Cat de extraordinar poate fi grapefruitul pentru sanatatea umana! Bun pentru inima si in tratamentul cancerului si a diabetului

Unora poate nu le place gustul amarui al grapefruitului. Dar, daca ar sti ce beneficii extraordinare are acest fruct pentru sanatate, atunci poate i-ar acorda o a doua sansa. Exista numeroase motive pentru care ar trebui sa va bucurati de acest super fruct.

Grapefruitul contine multa apa

Grapefruitul contine 88% apa pura. Aceasta face ca el sa fie unul dintre fructele cu cel mai mare continut de apa. Apa este necesara pentru fiecare proces din corpul uman. De ce sa nu va obtineti cotele zilnice de apa consumand regulat un grapefruit?

Grapefruitul scade tensiunea arteriala

Antioxidantii nu sunt doar benefici pentru combaterea cancerului, ci si pentru sanatatea inimii. Combinatia de nutrienti din grapefruit face ca acest fruct sa fie foarte benefic. Un studiu publicat in 2006 in Revista de Agricultura si Chimie Alimentara a constatat ca persoanele care mananca in mod regulat grapefruit sunt mai susceptibile de a avea niveluri optime de colesterol, ceea ce reprezinta un factor care contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Continutul de potasiu din grapefruit este asociat cu capacitatea sa de a reduce tensiunea arteriala.

Grapefruitul reduce riscul de accident vascular cerebral

Asociatia Americana a Inimii afirma ca un consum regulat de portocale, grapefruit si alte citrice reduce riscul de accident vascular cerebral la femei. In 2012, un studiu publicat in revista Stroke a constatat ca femeile care au mancat o cantitate mai mare de grapefruit si citrice au avut un risc mai mic cu 19% de a dezvolta un accident vascular cerebral.

Grapefruitul ofera o piele stralucitoare

Vreti o piele sanatoasa si stralucitoare? Cercetarile spun ca trebuie sa mancati cat mai mult grapefruit. Acest fruct este plin de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi ce provoaca imbatranirea prematura, afectand astfel si pielea. Pentru o stralucire sanatoasa si naturala a pielii, trebuie sa mancati cate doua grapefruit in fiecare saptamana.

Grapefruitul contribuie la scaderea in greutate

Grapefruitul consumat regulat poate ajuta la reducerea poftei de mancare si la scaderea in greutate. Intr-un studiu efectuat, persoanele care au consumat grapefruit de trei ori pe zi, timp de sase saptamani, au avut scaderi semnificative ale greutatii.

Grapefruitul poate preveni rezistenta la insulina

Rezistenta la insulina poate duce, in cele din urma, la cresterea insulinei si a zaharului in sange, care reprezinta un factor cheie de risc pentru diabetul de tip 2. Cercetarile arata ca un consum regulat de grapefruit poate ajuta la controlul nivelurilor de insulina si la reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2. Intr-un studiu, participantii care au consumat grapefruit proaspat inainte de mese au avut un nivel redus de insulina si o rezistenta redusa la insulina in comparatie cu participantii care nu au consumat grapefruit.

Grapefruitul stimuleaza sistemul imunitar

Grapefruitul este un fruct care mareste imunitatea. Continutul ridicat de vitamina C poate proteja celulele de bacterii si virusi periculosi. Grapefruitul contine alte vitamine si substante nutritive care au si proprietati de stimulare a imunitatii, inclusiv vitamina A, care s-a dovedit, de asemenea, ca protejeaza impotriva inflamatiei si bolilor infectioase.

Atentie! Nu mancati grapefruit daca luati oricare dintre medicamentele enumerate (imunosupresoare, benzodiazepine, unele statine). Mai bine consultati un medic inainte de a manca grapefruit in mod regulat.

Foto: wikimedia.org (Commons Creative – free)

 

Be the first to comment

Leave a Reply