Cel mai batran arbore de pe pamant promite un medicament extraordinar: ginkgo biloba!

Social Media

ginkgo bilobaArborele de ginkgo biloba este cel mai batran de pe pamant. Gasit initial doar in China, ginkgo biloba traieste pe aceasta planeta inca dinaintea epocii glaciare. Prin datarea cu C14, s-a determinat vechimea unor frunze fosilizate ale acestui arbore: 250.000.000 de ani. Parazitii si agentii poluanti din aer nu il afecteaza in niciun fel. Un arbore de gingko a rasarit la mai putin de 30 metri de „punctul zero” in primavara de dupa lansarea bombei atomice la Hiroshima.

Arborii de ginkgo biloba au fost importati pe tot globul. Pot fi gasiti in Europa, America de Sud si in orase de pe tot cuprinsul Statelor Unite. Unii arbori care traiesc in prezent au fost declarati ca avand peste 1000 ani.

Nu este surprinzator ca de peste 5000 de ani oamenii folosesc un extract din frunzele acestui arbore remarcabil ca medicament. Extractul se intrebuinteaza in clinicile si spitalele din Europa si Asia, fiind probabil medicamentul cel mai prescris acolo. Numai in Europa, vanzarile acestui extract totalizeaza 500 milioane de dolari pe an. Vanzarile pe reteta in Franta reprezinta 1,5% din toate retetele prescrise pe an. Pe plan mondial, in 1989 au fost scrise 10 milioane de retete pentru extractul de ginkgo.

Extractul de ginkgo biloba s-a dovedit a fi, in urma testelor din toata lumea, un inhibitor de imbatranire eficace. El actioneaza largind vasele de sange care duc spre creier, inima si extremitati, si are rol de protejare impotriva radicalilor liberi, care pot provoca degradari la nivelul tesuturilor. In martie 1988, in „The New York Times” s-a afirmat ca sinteza in laborator a extractului de ginkgo biloba ar putea sa duca in timp la folosirea acestuia in lupta impotriva bolii lui Alzheimer si a numeroase probleme circulatorii.

Arhivele medicale chineze, care dateaza din anul 2.800 i.Hr., atesta folosirea extractului de ginkgo biloba in tratarea multor probleme legate de varsta, inclusiv probleme circulatorii, pierderea memoriei si deteriorare mintala. Doctorul C.H. Warden a declarat in „The Journal of Biological” ca extractul de ginkgo biloba, corect dozat, poate preveni cu succes scleroza arteriale. Rapoarte ale doctorului J.L. Wood arata ca ginkgo biloba poate reduce simptomele unor maladii cum e cea a lui Alzheimer.

Doctorul Ross Pelton afirma ca testele facute pe subiecti sanatosi au demonstrat ca, dupa administrare unor doze de gingko biloba, pacientii prezentau o capacitate de memorare sporita. Testele privind memorarea de scurta durata si memorarea de cuvinte abstracte, inainte si dupa tratamentul cu ginkgo biloba, au demonstrat o ameliorare in ambele directii dupa incheierea tratamentului. In urma unui experiment pe termen lung (sase luni), facut pe bolnavi de Alzheimer, doctorul A. Little a raportat ca tratamentul cu ginkgo biloba a imbunatatit memoria pacientilor sai.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply