repara hambarul. Dar a trait 104 ani sanatos, atat trupeste, cat si sufleteste. Un jurnalist basarabean, M. Docinet, a cercetat dupa moartea inteleptului, notitele lui si a publicat treptat cunostintele valoroase. Iar in acest articol iata cateva din sfaturile inteleptului pentru o viata plina de sanatate:

1) Sa consumati cat mai multe legume, ce au stat la Soare (pentru a fi energizate). Cea mai buna leguma este sfecla rosie, dar mai sunt si alte legume – rosii, ardei, spanac, bostan, morcovi.

2) Nu taiati legumele cu cutitul, deoarece astfel isi pierd partial puterea pamanteasca. Este mai bine sa incercati sa le mancati intregi sau sa le zdrobiti cu mainile / placa de lemn.

3) Carnea nu e buna – ideal ar fi s-o evitati, insa, daca nu va puteti abtine, o puteti consuma. Dar nu mancati deloc carne de porc.

4) Nu consumati deloc cartofi prajiti, dulciuri, prajituri, conserve, alimente marinate.

5) Mancati putin si mai des. Beti multa apa si compot. Vineri tineti post negru – beti doar apa.

6) Seara, dupa cina, plimbati-va pe afara.

7) Nu consumati ceai, cafea, bere si bauturi carbogazoase. Singurul ceai bun e cel facut din ramure tinere de par, ce este foarte aromat si curativ, caci scoate sarurile din apa si amelioreaza durerea.

8 ) Daca sunteti obosit, slabit si aveti dureri, lasati corpul sa se odihneasca si alegeti toata ziua un singur fel de mancare, cel mai simplu.

9) Pentru longevitate, faceti o cura cu mere si nuci o zi pe saptamana. In acea zi mancati 8 mere si 8 nuci – cate una la fiecare 2 ore.

10) Daca sunteti obosit, consumati 2-3 morcovi pe zi, pentru a va restabili puterile.

11) Pentru a nu raci, mancati usturoi si nuci, si dormiti mai mult.

12) Beti apa cat mai curata, dar nu apa minerala imbuteliata.

13) Evitati sarea, zaharul si painea alba.

14) Mierea de albine e minunata. Consumati-o pe stomacul gol cu apa.

15) Sculati-va la rasaritul Soarelui si culcati-va la apusul Soarelui.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)

Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply