A murit cel mai batran om din lume, la varsta de… 146 de ani! Care a fost secretul sau?

Social Media

Un barbat care a pretins ca era cel mai batran om de planeta a murit la incredibila varsta de 146 de ani, intr-un sat din Indonezia. Saparman Sodimejo, cunoscut si sub numele de Mbah Ghoto, s-ar fi nascut in decembrie 1870. Acest lucru nu poate fi confirmat 100% deoarece in Indonezia nasterile au inceput sa fie inregistrate doar din secolul al XX-lea.

„De cand s-a intors de la spital, a mancat numai cateva linguri de ovaz si a baut foarte putin”, a declarat un nepot al lui Sodimejo, Suyanto, pentru BBC. El a adaugat ca pe 12 aprilie 2017 Mbah Ghoto a fost dus de urgenta la spital din cauza starii sale de sanatate slabite. Cateva zile dupa internare, el a insistat sa vina acasa. „Au mai trecut doar cateva zile, de la externare pana la moartea sa, in aceasta perioada el refuzand sa mai manance si sa mai bea”, a adaugat Suyanto.

Sodimejo se pregatise pentru moartea sa inca de la varsta de 122 de ani, facandu-si o piatra de mormant din 1992. Pana in prezent, barbatului i-au murit toti copiii, cei 10 frati si 4 sotii.

Fost pescar si, desigur, fumator la greu, Sodimejo a fost intervievat anul trecut (2016) de un post de televiziune din Jakarta, unde a declarat ca, dupa ce nu a mai pescuit, si-a petrecut cea mai mare parte a timpului ascultand radioul si fumand. El a ramas puternic din punct de vedere fizic de-a lungul anilor. Intrebat despre secretul sau de longevitate, el a raspuns urmatoarele: „Viata este doar o chestiune de a-ti accepta destinul din toata inima; am vrut sa mor demult timp, caci sotiile, copiii si fratii mei au murit, dar Dumnezeu m-a binecuvantat cu o viata lunga. Imi traiesc viata cu rabdare si-mi accept destinul din toata inima”, a spus Mbah Ghoto.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply