duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăFranturi de realitateAlimentele raw sau crude reprezinta adevarata hrana vie pentru noi! Alimentele preparate...

Alimentele raw sau crude reprezinta adevarata hrana vie pentru noi! Alimentele preparate la foc sunt hrana moarta…

Alimentele raw sau crude reprezinta adevarata hrana vie pentru noi! Alimentele preparate la foc sunt hrana moarta…

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

alimente rawIn lume, ca si in Romania, a devenit la moda in ultima perioada hrana „raw” sau hrana cruda, fara folosirea focului. Fata de hrana fiarta sau prajita, ea este extraordinar de buna pentru organism din motivele enumerate in articolul de mai jos.

* Introducerea in organism a alimentelor preparate cu ajutorul focului (oricare ar fi natura lui) declanseaza imediat (in maximum 10 minute) o reactie de autoaparare a organismului, asemanatoare cu cea intalnita in bolile infectioase (cresc limfocitele la peste 10.000/mm3 timp de 3-4 ore, in functie de calitatea alimentelor consumate).

* Enzimele, considerate elixirul vietii, se distrug la temperaturi intre 45-55 grade Celsius. De aceea, orice mancare preparata bine cu ajutorul focului este, de fapt, o “hrana moarta”.

* Vitamina B1 este termolabila, ea este distrusa aproape in totalitate prin procesele termice. Dar si prin expunerea la soare a alimentelor se pierd o serie de vitamine, cum ar fi B2 si B6.

* Pentru mentinerea sanatatii cruditatile trebuie sa reprezinte 80% din totalul alimentelor consumate intr-o zi. Experienta zilnica a fiecaruia dintre noi demonstreaza ca mesele vegetale (formate din cruditati) necesita un aport cantitativ mai mic fata de cele in care alimentele sunt pregatite termic.

* Este ideal sa incepeti orice masa cu cruditati („hrana vie”) si este minunat daca pastrati un timp de cel putin 30 minute inainte de a consuma alimente tratate termic.

* Fructele, sucul din fructe proaspete, chiar si bauturile energizante sunt mult mai bine tolerate si mai cu folos pentru organism fata de friptura cu cartofi si salata sau alta mancare trecuta prin foc.

* Dupa consumul alimentelor pregatite termic trebuie evitat consumul cruditatilor. Marul sau orice alt fruct consumat la sfarsitul mesei este contraindicat intrucat isi pierde calitatile naturale, dezvolta fermentatie si perturba profunda digestia (bolboroseala intestinelor, ragaiala).

* Cuptorul cu microunde modifica structural moleculele alimentelor preparate conducand, astfel, la deteriorari profunde ale starii de sanatate, manifestate prin nervozitate, insomnie, insatisfactie etc.

* Alimentele fierte, fripte sau pregatite pe gratar sunt mai bine suportate decat cele prajite, deoarece acestea sunt saturate in grasimi si se absorb greu. De asemenea, ele necesita un efort secretor major din partea ficatului, vezicii biliare, a pancreasului si a intestinelor. In concluzie, alimentele prajite sunt mult mai indigeste (deci, atentie la cartofii prajiti!)

* Prin pastrarea in apa ca si prin procesele termice serioase (incalziri si reincalziri repetate), cantitatea de vitamina C, continuta in vegetale ajunge sa fie distrusa aproape in totalitate. De exemplu, prin fierberea cartofilor se distruge pana la 90%, iar prin fierberea verzii se
distruge mai mult de 60% din continutul acestora in vitamina C.

* S-a demonstrat ca apa de fierbere ia aproape tot magneziul din varza si macris si 2/3 din cel aflat in spanac. Fierul diminueaza in alimentele fierte in exces ca si in cele maruntite bine inaintea procesului culinar. Cartofii fierti in coaja ca si folosirea culinara a sosului sau a zemii rezultate in urma prelucrarii lor, cresc aportul de fier.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

2 Comments