Din secretele celor 7 chakre ale organismului uman

Corpul uman are 7 centre de energie ca niste campuri de forte care se rotesc. Hindusii le numesc chakra. Acestea sunt campuri electrice puter­nice, invizibile fireste, dar cat se poate de reale. Fiecare din aceste 7 chakre are o anumita legatura cu una dintre cele 7 glande importante ale sistemului en­docrin, iar functia lor este de a stimula producerea de hormoni a glandei respective. Hormonii sunt cei care regleaza toate functiile corpului, inclusiv procesul de imbatranire.

Prima chakra este legata de glanda suprarenala, a doua, de glanda sexuala, a treia (plexul solar), de pan­creas, a patra chakra are legatura cu vezica biliara, a cincea este legata de glanda tiroida, a sasea (”al treilea ochi”) este in legatura cu hipofiza, situata in partea ante­rioara a bazei creierului si a saptea si cea mai de sus chakra este legata de glanda pineala, situata in zona pos­terioara a bazei creierului.

Intr-un organism sanatos, fiecare dintre aceste chakre se invarte cu o viteza foarte mare, creand astfel posibilitatea ca energia vitala, numita si Prana sa strabata intreg sistemul endocrin. Daca una sau mai multe chakre se invart mai incet, atunci flu­xul de energie vitala este impiedicat sau blocat, acest lucru ducand la imbatranire si la pierderea sanatatii. In mod obisnuit, in cazul unei persoane sanatoase, aceste chakre depasesc dimensiunea corpului; dimpotriva, la o persoana slabita si bolnavicioasa, abia daca strabat su­prafata corpului.

Cea mai buna metoda de a recastiga tineretea, sanatatea si vitalitatea este de a determina aceste centre de energie sa se invarta din nou cu viteza normala.

Be the first to comment

Leave a Reply