O ipoteza controversata: este cancerul e produs de un microb?

Social Media

celula anaeroba 1Aceasta boala grava pentru omenire, cancerul, a starnit de-a lungul timpului o serie de controverse, atat din punct de vedere al cauzelor, cat si a tratamentelor. Iata o ipoteza despre cancer, in opinia cercetatorului R.Webster Kehr, de la Independent Cancer Research Foundation, Inc., o fundatie independenta de cercetare a cancerului.

In acest articol, vom vorbi despre cauzele care produc cancerului. Iar lectia de baza e aceea ca aceasta boala grava e provocata de…un microb! Un laureat al premiului Nobel, Otto Heinrich Warburg, a descoperit ca o celula canceroasa este una anaerobica, adica nu arde oxigenul ca o celula normala, ci fermenteaza glucoza pentru a obtine energie. Iar, transformarea din celula normala in una anaerobica se datoreaza unui microb. Dar, ce fel de microb? Unii spun ca e virus, altii ca e o ciuperca, iar altii ca e o bacterie. Care e raspunsul corect? Toti au dreptate… toti vorbesc de acelasi microb, si asta intrucat microbul este extrem de pleomorfic, adica isi schimba formele si marimile in mod frecvent, in functie de mediul in care se afla.

Microbul de cancer patrunde in interiorul celulei normale, si chiar si in interiorul nucleului acelei celule, si o transforma in celula canceroasa. Dar care sunt mai exact etapele prin care o celula normala se transforma in celula maligna? Iata-le:

1)  Ca urmare a unei membrane celulare slabite, ce poate fi cauzata de un agent carcinogen sau de multe alte lucruri, un microb e capabil sa patrunda intr-o celula normala.

2) Microbul, odata ce patrunda inauntrul celulei, va consuma din glucoza celulei.

3) Microbul excreta „micotoxine,” niste hormoni periculosi pentru organism.

4) Intrucat micotoxinele sunt extrem de acide, interiorul celulei devine si el foarte acid (o caracteristica a celulei canceroase e aceea ca este extrem de acida).

5) Mitocondriile celulei (care converteste glucoza in energie) primeste extrem de putina glucoza, intrucat microbul a consumat cea mai mare parte din glucoza.

6) Mitocondriile celulei au parte astfel de o serie de micotoxine (un fel de „gunoi daunator”), ce nu pot fi convertite in energie.

7) Sunt trimise semnale catre receptorii de insulina si glucoza ale celulei pentru a se aduce mai multa glucoza.

8 ) Mai multa glucoza patrunde in celula (de 15-17 ori mai multa decat e normal), dar, cea mai mare parte din glucoza e preluata de microb, care se multiplica…iar mitocondriile celulei pur si simplu se „scalda” intr-o mare de micotoxine. In mod normal, glucoza se converteste in piruvat, iar piruvatul patrunde in mitocondrii, dar, fara glucoza, piruvatul devine din ce in ce mai putin.

9) Intrucat exista o limita a acestor doua tipuri de receptori, nu exista o cale prin care mitocondriile sa obtina destula glucoza/piruvat si energie.

10) Celula a devenit acum oficial canceroasa, intrucat nivelul de energie scade si a devenit anaerobica.

Intrucat microbul din interiorul celulei este sanatos, iar celula e bolnava, este foarte greu sa ucizi microbul din interiorul celulei, fara sa ucizi celula. In concluzie, mitocondriile celulei, in loc sa „innoate” intr-o „mare de piruvat” (ce este creat din glucoza), „innoata” intr-o mare de micotoxine extrem de acide. Microbul, nu doar ca fura glucoza din mitocondrii, dar mai si excreta micotoxine. Astfel, celula, pentru a supravietui, este fortata sa se foloseasca de fermentatie, pentru a crea o cantitate cat de mica de energie.

Dar, microbul mai face ceva in interiorul celulei: creeaza un invelis gros de proteine, pe peretii celulei, care, nu numai ca va atrage glucoza, dar va bloca si oxigenul. Asadar, acest invelis gros de proteine indeplineste 3 roluri:

– atrage glucoza: se stie ca celulele canceroase consuma mai multa glucoza decat celulele normale (si de aceea, vitamina C este foarte utila in lupta cu aceasta boala, intrucat vitamina C are o forma moleculara similara cu cea a glucozei, dar vitamina C chiar poate ucide microbul);

– tine departe oxigenul de celula (microbul uraste oxigenul, de aceea scopul invelisului este sa tina oxigenul departe);

– blocheaza sistemul imunitar sa recunoasca acele celule ca fiind celule canceroase.

De aceea, intelegand acest invelis gros de proteine, se poate dezvolta un tratament eficient pentru vindecarea acestei boli grave.


Social Media

Comentariile sunt închise.