Ascunde Vaticanul un artefact crestin extraordinar – un prosop cu chipul imprimat al lui Iisus Hristos de acum 2.000 de ani?

Social Media

Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Una din marile enigme ale lui Iisus Hristos implica o posibila conspiratie a Vaticanului, care ar ascunde documente legate direct de Iisus Hristos; este vorba de asa-zisa scrisoare trimisa de regele Abgar al V-lea lui Iisus Hristos si raspunsul Fiului Domnului.

Legenda spune ca regele siriac l-ar fi rugat in scris pe Iisus sa-l vindece de o boala cumplita, iar Iisus i-a raspuns ca il va vindeca dupa Inaltare la Cer, printr-un trimis personal pe nume Thaddeus. Faptele s-ar fi petrecut in anul 32, iar documentele ar fi fost ascunse la Edessa.

Dar un alt document arata ca Iisus ar fi dat un raspuns oral si si-ar fi imprimat chipul pe un prosop umed. Acel „portret viu” ar fi fost pus intr-un altar al lui Abgar, primul rege crestinat conform legendei.

Abgar al V-lea (mort in anul 50 d.Hr.), numit Ukkāmā (insemnand „negru” in limba siriaca si în alte dialecte ale aramaicei), a fost regele lui „Osroene”, ce avea capitala la Edess. Abgar a fost descris ca „rege al arabilor” de catre Tacitus, o sursa aproape contemporana. Moise din Chorene l-a infatisat pe Abgar ca pe un armean, dar consensul academic modern este de acord ca Abgarizii erau de fapt o dinastie araba.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply