Home Uncategorized A murit cel mai batran om din lume, la varsta de… 146 de ani! Care a fost secretul sau?

A murit cel mai batran om din lume, la varsta de… 146 de ani! Care a fost secretul sau?

by admin
64 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Un barbat care a pretins ca era cel mai batran om de planeta a murit la incredibila varsta de 146 de ani, intr-un sat din Indonezia. Saparman Sodimejo, cunoscut si sub numele de Mbah Ghoto, s-ar fi nascut in decembrie 1870. Acest lucru nu poate fi confirmat 100% deoarece in Indonezia nasterile au inceput sa fie inregistrate doar din secolul al XX-lea.

“De cand s-a intors de la spital, a mancat numai cateva linguri de ovaz si a baut foarte putin”, a declarat un nepot al lui Sodimejo, Suyanto, pentru BBC. El a adaugat ca pe 12 aprilie 2017 Mbah Ghoto a fost dus de urgenta la spital din cauza starii sale de sanatate slabite. Cateva zile dupa internare, el a insistat sa vina acasa. “Au mai trecut doar cateva zile, de la externare pana la moartea sa, in aceasta perioada el refuzand sa mai manance si sa mai bea”, a adaugat Suyanto.

Sodimejo se pregatise pentru moartea sa inca de la varsta de 122 de ani, facandu-si o piatra de mormant din 1992. Pana in prezent, barbatului i-au murit toti copiii, cei 10 frati si 4 sotii.

Fost pescar si, desigur, fumator la greu, Sodimejo a fost intervievat anul trecut (2016) de un post de televiziune din Jakarta, unde a declarat ca, dupa ce nu a mai pescuit, si-a petrecut cea mai mare parte a timpului ascultand radioul si fumand. El a ramas puternic din punct de vedere fizic de-a lungul anilor. Intrebat despre secretul sau de longevitate, el a raspuns urmatoarele: “Viata este doar o chestiune de a-ti accepta destinul din toata inima; am vrut sa mor demult timp, caci sotiile, copiii si fratii mei au murit, dar Dumnezeu m-a binecuvantat cu o viata lunga. Imi traiesc viata cu rabdare si-mi accept destinul din toata inima”, a spus Mbah Ghoto.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment