marți, octombrie 4, 2022
AcasăReligieArtefacte religioaseAscunde Vaticanul un artefact crestin extraordinar - un prosop cu chipul imprimat...

Ascunde Vaticanul un artefact crestin extraordinar – un prosop cu chipul imprimat al lui Iisus Hristos de acum 2.000 de ani?

Ascunde Vaticanul un artefact crestin extraordinar – un prosop cu chipul imprimat al lui Iisus Hristos de acum 2.000 de ani?

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008
Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Una din marile enigme ale lui Iisus Hristos implica o posibila conspiratie a Vaticanului, care ar ascunde documente legate direct de Iisus Hristos; este vorba de asa-zisa scrisoare trimisa de regele Abgar al V-lea lui Iisus Hristos si raspunsul Fiului Domnului.

Legenda spune ca regele siriac l-ar fi rugat in scris pe Iisus sa-l vindece de o boala cumplita, iar Iisus i-a raspuns ca il va vindeca dupa Inaltare la Cer, printr-un trimis personal pe nume Thaddeus. Faptele s-ar fi petrecut in anul 32, iar documentele ar fi fost ascunse la Edessa.

Dar un alt document arata ca Iisus ar fi dat un raspuns oral si si-ar fi imprimat chipul pe un prosop umed. Acel „portret viu” ar fi fost pus intr-un altar al lui Abgar, primul rege crestinat conform legendei.

Abgar al V-lea (mort in anul 50 d.Hr.), numit Ukkāmā (insemnand „negru” in limba siriaca si în alte dialecte ale aramaicei), a fost regele lui „Osroene”, ce avea capitala la Edess. Abgar a fost descris ca „rege al arabilor” de catre Tacitus, o sursa aproape contemporana. Moise din Chorene l-a infatisat pe Abgar ca pe un armean, dar consensul academic modern este de acord ca Abgarizii erau de fapt o dinastie araba.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.