Enigma numarului 23: aduce ghinion acest numar?

Social Media

Enigma numarului 23 se refera la credinta ca marea majoritate a incidentelor si evenimentelor sunt conectate cu numarul 23.

Robert Anton Wilson a fost primul care a vorbit despre aceasta enigma. Intr-un articol din „Fortean Times”, Wilson relateaza urmatoarea poveste:

Am auzit de enigma numarului 23 de la William S. Burroughs, autorul lui „Naked Lunch” sau „Nova Express”. Conform lui Burroughs, el a cunoscut un anume capitan Clark, in jurul anului 1960 in Tangier, care ar fi navigat timp de 23 de ani fara niciun accident. Chiar in acea zi, nava lui Clark a avut un accident care il ucise atat pe el, cat si pe cei aflati pe nava. Mai mult de atat, in timp ce Burroughs se gandea la aceasta ironie cruda, la radio auzi o stire conform careia un avion s-a prabusit in Florida, SUA. Pilotul avionului era capitan si-l chema…tot Clark! Iar zborul purta numele de…”zborul 23″.

In cartea „Principia Discordia” se spune printre altele: „Toate lucrurile se intampla cu cifra 5, sunt divizibile sau multiplicate cu 5, sau sunt corespunzatoare direct sau indirect cu cifra 5.” Enigma numarului 23 este vazuta ca un corolar al acestei legi, din moment ce: 2+3=5. In cartea lui Robert Wilson, „Cosmic Trigger I: The Final Secret of The Illuminati”, putem citi ca numarul 23 este considerat a fi unul ghinionist, sinistru, ciudat sau sacru, fiind asociat cu zeita Eris.

In filmul aparut in anul 2007 si intitulat „Numarul 23” („Number 23”), in care joaca si Jim Carrey, exista urmatorul subiect: „Prizonier intr-o sumbra obsesie cu numarul 23, Walter Sparrow (Jim Carrey) isi schimba viata intr-un infern de tortura psihologica care ar putea sa duca la moartea sa precum si la moartea celor dragi. Stimulat de un roman misterios, Numarul 23, pe care nu indrazneste sa-l lase din mana, Walter este fortat sa dezvaluie secretele trecutului sau inainte ca el sa-si poata continua viata cu sotia sa, Agatha (Virginia Madsen), si fiul adolescent Robin (Logan Lerman).”


Social Media

2 Comments

  1. cine are nevoie de ajutor, ajut pe cei care au probleme in dragoste , scot energiile neagative, fac impreunari
    lucrez si de la distanta.
    putem vorbii de energii tipuri de energii,dar despre farmece..vraji parerea mea oamenii cu o cultura ingusta cred in asemenea lucruri. pt orice intrebare sfat sau ajutor putem vb pe id *****

    Mesaj editat de Admin: Inainte de a-ti face publicitate, treci mai intai pe la caserie.

Leave a Reply